background img
banner
banner

«Κάθε προσφορά είναι ελπίδα και αγάπη, αν προτιμάτε τα ζώα, προσφέρετε στην Αναδοχή»

-Της Χριστίνας Ζαχαράκη, γεν. γραμματέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας-

Από μικροί μαθαίνουμε πως τα Χριστούγεννα, αν είμαστε καλά παιδιά, ο Άγιος Βασίλης θα μας φέρει ό,τι του ζητήσουμε. Και γράφουμε γράμματα και περιμένουμε στην ουρά στο ταχυδρομείο για να τα στείλουμε και ανυπομονούμε να δούμε τα δώρα να εμφανίζονται στο δέντρο. Μεγαλώνοντας βιώνουμε μια απογοήτευση και γινόμαστε πιο κυνικοί, Χριστούγεννα, π.χ., η γιορτή του καταναλωτισμού κι άλλα σχόλια της πικραμένης μας αθωότητας που διαψεύστηκε.

Μα όχι! Όχι πια! Υπάρχει λύση. Γιατί τελικά ο Άγιος Βασίλης υπάρχει σίγουρα, απλά δεν είναι απαραίτητα χοντρούλης και ντυμένος στα κόκκινα. Μπορεί να ναι οποιοσδήποτε, οποιοσδήποτε! Μπορεί να’ σαι ακόμα κι εσύ.

Η ιδέα είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση. Χωρίς να το κάνεις για την αναγνώριση. Το κάνεις απλά γιατί τα Χριστούγεννα ξυπνάν μέσα μας τον καλύτερο και πιο χαρούμενο εαυτό μας. Κι αν μπορείς να το θυμάσαι και να προσφέρεις όλη τη χρονιά, ναι, θα ναι Χριστούγεννα όλη τη χρονιά! Μπορεί να μη χιονίζει, ούτε να μυρίζεις κουραμπιέδες στον αέρα αλλά μέσα σου θα νιώθεις την ίδια ζεστασιά.

Μπορείς να προσφέρεις οπουδήποτε, δεν έχει σημασία, ο σκοπός είναι να δώσεις κάτι από σένα σε κάποιον που έχει ακόμα λιγότερα, βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη θέση, σε πιο δύσκολη κατάσταση.

Εμείς, οι φιλόζωοι εθελοντές της πόλης, προτείνουμε να προσφέρετε όπου ποθεί η καρδιά σας, κάθε προσφορά είναι ελπίδα και αγάπη και αυτές έχουν την ικανότητα να απλώνονται παντού!
Αν όμως θέλετε να προσφέρετε στα ζωάκια, τότε σας προτείνουμε την Αναδοχή. Με μόλις 10€ τον μήνα καλύπτετε την τροφή ενός ζώο που βρίσκεται σε ανάγκη και είναι δύσκολο να υιοθετηθεί. Ένα καλαζαρικό, ένα αναπηράκι, ένα μεγάλο σε ηλικία. Αυτά τα 10 € θα βοηθήσουν να αγοράσουμε φάρμακα, θα καλύψουν ένα μέρος από τις εξετάσεις του, θα του δώσουν μια καλύτερη ζωή.
Τα σκυλάκια που βρίσκονται σε Αναδοχή είναι στην πλειοψηφία τους ζώα που δεν έχουν ζητηθεί ποτέ. Συχνά όμως, λίγους μήνες μετά την Αναδοχή τους, βρίσκουν οικογένειες. Μα αυτό δεν είναι περίεργο, γιατί όταν προσφέρεις από την καρδιά σου, σε κάποιον που ίσως δεν τον γνωρίσεις ποτέ τότε είναι πάντα Χριστούγεννα. Κι όλοι ξέρουμε πως τα Χριστούγεννα συμβαίνουν τα καλύτερα θαύματα.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας στο fb Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας Τα Φιλαράκια’ ή στο τηλέφωνο 6942523268. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr