background img
banner
banner

Ενέργειες μείζονος σημασίας εν μέσω πανδημίας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου στο Αίγιο, Θανάσης Γεωργάκης, ενημερώνει για τις προσπάθειες της διοίκησης εν μέσω πανδημίας, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του τοπικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η νέα Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε  τα καθήκοντα της στο τέλος Ιανουαρίου 2020 προσπάθησε να δώσει άμεσα λύσεις σε όλα τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας, ενεργώντας στοχευμένα και μεθοδικά για την επίλυσή τους. Με κεντρικό στόχο την λειτουργική αναδιάθρωση της Νοσοκομειακής Μονάδας, πραγματοποίησα αρκετές συναντήσεις όλους αυτούς τους μήνες με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος κατανοώντας πλήρως την κατάσταση προσέφερε την αμέριστη και πολύπλευρη στήριξή του συμβάλλοντας με τις ενέργειες του καθοριστικά στην αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της.

Επισπεύδοντας στο μέτρο του δυνατού τις διαδικασίες κρίσεων ιατρών ΕΣΥ στην 6η Υ.ΠΕ για την κάλυψη των θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Δρομολογώντας  σε συνεργασία και βάσει σχεδιασμού  με τον Διοικητή του νοσοκομείου τις αναγκαίες προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και επικουρικών ιατρών των ειδικοτήτων:

  • Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας),
  • Παθολογίας,
  • Καρδιολογίας,
  • Χειρουργικής,
  • Δυο ιατρών Ορθοπεδικής,
  • Ακτινοδιαγνωστικής

Το φλέγον θέμα της υποστέλεχωσης του Ακτινολογικού Τμήματος λόγω συνταξιοδότησης δύο μόνιμών ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής καθιστώντας εκ των πραγμάτων αδύνατη την λειτουργία και την εφημέρευσή του, ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, τόσο από την πλευρά μου άλλα και από την πλευρά της Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. Το πρόβλημα επιλύθηκε άμεσα από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μου, με την εντολή  μετακίνησης τριών ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής από άλλες Νοσοκομειακές Μονάδες.

Εγκρίνοντας έκτακτη επιχορήγηση σε βάρος του προϋπολογισμού εξόδων της 6ης Υ.ΠΕ προκειμένου να προβούμε βάσει ιεράρχησης των αναγκών της νοσοκομειακής δομής στην προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού συνολικής δαπάνης 210.000€

Συγκεκριμένα :

  • Σύστημα Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων συνολικής δαπάνης 110.000€
  • Υπέρηχος φορητός τροχήλατος με τρείς κεφαλές συνολικής δαπάνης 26.000€
  • Σύστημα Διουρηθρικής Διπολικής Εκτομής με εξάχνωση πλάσματος συνολικής δαπάνης 29.000€.
  • Δύο αναπνευστήρες συνολικής δαπάνης 26.000€
  • Σύστημα Μοριακών Εξετάσεων PCR για ανίχνευση μικροβίων συνολικής δαπάνης 19.000€.

Η λειτουργικότητα και κατ’ επέκταση η βιωσιμότητα του Νοσοκομείου βασίζεται στο εξειδικευμένο Ανθρώπινο Δυναμικό κυρίως Ιατρικό, στην βαρύτητα των περιστατικών που δέχεται, στον σύγχρονο Βιοϊατρικό εξοπλισμό και στον εκσυγχρονισμό της Διοίκησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η αρμονία μεταξύ της αποδοτικότητας των πόρων με το υψηλότερο Υγειονομικό αποτέλεσμα με σκοπό την  ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και την  μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην υγεία για τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr