background img
banner
banner

Είμαστε κοντά στα γήπεδα τον Γενάρη και για το πρωτάθλημα τον Φλεβάρη

ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ Θ. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μια τελευταία ημερομηνία που μπορεί να σώσει τα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής και αυτά των Ερασιτεχνικών Ενώσεων, είναι αυτή που διέρρευσε από τα μέλη της ΕΠΟ, χωρίς κι αυτή τη φορά όμως να χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του αθλητικού κόσμου.

Αναφέρεται ως πιθανή έναρξη της προετοιμασίας για τα μικρά πρωταθλήματα ο Γενάρης (μάλλον στις 16/01) και η έναρξη των επίσημων αγώνων το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη.

Θόδωρος Δροσόπουλος: «Στόχος μας είναι να πετύχουμε τον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας»

Πάνω στο αισιόδοξο αυτό ενδεχόμενο της επιστροφής στην αθλητική δράση, το protionline.gr επικοινώνησε με τον γυμναστή του Παναιγιάλειου Θόδωρο Δροσόπουλο. Έχει αναλάβει την ευθύνη αποστολής εβδομαδιαίου προγράμματος στους «μελανόλευκους» ποδοσφαιριστές και τώρα πλησιάζει η ώρα για τα δύσκολα, αφού θα πρέπει να τους επαναφέρει το ταχύτερο σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ποσοστό ετοιμότητας.

«Όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη χαρά αυτήν την ημέρα που θα επιστρέψουμε και πάλι στα γήπεδα. Στον Παναιγιάλειο είμαστε μια οικογένεια και εκτός από το να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο θέλουμε να βρεθούμε μαζί στο γήπεδο και στις προπονήσεις μας. Κατά την διάρκεια της καραντίνας οι ποδοσφαιριστές μας ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που τους δίνεται από το τεχνικό επιτελείο.

Ο στόχος μας δεν είναι να κερδηθεί «ο χαμένος χρόνος» αλλά να γίνει η όσο το δυνατόν καλύτερη και σωστότερη επαναφορά έτσι ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.
Αυτό θα πρέπει να γίνει με σταδιακή φόρτιση στις προπονήσεις, χωρίς υψηλές εντάσεις αλλά με έμφαση στην επαναφορά της τεχνικής, τακτικής και της ευλυγισίας! Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε στην κλιμακωτή φόρτιση των μυών και στις διατάσεις, ώστε να αποφευχθούν μυο-τενόντιοι τραυματισμοί και διαστρέμματα. Άρα, στην επιστροφή μας δεν βιαζόμαστε, χωρίς υπερβολές κάνουμε αργά και σταθερά βήματα μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας.»

‘’Αρκεί ένα 25ήμερο προετοιμασίας’’

Για την Σούπερ Λιγκ 2 έχει δοθεί ένα διάστημα προετοιμασίας 25 ημερών, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.  Ο γυμναστής του Παναιγιάλειου θεωρεί καλό ένα ανάλογο χρονικό διάστημα και για τον Παναιγιάλειο. «Το χρονικό περιθώριο των 25 ημερών είναι αρκετά καλό. Οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της καραντίνας προπονούνται σκληρά για να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμοι στον τομέα της φυσικής κατάστασης όταν ξεκινήσουμε. Έχουν στόχο και κίνητρο. Ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται ώστε να είναι συγκεντρωμένοι στις οδηγίες που θα τους δίνονται στην προπόνηση και οι προπονητές μας είναι έμπειροι ώστε να τους καθοδηγήσουν όπως πρέπει.»

‘’Να λειτουργήσουμε σαν ομάδα με ομαδική προπόνηση’’

Η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών και το «ζύγισμα» ετοιμότητας που θα ακολουθήσει σε καθέναν ξεχωριστά, μπορεί στην αρχή να περιέχει κάποια ξεχωριστά γκρουπ, ή ακόμα κάποιες ατομικές προπονήσεις. Ο Θόδωρος Δροσόπουλος τα υπολογίζει όλα, με προτίμηση πάντα στην ομαδική προπόνηση.

«Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μας πρώτα και μετά να αποφασίσουμε εάν κάποιοι χρειάζονται ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Αν χρειαστεί σίγουρα θα γίνει αλλά επειδή τόσο καιρό κάνουν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης τώρα το κύριο μέλημα είναι να λειτουργήσουμε σαν ομάδα. Άρα η ομαδική προπόνηση είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί για να αποκτήσουμε την ομαδική λειτουργία που χρειάζεται κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Αναφέρομαι πάντα στον τομέα της φυσικής κατάστασης.»

‘’Ο ιστορικός Παναιγιάλειος με τον κόσμο του μας εξιτάρει και μας δίνει ζωή’’

Το μέγεθος και η ιστορία κάθε συλλόγου, όπως στην περίπτωσή μας είναι ο Παναιγιάλειος, αυξάνει τις ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες που του παρέχονται. Όπως του τεχνικού τιμ και του γυμναστή.  «Ο Παναιγιάλειος είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία και δύναμη που πηγάζει από τον κόσμο της. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα και την σπρώχνει μπροστά. Δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη. Μοιραία λοιπόν στόχος της είναι να ανεβαίνει πάντα προς την κορυφή και να κάνει πρωταθλητισμό.

Σε αυτή την ομάδα ο νους και το σώμα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Αυτό μας εξιτάρει και μας δίνει ζωή. Μας κάνει να προχωράμε και να γινόμαστε καλύτεροι.
Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα και γι αυτό εξ άλλου είμαστε εδώ. Είναι ο τρόπος που θέλουμε και μας αρέσει να λειτουργούμε. Άρα δεν υπάρχει αύξηση υπηρεσιών αλλά ζωντάνια και εξέλιξη.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην οικογένεια του Παναιγιάλειου και απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr