background img
banner
banner

Η δημοτική αρχή πρόλαβε την αντιπολίτευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΔΙΚΗ ΤΗΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Μετά τα εξώδικα που αντάλλαξαν τις προηγούμενες ημέρες η δημοτική αρχή με την αντιπολίτευση, με αφορμή τις προσκλήσεις της δεύτερης για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, φαίνεται πως η πρώτη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνει να ματαιώνει την περιβόητη συνεδρίαση.

Πρώτα με το εντέλλεσθε, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, προς το τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του δήμου, «ακύρωσε» το πρώτο ραντεβού για σύγκληση συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή.

Οι 20 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν πτοήθηκαν, έτσι έστειλαν μόνοι τους τις προσκλήσεις στον δήμαρχο, τον πρόεδρο και τους λοιπούς συμβούλους που συμμετέχουν στη δημοτική αρχή και μη και όρισαν νέο ραντεβού για προχθές Δευτέρα.

Ένα εξώδικο προς τον ιδιώτη που θα αναλάμβανε να μεταδώσει τη συνεδρίαση στο διαδίκτυο, από τους 11 συμβούλους της δημοτικής αρχής, ήταν αρκετό για να ματαιώσει εκ νέου τη σύγκληση συμβουλίου. Είχαν προηγηθεί τα εξώδικα του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Ντίνου προς τους 20 της αντιπολίτευσης και αντίστροφα.

Ποιος θα προλάβει ποιόν

Αφού έλυσε το πρόβλημα με τον ΚΑΔ στην εφορία για την αναμετάδοση του συμβουλίου σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης της αντιπολίτευσης άναψε «πράσινο» ώστε η συνεδρίαση να βγει στον αέρα όπως επιθυμούν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, Βάσω Ψυχράμη και Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.
Όμως ο πρόεδρος του Δ.Σ. τους πρόλαβε, ανακοινώνοντας πρώτα αυτός τακτική συνεδρίαση συμβουλίου το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Με αυτά τα δεδομένα, από την αντιπολίτευση δεν ανακοίνωσαν χθες ημερομηνία για το «δικό τους» συμβούλιο και πιθανότατα δε θα πάνε στη συνεδρίαση της Δευτέρας που συγκαλεί ο πρόεδρος.

Έτσι το σίριαλ θα συνεχιστεί και την άλλη εβδομάδα γιατί καμία πλευρά δεν κάνει πίσω, αφού πέρα από τη σημασία των θεμάτων που θα συζητηθούν, κρίνεται και το γόητρο των παρατάξεων. Η αντιπολίτευση ψάχνει κατάλληλη ημερομηνία για σύγκληση συμβουλίου που να μη «χωράει» ματαίωση και η δημοτική αρχή θα επαναλαμβάνει τη δική της πρόσκληση, έως ότου το συμβούλιο που συγκαλεί να γίνει μόνο με δική της παρουσία.

Θυμίζουμε πως οι προσκλήσεις για σύγκληση συμβουλίου των 20 της αντιπολίτευσης αφορούν α. Ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου: Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020 -23 και β. Μεταφορά της της άρδευσης αγροτικών κτημάτων από το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία ΔΕΥΑ Αιγιαλείας στον Δήμο Αιγιαλείας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούν στο συμβούλιο της Δευτέρας, που προσκαλεί ο πρόεδρος για σύγκληση και λήψη απόφασης είναι:
1. Έγκριση δέκατης τέταρτης (14ης) αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δή-μου Αιγιαλείας, οικονομικού έτους 2020.
2. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου Αιγιαλείας για το δεύτερο (2ο) τρίμηνο οικονομικού έτους 2020.
3. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου Αιγιαλείας για το τρίτο (3ο) τρίμηνο οικονομικού έτους 2020.
4. Έγκριση ή μη εξωδικαστικού συμβιβασμού για την επίλυση διαφοράς με την εταιρεία ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. (αριθ. αγωγής 14-13/2020).
5. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς της Κοινότητας Αι-γίου Δήμου Αιγιαλείας (απόφαση Ε.Π.Ζ. αριθ.164/2020).
6. Απ’ ευθείας συμφωνία και καθορισμός όρων για την εκμίσθωση του δι-καιώματος υλοτόμησης και απολήψεως του λήμματος των συστάδων 1α, 1β, 1γ, 1δ, 2α, 2β του δημοτικού δάσους Κοινότητας Ζαρούχλας Δή-μου Αιγιαλείας, για τα διαχειριστικά έτη 2020-2025.
7. Απ’ ευθείας αγορά οικοπέδου ιδιοκτησίας Ιωάννη Γκολφινόπουλου στην Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας, για διαπλάτυνση δημο-τικής οδού και κατασκευή πρανούς-ερείσματος.
8. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού πάρκου Υψηλών Αλωνίων της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), για την τοποθέτηση εορταστικού διακόσμου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρο-νιάς (απόφαση Ε.Π.Ζ. αριθ.173/2020).
9. Παραχώρηση αίθουσας Γυμνασίου Διακοπτού στο Γενικό Λύκειο Δια-κοπτού προκειμένου να λειτουργήσει ως αίθουσα διδασκαλίας κατά το διδακτικό έτος 2020-2021.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr