background img
banner
banner

Εμβολιασμός για την όσο το δυνατό πιο σύντομη επάνοδο στην κανονικότητα

ΛΕΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

«Για την όσο το δυνατό γρηγορότερη επάνοδο στη λεγόμενη κανονικότητα πρέπει το συντομότερο και όσο το δυνατό περισσότεροι να εμβολιαστούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, καλώντας τους Αιγιαλείς να συστρατευτούν σε αυτή τη παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας εμβολιαζόμενοι, αλλά και τηρώντας όλες τις σχετικές οδηγίες προφύλαξης.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου, ΄΄η Ελλάδα, η Ευρώπη, όλος ο πλανήτης σε καραντίνα λόγω της πανδημίας COVID-19. Ζούμε μια πρωτόγνωρη πανδημία που θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτή του 1918-1919, τη γνωστή και ως ισπανική γρίπη. Η πληροφόρηση μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου είναι συνεχής, με όλες εκείνες τις αναλύσεις, τα μαθηματικά μοντέλα, με πολλές και με αντικρουόμενες εκτιμήσεις μερικές φορές, εκείνο όμως που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι οι θάνατοι που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η δυσχέρεια και η ανεπάρκεια των συστημάτων υγείας να ανταποκριθούν σε μια περαιτέρω εξάπλωση της νόσου. Για αυτό το λόγο άλλωστε λαμβάνονται μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και συνάθροισης κόσμου, προκειμένου να ελεγχθεί καλύτερα η μεταδοτικότητα της νόσου.

Βέβαια μεγάλος λόγος γίνεται για τον χρόνο λήψης των μέτρων, για το είδος των μέτρων, για τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς στα μεγάλα αστικά κέντρα, για τον τρόπο λειτουργίας όλων των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος, για την μη γενναία κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας και την μη πρόσληψη όλου εκείνου του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλέστερη λειτουργία των συστημάτων υγείας και τόσα άλλα΄΄.

Θα λειτουργήσει σαν τοίχος προστασίας στην πανδημία

΄΄Ο εμβολιασμός της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού θα λειτουργήσει σαν τοίχος προστασίας στην πανδημία και αργά αλλά σταθερά θα επανέλθουμε στην προ κορονοϊού κατάσταση, που όμως θα έχει επιφέρει μέχρι τότε τεράστια οικονομικά προβλήματα σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.
Για την όσο το δυνατό γρηγορότερη επάνοδο στην λεγόμενη κανονικότητα πρέπει το συντομότερο και όσο το δυνατό περισσότεροι να εμβολιαστούν.
Τα εμβόλια έχουν σώσει και σώζουν εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη από μεταδοτικές ασθένειες, ενώ έχουν εξαφανίσει πλέον και ασθένειες όπως η ευλογιά.
Η αμφισβήτηση από αρκετό κόσμο της ασφάλειας των εμβολίων, μπορεί ως ένα βαθμό να είναι δικαιολογημένη, όμως η συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών από την παρασκευή των εμβολίων και την ευρεία χρήση τους καθώς και οι νέες τεχνολογίες διασφαλίζουν την ασφάλειά τους και την αξιοπιστία τους΄΄, σημειώνει ακόμη η διοίκηση του Συλλόγου.
Επίσης, τονίζει: ΄΄Καλούμε τους συμπολίτες μας να συστρατευτούν σε αυτή τη παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας πρωτίστως εμβολιαζόμενοι, συγχρόνως όμως και μέχρι τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων να τηρούν όλες τις σχετικές οδηγίες προφύλαξης (πλύσιμο χεριών – μάσκα-αποστάσεις) με πολύ μεγάλη προσοχή στις επιτρεπόμενες καθημερινές τους δραστηριότητες. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης ακόμα και σε ουρές έξω από καταστήματα, υπηρεσίες, εκκλησίες, βόλτες σε πλατείες κ.α. Θα πρέπει δε και οι υπηρεσίες του Δήμου και της Αστυνομίας να είναι συνέχεια έξω και να κάνουν συστάσεις χωρίς πρόστιμα βέβαια εκεί όπου βλέπουν αρκετό κόσμο να συναθροίζεται.
Τηρώντας και εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας αλλά και όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα συνεισφέροντας σημαντικά και στον συντομότερο έλεγχο της πανδημίας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr