background img
banner
banner

Δύο προσκλήσεις, μία συνεδρίαση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Με τη συμμετοχή 20 δημοτικών συμβούλων των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο» (Χρ. Γούτος – επικεφαλής, Π. Γιαννούλης, Γ. Γιοβάς, Μ. Κυριακόπουλος, Δ. Μπούνιας, Π. Παπαγιαννακόπουλος, Δ. Παναγιωτακόπουλος, Β. Τομαράς, . Π. Τσερεντζούλιας, Β. Χριστόπουλος, Α. Χρυσανθόπουλος), «Ποιοτική Αιγιάλεια» (Βασ. Ψυχράμη – επικεφαλής, Π. Γκρέμου – Γούσα, Π. Δημητρακόπουλος, Π. Μαρινόπουλος, Π. Μάρκου), «ΜΠΡΟΣΤΑ» (Παν. Πακακωνσταντινόπουλος – επικεφαλής, Μ. Ιατροπούλου, Γ. Κουβαράς) και του ανεξάρτητου Γ. Γκίκα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Τα αιτήματα για τις προσκλήσεις προς τον δήμαρχο και τους 33 συμβούλους, κατατέθηκαν χθες το μεσημέρι στο τμήμα δημοσίων σχέσεων του δήμου και είναι δύο: 1. «Ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων δήμου Αιγιαλείας με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020 – 2023» που υπογράφουν 20 σύμβουλοι και 2. «Μεταφορά της άρδευσης αγροτικών κτημάτων από το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) στον ΟΤΑ με την επωνυμία ‘ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ’» που υπογράφουν 15 σύμβουλοι.

Το «μπαλάκι» στην Αποκεντρωμένη

Η αρχική σκέψη για διπλή συνεδρίαση επειδή είναι δύο τα αιτήματα εγκαταλείπεται, έτσι οι 20 σύμβουλοι θα συνεδριάσουν από μόνοι τους την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, δια τηλεδιάσκεψης στις 20:00 με συντονιστή τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκη Τσερεντζούλια, αφού ούτε ο πρόεδρος Γιώργος Ντίνος, ούτε ο δήμαρχος ούτε κανείς άλλος από τη δημοτική αρχή δε θα παραστεί.

Στη συνεδρίαση δε θα παραστεί επίσης ο ανεξάρτητος Στράτος Βαρδάκης, ενώ ουδέτερη στάση αναμένεται να κρατήσει η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας» Αγγελική Κουρή.
Οι τρεις παρατάξεις έκαναν πράξη την «απειλή» τους και θα πάρουν αποφάσεις απουσία της δημοτικής αρχής, η οποία θεωρεί ότι αυτές θα είναι άκυρες και θα καταπέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Εντωμεταξύ αντιπολίτευση και δημοτική αρχή βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης ή της απόρριψης δύο άλλων αποφάσεων που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στη συνεδρίαση της 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τις εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2021 καθώς και τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%.
Η δημοτική αρχή έχει στείλει και τις δικές της προτάσεις και εκτιμά ότι αυτές θα εγκριθούν τελικά, αλλά ενημέρωση προς τον Συντονιστή κ. Νίκο Παπαθεοδώρου έχει στείλει και η αντιπολίτευση «υπό τον φόβο των Ιουδαίων»!

Η απάντηση του προέδρου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΙΝΟΣ: “ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”

Με αφορμή τις προσκλήσεις της αντιπολίτευσης των τριών δημοτικών παρατάξεων “Αιγιάλεια Αύριο”, “Ποιοτική Αιγιάλεια” και “ΜΠΡΟΣΤΑ” για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιώργος Ντίνος, απαντά και καλεί σε αποχή. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Σε συνέχεια των:  ΥΠ ΑΡ ΠΡΩΤ. 30762/24.11.2020 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΥΠ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 30883/25.11.2020 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,  αιτήσεών σας, σας απάντησα εμπεριστατωμένα, για τους λόγους που τα εν λόγω θέματα δεν μπορούν να εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα ίδια επανέλαβα αναλυτικά κατά την Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Δεκεμβρίου 2020, απαντώντας για την εισαγωγή των ιδίων θεμάτων και καθ΄ ομολογία σας, όπως προκύπτει και από την αίτησή σας, έγινε συζήτηση για το εάν μπορούν να ενταχθούν και απαντήθηκε επαρκώς από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο (Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου), ότι δεν είναι δυνατή η ένταξή τους και κατά συνέπεια η συζήτησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση δεν αγνοήθηκε η αίτησή σας και σας γνωστοποιήθηκε τόσο έγγραφη απάντηση, όσο και από την διαλογική συζήτηση κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι λόγοι, για τους οποίους δεν δύναται να ενταχθούν προς συζήτηση.

Επανήλθατε σήμερα καλώντας εσείς το Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 11/12/2020  και ώρα 20:00, σε συνεδρίαση για τα ανωτέρω θέματα.Η ενέργειά σας αυτή, έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις που ρυθμίζουν τα θέματα συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων, είναι παράνομη και παρελκυστική και εκφεύγει του νομικού πλαισίου.

Πέραν των λόγων που σας έχω γνωστοποιήσει ήδη, δεν ευσταθεί σε σε καμία περίπτωση νομικά, η πρόσκληση σας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για τον ανωτέρω επιπρόσθετο λόγο, ήτοι, συζήτηση περί ένταξης αυτών των θεμάτων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Δεκεμβρίου 2020 και απόρριψης ένταξής τους.

Σας καλώ να απέχετε από την ανωτέρω ενέργεια, η οποία είναι εκτός κάθε νομοθετικής πρόβλεψης, πλήττει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι πρωτοφανής στα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε απόφαση, κάτω από αυτές τις διαδικασίες, είναι μη νόμιμη, δεν έχει καμία ισχύ, αφού εξακολουθούν και ισχύουν οι αποφάσεις που ελήφθησαν νόμιμα, από τα καθ’ ύλην αρμόδια συλλογικά όργανα.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr