background img
banner
banner

Η «βόμβα» της αντιπροέδρου για την άρδευση

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΡΓΟ 120 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΡΩΤΗΣΕ

Η συζήτηση είχε «ανάψει» για τα καλά το βράδυ της Τρίτης, στη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την άρνηση του προέδρου να συζητηθούν προ ημερησίας, η μεταφορά της άρδευσης από την ΔΕΥΑ στο δήμο, καθώς και η ακύρωση του διαγωνισμού για την μεταφορά απορριμμάτων όπως ζητούσε μετ’ επιτάσεως η αντιπολίτευση.
Ήταν όμως η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, που θέλοντας να υπεραμυνθεί της δουλειάς που κάνουν στην δημοτική επιχείρηση με την άρδευση, αποκάλυψε το μεγάλο «μυστικό», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αφού κανείς βεβαίως δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει.

3.500 έχουν δηλώσει

Η κ. Βασιλακοπούλου αποκάλυψε αρχικά ότι έχουν δηλώσει τα ποτιστικά στρέμματα τους 3.500 ιδιοκτήτες και πως 32 πρόεδροι Κοινοτήτων έχουν δηλώσει ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται από την ΔΕΥΑ.

Στον παρορμητισμό της όμως για να πείσει τους «κακόπιστους» της αντιπολίτευσης, μίλησε για αρδευτικό έργο 120.000.000€. Και μόνο το νούμερο ζαλίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι το εμβληματικό έργο στον Σελινούντα το διυληστήριο νερού, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση για 19.550.000€ μετά από 20 χρόνια προσπαθειών.

Τι συμβαίνει λοιπόν, η αντιπρόεδρος αποκάλυψε μία ιδέα που έχει συζητηθεί στους κύκλους της δημοτικής επιχείρησης και αφορά την άρδευση 100.000 στρεμμάτων γης, με σκοπό να αυξηθούν οι καλλιέργειες στην Αιγιάλεια. Αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς σήμερα ποτίζονται έως και 35.000 στρέμματα γης, το σχέδιο φαντάζει εξαιρετικά μεγαλεπίβολο.

Αρδευτικό σύστημα και στο τελευταίο χωράφι

Το σχέδιο περιλαμβάνει κλειστό αρδευτικό σύστημα, που θα φτάνει μέχρι και το τελευταίο ξερικό χωράφι του δήμου και δυνητικά θα μπορούσε μία τέτοια μελέτη να οδηγήσει σε ένα τέτοιο κονδύλι, αρκεί βεβαίως να βρεθεί και η χρηματοδότηση.

Όσο για την επιστροφή της άρδευσης στον δήμο, η δημοτική αρχή θεωρεί πως θα βάλει «ταφόπλακα» στην εξυγίανση του τομέα, με την ΔΕΥΑ να ετοιμάζει μελέτη για την άντληση μικρότερων κονδυλίων από αυτό που είπε στο συμβούλιο η αντιπρόεδρος, όπως για τα 9.000 στρέμματα του Διακοπτού που θέλει να αρδεύονται μέσω σωλήνων (κλειστό κύκλωμα), έργο προϋπολογισμού 10εκ. ευρώ.

Σε επίπεδο λογαριασμών τώρα, η ΔΕΥΑ έχει αποστείλει έναν λογαριασμό έναντι σε αυτούς που έχουν δηλώσει τις ιδιοκτησίες τους, ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν δηλώσει, έτσι παραμένει «γόρδιος δεσμός» πώς θα τιμολογηθούν αυτοί, που είναι και οι περισσότεροι.

Στο προχθεσινό συμβούλιο παρών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος από την Αιγείρα, Βασίλης Τομαράς, που δήλωσε πως στην περιοχή του πολλοί ήταν αυτοί που δεν πότισαν, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την ΔΕΥΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr