background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια «ντύνεται» γιορτινά… κόντρα στο «γκρίζο» της πανδημίας

ΑΠΟΨΕ ΑΝΑΒΕΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΤΙΜΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με πενιχρά μέσα από αλλά με εμφανή τη διάθεση να δώσουν μία εορταστική νότα στην Αιγιάλεια, συμβάλλοντας έτσι στο να ανέβει η ψυχολογία των δημοτών στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και τον εγκλεισμό που επιβάλλει ο covid, δήμος και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προχωρούν στον εορταστικό στολισμό της περιοχής, δίνοντας φως σε «γωνιές» εντός της πόλης και μη.

Τη δική τους προσπάθεια καταβάλλουν και κοινότητες και τοπικοί σύλλογοι, με τον κόσμο να αποζητά περισσότερο από ποτέ να μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Το… βάρος της τοποθέτησης των ηλεκτροδοτούμενων στολιδιών πέφτει όπως πάντα στην Τεχνική Υπηρεσία, οι τεχνικοί της οποίας έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση της πλειοψηφίας αυτών. Συγκεκριμένα, έχει στολιστεί το κέντρο της πόλης στα περισσότερα σημεία του, ενώ, όπως διαβεβαίωσε το protionline.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Λεωνίδας Καράμπελας, ο στολισμός θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. ΄΄Υπολείπεται ακόμη η κεντρική οδός Κλ. Οικονόμου καθώς και κάποιοι άλλοι δρόμοι. Επίσης, στολίδια έχουν μπει σε συνοικίες αλλά και χωριά στο μέτρο του δυνατού, δεδομένου ότι πολλά στολίδια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν παίρνουν επισκευή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα οικονομικά του δήμου μας δεν επιτρέπουν αγορά νέων και γι’ αυτό προσπαθήσαμε να επισκευάσουμε παλιά, τα οποία βρίσκονταν αποθηκευμένα είτε στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας είτε στο παλιό Λιμεναρχείο. Και αυτό όμως με όσα μπορούν να καταφέρουν οι μόλις δύο ηλεκτρολόγοι που έχουμε. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε στο όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να ανέβει λίγο η ψυχολογία του κόσμου΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράμπελας.

Άξια αναφοράς είναι και η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις κατά τόπους κοινότητες του δήμου που μερίμνησαν να ανάψουν τα δέντρα τους, χωρίς κόσμο και εκδηλώσεις αυτή τη χρονιά, πλην όμως με αρκετά καλή διάθεση… κόντρα σε όσα δυσχεραίνουν το κλίμα.

Όμορφες «γωνιές» που αξίζουν περιπάτους!

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έκοψε πρώτη το… νήμα λαμβάνοντας φέτος την πρωτοβουλία να «ντύσει» γιορτινά κεντρικά σημεία του Αιγίου, μη παραλείποντας να στολίσει και το «δικό της» πάρκο των Υψηλών Αλωνίων που μπορεί φέτος να μην λειτουργήσει ως «Πάρκο των Χριστουγέννων», όμως σίγουρα θα αξίζει μία βόλτα για περίπατο. Η «πρεμιέρα» αναμένεται να γίνει απόψε, δεδομένου ότι το Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες δεν προφέρονταν. ΄΄Κάναμε μία προσπάθεια να στολίσουμε για να βγάλουμε τον κόσμο από τη… μαυρίλα των ημερών και να φτιάξουμε λίγο τη διάθεση των πολιτών. Στολίσαμε την πλατεία Φανερωμένης με φάτνη και χριστουγεννιάτικο δέντρο, την πλατεία που βρίσκεται πιο πάνω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή, το σημείο που βρισκόταν το σιντριβάνι απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, το πάρκο μας με τη λίμνη διαφορετική φέτος αλλά να κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς και την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, με έμφαση στο κιόσκι το οποίο πιστεύουμε πως θα αφήσει άριστες εντυπώσεις. Επίσης, ολοκληρώθηκε και ο στολισμός του Παναγιωτοπουλέικου όπως κάθε χρόνο και άπαντα θα φωταγωγηθούν απόψε. Παράλληλα, έχουμε κάνει προγραμματισμό για τη διεξαγωγή διαδικτυακών εκδηλώσεων θέλοντας να… μπούμε στα σπίτια των δημοτών και να σκορπίσουμε την ψυχαγωγία και τη χαρά των ημερών΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, προσθέτοντας: ΄΄Ας ελπίσουμε αυτές οι γιορτές να μας κάνουν να φωτιστούμε και κυριολεκτικά και μεταφορικά΄΄.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων έρχεται …σπίτι!

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Αιγιαλείας, παράλληλα με το Πάρκο των Χριστουγέννων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που φέτος θα είναι στολισμένο και λαμπερό αλλά χωρίς δράσεις – τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας – έρχεται μια ψηφιακή έκδοσή του, καθημερινά από 21 έως 31 Δεκεμβρίου, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στις ζωντανές διαδικτυακές εκδηλώσεις που θα μεταδίδονται μέσα από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσαν ψυχαγωγικές δράσεις εντελώς δωρεάν. Εικαστικά εργαστήρια, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκδηλώσεις με τοπικούς καλλιτέχνες, χριστουγεννιάτικες εκπομπές και πολλές εκπλήξεις θα μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα σε κάθε σπίτι, με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων: Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου: Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» 18:00 Μαγειρικές από το ΔΙΕΚ Αιγίου, 19:30: Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων με την Ελευθερία Στεργιοπούλου. Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:30: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου. Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου: 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:30: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου. Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου – Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»: 21:00: Παραμονή Χριστουγέννων με τους Queen & The Soul! Η Eleni Spyratou (voice, acoustic guitar, percussion) και ο Andreas Prountzos (electric guitar,loops and effects) παίζουν και μας ταξιδεύουν με live covers, από τη rock, soul, blues, reggae έως την ethnic world, μουσική σκηνή! Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου: 19:00 Αφιέρωμα στους πολιτιστικούς Συλλόγους της Αιγιάλειας, παρουσιάζει η Ιωάννα Δημουλά.
Σάββατο 26 Δεκεμβρίου:- Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»: 21:00: Γινόμαστε μια παρέα με τραγούδια από το λαϊκό ρεπερτόριο. Μαζί ο Λεωνίδας Καίσης και η παρέα του. Κυριακή 27 Δεκεμβρίου: 19:00 Αφιέρωμα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αιγιάλειας, παρουσιάζει η Ιωάννα Δημουλά. Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου: 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη. Τρίτη 29 Δεκεμβρίου: 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη. Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου:- 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη. Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου: Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»: 21:00 Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τους «Μινόρε Παράπονο», ένα εορταστικό πρόγραμμα με έντεχνες, ρεμπέτικες και λαϊκές επιτυχίες.

Πώς θα τις παρακολουθήσουμε

Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται από τις εξής σελίδες: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/
Πάρκο των Χριστουγέννων-Αίγιο https://www.facebook.com/ParkoXristougennonAigio/
ΔΗΚΕΠA ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ https://www.youtube.com/channel/UCxoIRih2swd0gN3NTqc4JSA


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr