background img
banner
banner

Η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο ακμάζει!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ – ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ

Η χαμηλή τιμή των εσπεριδοειδών ωθεί πολλούς παραγωγούς στο να μην πωλούν τα προϊόντα τους. Ποιος είπε όμως ότι τα πορτοκάλια και τα λεμόνια της Αιγιάλειας δεν καταναλώνονται; Η υγειονομική κρίση των ημερών του κορωνοϊού ήρθε να «κουμπώσει» ό,τι είχε καλλιεργήσει η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Η διάθεση προσφοράς-– ευτυχώς – ακμάζει στην περιοχή και πηγάζει από ένα συγκεκριμένο «όνομα»: «Αγάπη προς τον συνάνθρωπο». Στα κτήματα της Τέμενης και των Βαλιμιτίκων πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια δίνουν χρώμα στα δέντρα και αγιασμένες μυρωδιές της αιγιώτικης γης.

Το protionline.gr επισκέφθηκε ένα από αυτά τα κτήματα στην Τέμενη το μεσημέρι της Τρίτης 22/12. 24 στρέμματα με εσπεριδοειδή έχει ο Γιώργος Οικονομόπουλος, τα οποία διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου ο συγγενής του Παναγιώτης Παπαδάκης. Κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της κοπιαστικής δουλειάς του στο κτήμα, μοιράζονται. Μέρος αυτών πωλείται, κάποια δίδονται σε φίλους και γνωστούς και μία πολύ μεγάλη ποσότητα παραδίδεται αφιλοκερδώς σε δομές, ιδρύματα της Αιγιάλειας και όχι μόνο. Και δεν πρόκειται για πέντε και δέκα τόνους αλλά για πολλαπλάσιες ποσότητες σε επαναλαμβανόμενες δόσεις…

Ανθρώπινη «αλυσίδα»

Για να στεφθεί όμως με επιτυχία όλη αυτή η αφιλοκερδής προσφορά, δημιουργείται μία ανθρώπινη αλυσίδα την οποία δεν θα μπορούσε να αποτελεί μόνο ο υπεύθυνος του κτήματος. Πολύτιμοι «συνεργάτες» του κ. Παπαδάκη, στο κοινωνικό έργο που επιτελεί, οι Λούκας Λιούκαϊ και Βασίλης Σκουλάτος που φροντίζουν τα προϊόντα να φτάνουν στην ώρα τους στους προορισμούς τους.
«Για πόσα χρόνια τροφοδοτείτε με προϊόντα ιδρύματα και δομές της Αιγιάλειας;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε πρώτα στον κ. Παπαδάκη, για να απαντήσει: ΄΄Είναι τουλάχιστον 12 – 13 χρόνια που μεγάλο μέρος του καρπού αυτού του κτήματος καταλήγει σε ανθρώπους που χρειάζονται τα προϊόντα και τα επιθυμούν, ωστόσο υπό άλλες συνθήκες δεν τα έχουν. Τα αποστέλλουμε με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση στο «Αγάπης Μέλαθρον, ο Άγιος Χαράλαμπος», στο «Κελάρι της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως που διανέμονται με τη φροντίδα του π. Στυλιανού Καπράλου, στο Ε.Κ.Α.ΜΕ., ενώ τροφοδοτούμε και σε μοναστήρια. Συγκεκριμένα, με μεγάλη ευχαρίστηση στέλνουμε εσπεριδοειδή προς την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο αλλά και σε μονές του Αγίου Όρους όπου υπάρχει επαφή, λαμβάνοντας θερμές ευχαριστίες΄΄.

Αναφορικά με το έργο προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, σημειώνει: ΄΄Προσωπικά εμένα αλλά και όπως ξέρω και τους ανθρώπους που βοηθούν την όλη προσπάθεια, μας γεμίζει να προσφέρουμε. Δεν υπάρχει για μας κάποιος άλλος τρόπος. Έχω τα προϊόντα και με τη συγκατάθεση του Γιώργου Οικονομόπουλου, εδώ και πολλά χρόνια τα δωρίζω. Πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια είναι δώρο της φύσης προς εμάς και πρέπει να τα μοιραζόμαστε΄΄.

΄΄Είναι κρίμα να πέφτουν από τα δέντρα ενώ κάποιοι τα στερούνται΄΄

΄΄Είναι κρίμα να τα αφήνουμε να πέφτουν από τα δέντρα, ενώ υπάρχουν συνάνθρωποί μας που τα στερούνται΄΄, συμπληρώνει ο κ. Λιούκαϊ που τη στιγμή εκείνη μεταφορτώνει τα πορτοκάλια από το τρακτέρ του κ. Παπαδάκη, στο αγροτικό του αυτοκίνητο με σκοπό να τα διαθέσει σε τρόφιμους ιδρύματος της περιοχής. ΄΄Τα ιδρύματα, τα μοναστήρια, επιτελούν το δικό τους έργο στην κοινωνία. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε για να τους ευχαριστήσουμε΄΄, αναφέρει ο καταγόμενος από την πόλη Σκόντρα της Βόρειας Αλβανίας, ο οποίος διαμένει αρκετά χρόνια στην Αιγιάλεια απασχολούμενος σε αγροτικές εργασίες.

Και οι δύο μιλούν με ιδιαίτερα καλά λόγια για τον Βασίλη Σκουλάτο που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τους αποδέκτες των δωρεών, δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν, αν δεν ήταν αυτός δεν θα στηριζόταν η όλη προσπάθεια τόσο αποτελεσματικά. Σημειώνουν ακόμη πως ο… τρίτος της παρέας έχει αναπτύξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο ευρύτερα.

Λίγες ώρες πριν τη Γέννηση του Θεανθρώπου, ενώ η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την ανελέητη πανδημία και αναμένει με πάσα επιφύλαξη αλλά και ελπίδα το εμβόλιο που θα την αντιμετωπίσει, συμπεραίνει κανείς πως το πιο δυνατό αντίδοτο στην απομόνωση, την αγωνία και τη θλίψη των ανθρώπων, είναι η αλληλεγγύη. Είναι η χαρά της προσφοράς. Είναι η επιβεβαίωση αυτού του… ονόματος: «Της αγάπης προς τον συνάνθρωπο». Απομονωμένοι αλλά… καθόλου μόνοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr