background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2016-17: Η εποχή των… μάνατζερ στον Παναιγιάλειο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΛΛΑΣ

Με τη λήξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2015-16 η κατάσταση στα οικονομικά της ΠΑΕ Παναιγιάλειος είναι δραματική. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν δοκιμάζουν τις… αντοχές και τα νεύρα όλων, με ένα απίστευτο “γαϊτανάκι” που θα ξεκινήσει, με “παρέλαση” υποψηφίων επενδυτών. Oι υποψήφιοι αγοραστές έφτασαν τους… έξι, ο ένας μάλιστα (ο Γερμανός Μίλερ) ήρθε στο Αίγιο, έφερε συνεργάτες, ξεκίνησε το στήσιμο της ομάδας αλλά μετά από λίγες ημέρες αποχώρησε.

Μετά το “ναυάγιο” με τους πρώτους υποψήφιους (Ηλιόπουλο, Αποστολόπουλο), αλλά και τον Γερμανό, ο Ρέλλας συζήτησε και με άλλους υποψήφιους επενδυτές, αλλά το χρέος των 200.000 προς στον Μορσέντι, αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Στα τέλη Ιουλίου ο Ρέλλας ανακοινώνει συμφωνία με ομάδα επιχειρηματιών από την Αθήνα, οι οποίοι κλείνουν και νέο προπονητή. Το όνομα αυτού, Ηλίας Φυντάνης!

Όμως, μόνο ο Φυντάνης – και κανένας από τη νέα διοίκηση – ήταν τελικά παρών και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 28 Ιουλίου 2016 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιγιάλειος, Αντώνης Ρέλλας! Ωστόσο, ο κ. Ρέλλας επεσήμανε ότι “είναι τελειωμένη υπόθεση και πρόκειται για δύο επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων όμως δεν μπορούν ακόμη να αποκαλυφθούν για νομικούς λόγους.

Όμως, μετά τις αντιδράσεις των περισσότερων οπαδών της ομάδας στο διαδίκτυο για την πρόσληψη Φυντάνη, που έφτασαν στα… αυτιά των επενδυτών, οι ίδιοι αποφάσισαν να επανεξετάσουν την περίπτωση εμπλοκής τους με την ομάδα.

Η κόντρα των Αιγιωτών φιλάθλων με τον Φυντάνη κρατάει χρόνια και επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τις χειρονομίες που έκανε στο γήπεδο, σε αγώνα με την Παναχαϊκή (της οποίας ήταν προπονητής) αλλά και για τις απαξιωτικές δηλώσεις του μετά τη λήξη στη συνέντευξη Τύπου. Έτσι, λίγες ημέρες μετά απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τον Παναιγιάλειο και (όλοι) αποχώρησαν οριστικά.

Και ξαφνικά από το πουθενά, και ενώ επικρατούσε κλίμα απογοήτευσης, ο Ρέλλας ανακοινώνει συνεργασία με ομάδα μάνατζερ, οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ έρχονται στο Αίγιο και αρχίζουν να στήνουν την ομάδα!

Την Τετάρτη (7/9/2016) ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. με τον Χρήστο Μυστακίδη να είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ. Αντιπρόεδρος είναι ο Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος παραμένει μεγαλομέτοχος, ενώ εκπροσωπεί και την ομάδα στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής, στην οποία είναι και αντιπρόεδρος. Παράλληλα, οι «μελανόλευκοι» κατέθεσαν στο προεδρείο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιάλειας αίτηση, με την οποία ζητούν την παραχώρηση του δημοτικού γηπέδου της τοπικής κοινότητας Νικολέικων για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Το νέο Δ.Σ. της “μελανόλευκης” ΠΑΕ είναι πενταμελές και έχει ως εξής:
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Χρήστος Μυστακίδης
Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Ρέλλας
Μέλη: Παναγιώτης Γούσας, Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και Νικόλαος Μερκούρης. Επίσης, γίνεται γνωστό πως Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Οικονομόπουλος.

Ο Λεωνίδας Βόκολος αποτέλεσε όμως παρελθόν από τον πάγκο του Παναιγιάλειου, μετά από τέσσερις μήνες συνεργασίας, τρεις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, καθώς δήλωσε παραίτηση. Ο απολογισμός του στους «μελανόλευκους» ήταν 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Πριν τη λήξη της σεζόν αποχωρεί και η διοίκηση των μάνατζερ, ωστόσο η ομάδα κάνει αρκετά καλή πορεία και τερματίζει στην 9η θέση.
Για έβδομη αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα διεξήχθη με την επωνυμία Football League, ενώ προηγουμένως ήταν γνωστή ως Β΄ Εθνική.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Απόλλων Σμύρνης και μαζί με τη δευτεραθλήτρια Λαμία (για πρώτη φορά στην ιστορία της), θα συμμετάσχουν στη Super League, της περιόδου 2017-18.
Ο Πανελευσινιακός υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου 2017-18, μαζί με την Καλλονή (που αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα στις 25 Μαΐου 2017) και τον Πανθρακικό (που είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο του 2017), καθώς και τον Α.Ο. Χανιά που του επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης συνολικά 36 βαθμών.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Απόλλων 83
Λαμία 80
Άρης 77
ΟΦΗ 72
Τρίκαλα 71
Αγροτικός Αστέρας 52
Σπάρτη 45
Πανσερραϊκός 44
Παναιγιάλειος 44
Αιγινιακός 41
Κισσαμικός 40
Αναγέννηση Καρδίτσας 39
Αχαρναϊκός 36
Καλλιθέα 33
Ελευσίνα 28
Χανιά 2
Καλλονή -6
Πανθρακικός -6


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr