background img
banner
banner

Δεν συγκρατείται η «οργή» των εμπόρων για το «click away»

«ΒΡΟΧΗ» ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην αγορά με καταστήματα και καταναλωτές της Αιγιάλειας να μην μπορούν να εφαρμόσουν στην πράξη το click away, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες βλέποντας την πιο αποδοτική περίοδο του έτους να χάνεται. Την ίδια στιγμή, σύλλογοι και ομοσπονδίες ξεσηκώνονται με επιστολές στον πρωθυπουργό ζητώντας άρση εφαρμογής της εμπορικής μεθόδου «click away» και άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου.

Ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταβάλει μία απέλπιδα προσπάθεια να εισακουστεί, τονίζοντας πως οι δεκάδες προτάσεις που έχει υποβάλλει στους υπουργούς, δυστυχώς κατέληξαν στον κάλαθο των απορριμμάτων.

΄΄Από την μία αντιλαμβανόμαστε το δύσκολο κυβερνητικό σας έργο και ταυτόχρονα εισακούουμε τους ειδικούς, αλλά από την άλλη προσπαθούμε απεγνωσμένα να συγκρατήσου με το θυμό και τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων μας Εμπόρων που βρίσκονται σε απόγνωση΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του συλλόγου που τονίζει στον πρωθυπουργό πως ΄΄η υπηρεσία παράδοση/παραλαβή εκτός – (clickaway), είναι ένα ακόμα «δώρο» υπέρ των μεγάλων που έχουν eshop και δε συνάδει, ούτε μπορεί να εφαρμοστεί με την Ελληνική πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν μάλιστα τη ίδια στιγμή τα υπερμάρκετ πωλούν σχεδόν τα πάντα, χωρίς ραντεβού, με μετρητά και χωρίς να προσβάλουν τον καταναλωτή αλλά και τον επιχειρηματία με την παράδοση εμπορευμάτων στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο’’.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για άνοιγμα εκ περιτροπής μεταξύ λιανεμπορίου και υπερμάρκετ

Μεταφέρει δε μια πρόταση ύστερα από διαβούλευση που έχει καθημερινά με ενεργούς Εμπόρους, μέλη του Συλλόγου, τονίζοντας: ΄΄Βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο εισερχόμαστε, κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να ανοίξουμε με ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο τα καταστήματά μας και να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Ήδη έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το επιτύχουμε και μάλιστα το έχετε αναγνωρίσει και εσείς προσωπικά. Σας κάνουμε μια πρόταση που έχει ως σημαία την πολιτική ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στο λαό που σας εξέλεξε. Ζητάμε οι εναπομείναντες δεκαεπτά εργάσιμες ημέρες των εορτών μέχρι των Φώτων, να μοιραστούν εκ περιτροπής, μεταξύ του λιανεμπορίου και των υπερμάρκετ. Συγκεκριμένα ζητάμε μία ημέρα ανοικτά το λιανεμπόριο και μία τα υπερμάρκετ. Με τον τρόπο αυτό, ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί και εσείς με το περί δικαίου αίσθημα που σας διακατέχει θα κρατήσετε μια θέση ίσων αποστάσεων προς όλους΄΄.

΄΄Είμαστε στις επάλξεις, ζητάμε άμεσα άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου καθώς και σοβαρές κρατικές αποζημιώσεις (και όχι δάνεια), σε όλες τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την λειτουργία της αγοράς δεν έχουν ιδέα για το πως λειτουργεί το λιανεμπόριο. Όμως δεν τους δικαιολογούμε γιατί ο ελληνικός λαός τους πληρώνει με υψηλότατες αποζημιώσεις και τους παρέχει και υψηλά αμειβόμενους συμβούλους για να γνωρίζουν!΄΄, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος.

Η Π.Α.Ε.Κ. ζητά μία τελευταία ευκαιρία για τις μικρές  και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Την ίδια στιγμή, η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, αντιλαμβανόμενη την αγωνία και την απόγνωση αρκετών επαγγελματιών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή με σκοπό το άνοιγμα του λιανεμπορίου έστω την ύστατη στιγμή των παραμονών των μεγάλων εορτών.
Η Επιστολή, που υπογράφεται από τον επικεφαλής Αρίστο Τηλιγάδη, αναφέρει: ΄΄Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η χώρα μας και οι πολίτες της όλον αυτόν τον χρόνο με τα αλλεπάλληλα lockdowns που έχουν γονατίσει στην κυριολεξία την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το λιανικό εμπόριο είναι και αυτό στην κατηγορία με την μεγαλύτερη ζημιά καθότι μόνο φέτος έχουν χαθεί κυριολεκτικά τέσσερις μήνες δουλειάς οριστικά, με ελάχιστους τζίρους αλλά με τα καθημερινά έξοδα των επιχειρήσεων να συνεχίζονται αν και κλειστές. Πλέον το 95% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι στο κόκκινο. Τελευταία ελπίδα σε όλο αυτό το σκοτεινό τούνελ, ήταν τα Χριστούγεννα, που η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου ανέμενε να δουλέψει για να βγάλει έστω ένα μικρό κόστος των εμπορευμάτων τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr