background img
banner
banner

Εκκρεμούσε μόνο η υπογραφή… του δημάρχου

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 283.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ «SEATRAC» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΛΟΓΟΥ

Θόρυβο και εκατέρωθεν ανακοινώσεις προκάλεσε η άρνηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εισαχθεί προς συζήτηση στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, η ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς δήμου Αιγιαλείας, ούτως ώστε να τύχει ένταξης σε πρόγραμμα για τη λειτουργία μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρίες σε παραλίες της Αιγιάλειας.

Οι προσπάθειες ώστε να μην χαθεί το πρόγραμμα συνεχίζονται καθώς υπολειπόταν μία μόλις εκκρεμότητα: Η υπογραφή του δημάρχου. Όμως υπόλογος όταν κατατέθηκε το αίτημα προς χρηματοδότηση ήταν ο τέως δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος και μόνο το Δ.Σ. μπορεί να το αλλάξει αυτό. Μετά τις δηλώσεις της αντιδημάρχου Μαρίας Γιδά ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να μην χαθεί το πρόγραμμα από τη στιγμή που δεν ελήφθη η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη του Χρήστου Γούτου εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως η κ. Γιδά διαψεύδει τον δήμαρχο που κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι εξαιτίας της στάσης της θα χαθεί το πρόγραμμα. Με τη σειρά του, ο κ. Καλογερόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γούτο ότι ερμήνευσε τις δηλώσεις της αντιδημάρχου όπως του υπαγορεύει η ανάγκη του να αποτινάξει την ενοχή, που ίσως νιώθει…

Αν δεν υπογράψει ο νυν θα υπογράψει ο τέως;

Ερωτηθείσα από το protionline.gr, η κ. Γιδά ανέφερε: ΄΄Ζητήσαμε να ενταχθεί το θέμα στα προ ημερησίας διατάξεως ωστόσο η αντιπολίτευση απέρριψε το αίτημα. Μάλιστα, ενώ αρχικά ο κ. Γούτος έδειξε θετική βούληση στη συνέχεια φάνηκε πως αναδιπλώθηκε και δεν ψήφισε να έρθει προς συζήτηση ούτε ο ίδιος ούτε η παράταξή του΄΄.

Διευκρίνισε δε πως δεν πρόκειται για κάτι νέο αλλά για πρόγραμμα ύψους 283.000 ευρώ που έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αφορά τη λειτουργία «seatrac» σε πέντε πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας.

΄΄Μία ημέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 30 Νοεμβρίου, μας ζητήθηκε από τον φορέα διαχείρισης του προγράμματος η υπογραφή του δημάρχου. Η συζήτηση και απόφαση του θέματος από το Συμβούλιο θα ήταν εντελώς τυπική. Στην παρούσα φάση όμως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, υπάρχει κίνδυνος απώλειας του προγράμματος. Αυτό που προσπαθούμε τώρα να κάνουμε είναι να «περάσει» το πρόγραμμα με την υπογραφή του τέως δημάρχου που υπάρχει ήδη. Ευελπιστούμε να μην το χάσουμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr