background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: Τέλος εποχής για τον Νίκο Κουρμπανά

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2014-15

Ο αναμορφωτής του Παναιγιαλείου την τελευταία τριετία Νίκος Κουρμπανάς, χρεώθηκε (όπως ήταν φυσικό) σε αρκετά μεγάλο βαθμό την αποτυχία να μη μπει η ομάδα στα πλέι οφ, αλλά η τεράστια προσφορά του δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί από κανέναν. Δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του και στα τέλη Μαίου του 2014 αποχώρησε από την ομάδα. Απόφαση που βρήκε πολύ κόσμο αντίθετο, αλλά ο κύκλος είχε ήδη κλείσει.

Ο αντικαταστάτης του βρέθηκε στο πρόσωπο του Μουράτ Σεροπιάν (μικρή φωτο) που παρουσιάζεται τον Ιούνιο του 2014 στο ξενοδοχείο “KANELIS” στα Σελιανίτικα και ο Παναιγιάλειος καλείται να πορευτεί στην “μετά Κουρμπανά” εποχή, με στόχο μία καλή πορεία και… ότι προκύψει, στο νέο πρωτάθλημα. Ο βασικός κορμός παραμένει και οι πρώτες μεταγραφές είναι του Μωυσίδη και του Μπουτζίκου. Παράλληλα, δημιουργούνται ομάδες Κ20 και Κ15 που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα της Football League και της ΕΠΣΑ, αντίστοιχα.
Η μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ συνεχίζεται με γνωστούς παίκτες. Η αποχώρηση εννέα ποδοσφαιριστών και οι δεκατρείς, συνολικά, μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό το “πρόσωπο” του Παναιγιάλειου. Οι παίκτες που έφυγαν είναι οι: Μπότος, Ρέλλας, Παπαχρήστος, Τάκης Παπαδόπουλος, Γκούμας, Μαυρόπουλος, Ρεκλείτης, Φλίγκος και Αλεξάνδροβιτς.

Ο Παναιγιάλειος θεωρητικά θα είναι ανάμεσα στις δυνατές ομάδες της κατηγορίας και ο στόχος είναι η ομάδα να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Η συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα λειτουργεί… αποτρεπτικά για τους υπόλοιπους διεκδικητές καθώς η πρώτη θέση δείχνει να είναι “καπαρωμένη”.

Στην πρεμιέρα ο Παναιγιάλειος υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα ματς με πολύ παρασκήνιο και… γκρίνια, με αφορμή την παρουσία περισσότερων από 1000 οπαδών της Ένωσης στο στάδιο του Αιγίου. Η διοίκηση της αιγιώτικης ΠΑΕ – λόγω της μεγάλης ζήτησης – διέθεσε μεγάλο αριθμό εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των Αιγιωτών φιλάθλων. Στο αγωνιστικό μέρος, η Ένωση, χωρίς να είναι καλύτερη φεύγει με τη νίκη (0-1) από το Αίγιο, αλλά το αποτέλεσμα δεν πτοεί τη “Μαύρη Θύελλα”.

Την 7η αγωνιστική βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 11 βαθμούς, 7 λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και την 10η αγωνιστική πέφτει στην 7η θέση μετά το 0-0 με την Παναχαϊκή στο Αίγιο. Ένα γειτονικό ντέρμπι που για μία ακόμη φορά δεν πέρασε… απαρατήρητο και διεξήχθη μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Οι δηλώσεις Κούγια πριν και μετά το ματς (για ποδοσφαιρική αλητεία στο Αίγιο κλπ) διατάραξαν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στου δύο… γείτονες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των αιγιωτών φιλάθλων, με το facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παίρνουν “φωτιά”.

Η πορεία της ομάδας όμως δεν είναι η αναμενόμενη και τον Ιανουάριο ο Σεροπιάν και οι συνεργάτες του αποτελούν παρελθόν. Τον αντικαθιστά, ο παλιός παίκτης του Παναιγιαλείου Παναγιώτης Γκουτζίδης, από τους ανερχόμενους προπονητές τα τελευταία χρόνια και μαζί του έρχονται στο Αίγιο παίκτες όπως ο Αθανασόπουλος, ο Φουρτάδο και ο Πιζ. Ο Παναιγιάλειος την 16η αγωνιστική βρίσκεται 5 βαθμούς πάνω από τα μπαράζ παραμονής (πλέι άουτ) και την 25η μόλις 2 βαθμούς από τη ζώνη κινδύνου. Τελικά δεν καταφέρνει να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ, αλλά με πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τον Εμίλιο Φουρτάδο, μένει έστω και την ύστατη ώρα στη Β΄ Εθνική.

2014-15
Β´ ΕΘΝΙΚΗ (2 όμιλοι)
Νότιος όμιλος
Αίγιο εκτός
ΑΕΚ 0-1 3-0
Άλιμος 1-0 0-0
Απόλλων Αθ. 1-1 1-1
Αχαρναϊκός 0-1 0-1
Επισκοπή Ρεθύμνου 0-0 0-0
Ένωση Ερμιονίδας 3-0 1-0
Ηρακλής Ψαχνών 1-0 1-2
Καλλιθέα 1-0 1-0
Παναχαϊκή 1-1 0-0
Πανηλειακός 3-0 α.α. 0-2
Χανιά 2-0 1-0
Φωστήρα 2-0 0-3

Βαθμολογία*
1 ΑΕΚ 65 (-3)
2 Παναχαϊκή 46
3 Απόλλων Αθ. 45
——————————————————–
4 Χανιά 42
———————————————————
5 Ένωση Ερμιονίδας 41
6 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 40
7 Αχαρναϊκός 35
8 Καλλιθέα 33
9 Επισκοπή Ρεθύμνου 26
10 Ηρακλής Ψαχνών 23
——————————————————–
11 Άλιμος 21
12 Φωστήρας 15
13 Πανηλειακός** 1

*Οι τρεις πρώτοι συμμετείχαν μαζί με τους πρώτους τρεις του Βορείου ομίλου στα πλέϊ-οφ ανόδου για την Α’ Εθνική. Από την 5η έως και την 10η θέση αγωνίστηκαν στα πλέϊ-άουτ παραμονής.
**αποχώρησε από το πρωτάθλημα

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Αίγιο εκτός
Αχαρναϊκός 0-1 2-1
Ένωση Ερμιονίδας 2-0 3-1
Επισκοπή Ρεθύμνου 1-0 0-1
Ηρακλής Ψαχνών 0-0 2-3
Καλλιθέα 3-1 0-0

Βαθμολογία*
1 Αχαρναϊκός 26 (4)
2 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 23 (6)
3 Καλλιθέα 21 (3)
———————————-
– Ένωση Ερμιονίδας 21 (8)
5 Ηρακλής Ψαχνών 13 (0)
6 Επισκοπή Ρεθύμνου 1 (0)

*σε παρένθεση οι βαθμοί με τους οποίους ξεκίνησε η κάθε ομάδα τα πλέϊ-άουτ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ένωση Ερμιονίδας-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-1*
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-Ένωση Ερμιονίδας 1-2
*γήπεδο Κορίνθου

παίκτες: Μπαλτιμάς, Ανδρούτσος, Σταυριανός (τερματοφύλακες), Διαμαντόπουλος, Γκοτσούλιας, Μπούνας, Σανδραβέλης, Ακπαρίδης, Γ.Παπαδόπουλος, Σκαρτσίλας, Μπουρλάκης, Γ.Ιωάννου, Κατσικοκέρης, Ουρτάδο, Κοιλιάρας, Νάστος, Ατματζίδης, Σταμογιάννος, Ρέλλας, Τζημογιάννης, Σπίνουλας, Μπουτζίκος, Τσατσαρής, Μπεκατώρος, Μωυσίδης, Ζάμπα, Πόνσε, Μίλιεβιτς, Στίκας, Σεχολάρι, Χ.Αθανασόπουλος, Μυλωνόπουλος (τερματοφύλακες), Ρουμπουλάκου, Καμινιώτης, Πιζ, Ντος Σάντος, Φουρτάδο
προπονητής: Μουράτ Σεροπιάν – Παναγιώτης Γκουτσίδης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr