background img
banner
banner

Επί τάπητος τα θέματα των αστυνομικών υπαλλήλων

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα είχε αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο, στα πλαίσια της άτυπης επίσκεψής του, με πρωτεύοντα στόχο τον συντονισμό των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που αποτελούν τις σημαντικότερες διεκδικήσεις της Ένωσης και συγκεκριμένα: α. Ανέγερση σύγχρονου κτιρίου Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Πάτρα. β. Απεμπλοκή των Αστυνομικών δυνάμεων της Αχαΐας από το πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.

Στη συνέχεια του επιδόθηκε πλήρης φάκελος – σύγγραμμα της Ένωσης το οποίο περιλαμβάνει όλη την σχετική νομοθεσία που δεσμεύει αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή σε αυτό το πάρεργο εδώ και είκοσι χρόνια και τις παρεμβάσεις της Ένωσης διαχρονικά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα και αφού όπως μας δήλωσε υπάρχει ήδη αρκετό προσωπικό στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, θα γίνει προσπάθεια για την άμεση απεμπλοκή της τοπικής Αστυνομίας από το πάρεργο αυτό. γ. Διακομιδές ψυχασθενών για ακούσια νοσηλεία. Για το συγκεκριμένο πάρεργο των διακομιδών ατόμων με πιθανή ψυχική ασθένεια με το οποίο είναι φορτισμένες οι Αστυνομικές υπηρεσίες από το αναχρονιστικό και φαύλο ισχύον νομικό πλαίσιο, ο υπουργός ενημερώθηκε για την πραγματικότητα που επιφέρει η συνέχιση της διατήρησης αυτής της αρμοδιότητας στην Αστυνόμευση της Αχαΐας και ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις, αφού το μοναδικό περιπολικό όχημα της περιοχής απασχολείται με την διακομιδή του ασθενούς ακόμα και εκτός της περιφέρειας για πολλές ώρες.

Ενημέρωση για δράσεις και παρεμβάσεις

Ακόμα ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις της Ένωσης τόσο προς το υπουργείο, κατά το παρελθόν όσο και προς το υπουργείο Υγείας, αλλά και την πρόσφατη προσπάθεια νομοθέτησης σύγχρονου πλαισίου για την διαδικασία αυτή, η οποία προέβλεπε την διακομιδή των ασθενών αυτών με ειδικά οχήματα του ΕΚΑΒ και υπό την συνοδεία εξειδικευμένων ψυχιάτρων και νοσηλευτών, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα για να δοθεί σύντομα σύγχρονης αντίληψης νομοθετική ρύθμιση στο θέμα.

Τέλος ο υπουργός τους ενημέρωσε αναφορικά με ζητήματα πανελληνίου αστυνομικού ενδιαφέροντος όπως η θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων και η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων στις υπηρεσίες, για τα οποία μας διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και με τον Πρόεδρό της Γρηγόρη Γερακαράκο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα θεσμοθετηθούν και θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Φωτό Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr