background img
banner
banner

Η Αιγείρα / Ακράτα άφησε για τα καλά πίσω της την Β΄ κατηγορία

ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΜΕ ΠΛΑΝΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δυνατή και αποφασιστική επέστρεψε τα τελευταία δυο χρόνια στην Α΄ κατηγορία η Αιγείρα / Ακράτα, ύστερα από μια τρίχρονη περίοδο στην Β΄ κατηγορία. Ένα χρονικό διάστημα αρκετό για να μπουν σε εφαρμογή αξιολογημένα πλάνα, ώστε το σωματείο της ανατολικής Αιγιάλειας να βαδίσει με σταθερό βηματισμό στην μεγαλύτερη ερασιτεχνική κατηγορία. Για να ελέγχεται καλύτερα η κατάσταση, αποσπάστηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με τις εμπειρίες τους, την αγάπη και την αφοσίωση προς το σωματείο, αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν τα καλύτερα για την ομάδα της περιοχής τους.

Τυπικές οι θέσεις στο ΔΣ, με τους διοικούντες ενωμένους να δίνουν προτεραιότητα σε μια κοινή φιλοσοφία για το καλύτερο μέλλον της Ένωσης Αιγείρας / Ακράτας.

Κώστας Αλέφαντος: «Τα αποτελέσματα της δουλειάς θα φανούν σύντομα»

Πρόεδρος στην Αιγείρα / Ακράτα ο Κώστας Αλέφαντος, αναλύει σήμερα στο protionline.gr, το φετινό ξεκίνημα και τις επιλογές στο έμψυχο υλικό και στον πάγκο, την δουλειά στις Ακαδημίες και την ετοιμότητα να επιστρέψει στο πρωτάθλημα:

Πως έκανες τις φετινές επιλογές του Δ.Σ., και με ποια κριτήρια έγιναν;
Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και υπό ένα καθεστώς αβεβαιότητας για την φετινή αγωνιστική χρονιά, έχω την πεποίθηση πως ακολουθήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας στη γενική συνέλευση της ομάδας μας. Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιοποίηση των γηγενών ποδοσφαιριστών, εντάχθηκαν αρκετά νέα παιδιά από την ακαδημία που ήδη χρησιμοποιούνται από τον προπονητή και τέλος ενισχυθήκαμε σημαντικά με έμπειρους και εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές που προσφέρουν αγωνιστικά αλλά και μεταφέρουν εικόνες και εμπειρίες στους υπόλοιπους. Όλα αυτά μέσα σε ένα άψογο κλίμα συνεργασίας καθώς θεωρώ πως έχουμε πολύ σύντομα καταφέρει το σημαντικότερο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ….να είμαστε οικογένεια!

Προπονητής στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ο Γιώργος Μεντής, που υπηρετούσε άξια την ομάδα σαν ποδοσφαιριστής. Πως θα αξιολογείται τα πρώτα του βήματα στον πάγκο της Αιγείρας / Ακράτας;
Ο Γιώργος από την πρώτη κιόλας μέρα προσπάθησε να εμφυσήσει τη δική του νοοτροπία στην ομάδα που είναι σε πλήρη συμφωνία με τη δική μας φιλοσοφία. Όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και εμπιστοσύνη σε νέα παιδιά ( σε κάθε αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί αθλητές από την ακαδημία).
Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και αν ήμασταν πιο τυχεροί θα είχαμε ακόμα ψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Θεωρώ πως η προσπάθεια και η οργανωμένη δουλειά που γίνεται θα αποδώσει και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

Υπάρχει επαρκές έμψυχο υλικό για ένα αμιγές σύνολο από την ανατολική Αιγιάλεια;
Η στόχευση είναι ξεκάθαρα αυτή και εκτιμώ πως τα επόμενα 3-4 χρόνια θα μιλάμε για μία ομάδα που αποτελείται από ποδοσφαιριστές της περιοχής. Υπάρχει ταλέντο και διάθεση για δουλειά. Είναι δική μας ευθύνη να φέρουμε και κυρίως να κρατήσουμε τα νέα παιδιά της περιοχής στο γήπεδο. Αυτό γίνεται ξεκάθαρα μέσω οργανωμένης ακαδημίας με αρχές και κανόνες.

Πως εξελίσσονται οι Ακαδημίες σας;
Μπορώ να πω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους κύριους Λεπενιώτη και Μεντή στην ακαδημία. Υπάρχει μεγάλη συμμέτοχη, γονείς και παιδιά αναγνωρίζουν την προσπάθεια και είναι δίπλα μας.
Οι προπονητές αγαπούν αυτό που κάνουν και δείγμα αυτού είναι πώς ήδη από φέτος έχουμε 5 αγωνιστικά τμήματα. Προσπαθούμε κάθε βήμα μας να είναι προσεκτικό (καθώς πρόκειται για παιδιά) αλλά και οργανωμένο.

Μια πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ήταν στις προτιμήσεις σας; Θα είναι μεγάλο το κόστος για σας;
Σε όλους όσους αγαπούν αλλά και συμμετέχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (παράγοντες, παίχτες, προπονητές και φιλαθλους) έχει λείψει πολύ το ποδόσφαιρο και περιμένουμε πώς και πώς την επανέναρξη. Όμως κάθε μέρα που περνάει χωρίς προπόνηση αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας για επιστροφή στο γήπεδο. Θα πρέπει να μπουν όροι, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι παράγοντες, ΕΠΣΑ και διαιτητές ώστε να βρεθεί λύση που δε θα πληρώσουν και πάλι οι λίγοι… Όπως επίσης να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των αθλητών αλλά και η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Δε νοείται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους.

Ποιες διορθωτικές κινήσεις χρειάζεται η ομάδα;
Προτάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος πάντα θα υφίστανται αλλά μην ξεχνάμε πως είμαστε σε μία ιδιαίτερη περίοδο και δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Είμαστε όμως διατεθειμένοι το καλοκαίρι να συζητήσουμε για απαραίτητες αλλαγές (π.χ. χρησιμοποίηση μικρών, αναδιάρθρωση κατηγοριών, προϋποθέσεις ανόδου κ.α.)

Ποια η φιλοσοφία στο νέο ΔΣ;
Για να ξεκαθαρίσω κάτι, είμαι πολύ περήφανος για την πορεία της ομάδας μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες. Ζήσαμε έντονες και όμορφες στιγμές. Τα ποδόσφαιρο είναι ένα τελείως διαφορετικό άθλημα. Πάρθηκε μία σωστή απόφαση, όχι απλά για συμπόρευση, αλλά για ουσιαστική ένωση των δύο ιστορικών ομάδων της περιοχής.
Οι τοπικές κοινωνίες την υποδέχτηκαν άκρως θετικά και υπάρχει από το ΔΣ ομοθυμία, σε συντριπτικό ποσοστό, σε αποφάσεις και επιλογές. Προσπαθούμε ώστε η επόμενη γενιά να είναι αυτή που θα συνεχίσει να ζει καλύτερα ( αθλητικά ) από τις προηγούμενες στην περιοχή μας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr