background img
banner
banner

Εντατικοί έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΦΕΤ, με αντικείμενο την προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς επίσης την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης, συμμετείχε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Όπως τονίστηκε, η συνεργασία των υπηρεσιών με τον Ε.Φ.Ε.Τ. στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος με τους εξ’ αποστάσεως ελέγχους στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τους επιτόπιους ελέγχους για την ασφάλεια των τροφίμων, αλλά αντιθέτως αποτελούν ένα έξυπνο εργαλείο για την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.
Επίσης δημιουργούν συνθήκες προστασίας των ελεγκτών, αλλά και του προσωπικού των επιχειρήσεων από την COVID – 19, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη έχουν πραγματοποιήσει τους πρώτους απομακρυσμένους ελέγχους με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι υπηρεσίες μας θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή για την προστασίας της υγείας του καταναλωτή με συνεχείς επιτόπιους ελέγχους στην αγορά».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος του ΕΦΕΤ Νικόλαος Νιφόρας, η προϊσταμένη της Δ/νσης Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κώστας Μήλιος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr