background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2015-16: Ο Μορσέντι και… οι άλλοι!

Το καλοκαίρι του 2015 αποδείχθηκε περισσότερο… καυτό από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια (μέχρι το… επόμενο). Ο άνθρωπος που βοήθησε όσο κανένας άλλος οικονομικά τη διοίκηση Ρέλλα, ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος πήρε την απόφαση να μη συμμετάσχει τη νέα σεζόν.

Έτσι, ξεκίνησε για τον Παναιγιάλειο μία εποχή αβεβαιότητας με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που θα γιγαντωθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ο Αντώνη Ρέλλας ξεκινάει μπαράζ επαφών με υποψήφιους επενδυτές και παράλληλα στήνει την ομάδα για να “κατέβει” στο πρωτάθλημα. Με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα αντί του Γκουτζίδη (που επέστεψε στο πλευρό του Παράσχου στον Πλατανιά) στον πάγκο, και με νέα πρόσωπα παίκτες όπως ο Πίτκας, ο Κολόκας, ο Ζουνίνιο, ο Πέριτς, ο Μίλιτς, ο Πέρεθ, ο Κρισμάρεβιτς, ο Λινάρδος κλπ, το ρόστερ φαντάζει μεν δυνατό, αλλά τα οικονομικά προβλήματα δείχνουν αξεπέραστα. Η προετοιμασία ξεκινάει στα Καλάβρυτα με τα… χίλια ζόρια (τέλη Αυγούστου) και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.
Και ξαφνικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου κάνει την εμφάνισή του στο Αίγιο, ο 53χρονος Αιγύπτιος μεγιστάνας Μοχάμεντ Μορσέντι, το όνομα του οποίου λίγους μήνες πριν είχε εμπλακεί και σε σενάρια αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Ο Αιγιώτης νομικός Δημήτρης Ανδριόπουλος, μετά από προτροπή του φίλου του, Χρήστου Μαστροκυριάκου (γενικού αρχηγού του ΠΓΣ), σύστησε τον Αιγύπτιο στην Αιγιώτικη διοίκηση, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του τελευταίου να αναλάβει τις διοικητικές τύχες του Παναιγιάλειου.

Ο υποψήφιος αγοραστής συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, τον Sidky Hassan και την συνεργάτιδα του Ανδριόπουλου, Μελίνα Μπιλίρη, επισκέφτηκαν αρχικά τον δήμαρχο Αιγίου Θανάση Παναγόπουλο. Με τον τρόπο αυτό παρουσίασαν επίσημα στην πρότασή τους να αναλάβουν τα “ηνία” του Παναιγιαλείου. Στη συνέχεια στα γραφεία της ομάδας μίλησαν με διοικητικούς εκπροσώπους του Παναιγιάλειου και επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου, ενώ συνάντησαν και τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, Αμβρόσιο.
Λίγες εβδομάδες αργότερα στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/8) η παρουσίαση του νέου διοικητικού σχήματος της ΠΑΕ.
Νέο πρόσωπο ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, που αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου στην ΠΑΕ και ο οποίος εκπροσώπησε το νέο μεγαλομέτοχο Μοχάμεντ Μορσέντι.. Ο Αιγύπτιος με το “καλημέρα” διαθέτει 200.000 ευρώ και έτσι το ξεκίνημα της ομάδας φαντάζει ιδανικό.

Κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Στο αγωνιστικό κομμάτι όμως, η ομάδα δείχνει ένα μέτριο έως κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Δύο ήττες και μία ισοπαλία ο αρχικός απολογισμός και η πρώτη νίκη έρχεται την 4η αγνωνιστική (2-0 την Ελευσίνα στο Αίγιο). Ο Τζαναβάρας φεύγει νωρίς και τον αντικαθιστά στον πάγκο ο Γιώργος Μαραντάς. Ο Παναιγιάλειος όμως δεν δείχνει καμία βελτίωση και τον Γενάρη αποχωρούν αρκετοί από τους παίκτες που ήρθαν ως ονόματα, αλλά είχαν μικρή προσφορά στην ομάδα. Λίγο αργότερα τους ακολουθεί και ο Μαραντάς και αναλαμβάνει πρώτος τεχνικός ο προπονητής της Κ15 Χρήστος Παρασκευόπουλος. “Παιδί” της ομάδας, με θητεία παλαιότερα και ως ποδοσφαιριστής στον Παναιγιάλειο, ο Παρασκευόπουλος μεταμορφώνει προς το καλύτερο τη “Μαύρη Θύελλα”, παρά το αρκετά μειωμένο ρόστερ.

Αποχώρηση Μορσέντι για τα “στημένα”

Αγωνιστικά, την 11η αγωνιστική ο Παναιγιάλειος βρίσκεται στην 14η θέση με 12 βαθμούς αλλά με τον Χρήστο Παρασκευόπουλο “οδηγό” βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, πετυχαίνει μεγάλες νίκες (μεταξύ των οποίων και 1-2 μέσα στη Λάρισα) και στο τέλος σώζεται άνετα.

Ωστόσο, τα προβλήματα στις σχέσεις του Ανδριόπουλου (και κατ΄ επέκταση του Μορσέντι) με τον Ρέλλα έρχονται στο προσκήνιο και μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται. Έτσι, η εποχή Μορσέντι στον Παναιγιάλειο, τελείωσε οριστικά (πριν καν… αρχίσει στην ουσία). Τον ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό, η εμπλοκή του Παναιγιαλείου στα στημένα παιχνίδια και η στοχοποίηση της ομάδας απο την ΕΕΑ, κάτι που όμως είναι άδικο, αφού ο Παναιγιάλειος είχε αθωωθεί από την αθλητική δικαιοσύνη.

Ένα επιπλέον θέμα που τέθηκε ήταν, τι “μέλλει γενέσθαι” με τα 200.000 ευρώ που έβαλε στην ομάδα ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας. Τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ με τη μορφή δανειακής σύμβασης με την προϋπόθεση, στην πορεία να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Αντώνη Ρέλλα και να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τότε ο Ανδριόπουλος, είχε πει: “Το φυσιολογικό είναι τα χρήματα που δανείζει κάποιος, να τα ζητήσει πίσω. Έτσι δεν είναι; Όμως, δεν είναι αυτή η πρόθεση του κ. Μορσέντι. Προσωπικά, νιώθω απογοητευμένος με την εξέλιξη το ίδιο και ο κ. Μορσέντι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα βάλει το “μαχαίρι στο λαιμό” κανενός. Μακάρι η ομάδα να προχωρήσει και να βρει ο δρόμο της”.

Όμως, λίγες ημέρες αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Ρέλλας, αποκάλυψε ότι ο Αιγύπτιος απέστειλε εξώδικο, απαιτώντας τα χρήματα. Η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες και μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία νεότερη εξέλιξη.

Ο Μορσέντι αποχώρησε οριστικά και τον Φεβρουάριο του 2016 η «ΠΑΕ Παναιγιάλειος» ανακοίνωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο, που διευρύνεται κατά δύο μέλη.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παναγιώτης (Πάνος) Κουτρόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μπέσκος
Β΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Ανδριόπουλος
Μέλη: Χρήστος Μαστροκυριάκος, Δημήτρης Σπυρόπουλος, Γιώργος Κατσιμπίρης και Κώστας Κολοκυθάς.
Οι άνθρωποι της νέας διοίκησης “τρέχουν” τα θέματα της ομάδας, σε αρκετές περιπτώσεις βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, αλλά τα έξοδα είναι πολλά και η… έξωθεν βοήθεια “σταγόνα στον ωκεανό”. Μοιραία κάποια στιγμή αποχωρούν, ο Αντώνης Ρέλλας επιστρέφει και καλείται να βρει λύσεις το καλοκαίρι του 2016 το οποίο προβλέπεται ιδιαίτερα “καυτό”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr