background img
banner
banner

Κατέβασε την …άγκυρα στον Αστέρα ο Αιγιώτης προπονητής Αντώνης Μπάλας

ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΤΕΜΕΝΗΣ

Στα 60 κοντεύει ο Αντώνης Μπάλας, αλλά δεν λέει να εγκαταλείψει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Σαν τερματοφύλακας έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με την σπουδαία ομάδα του Αιγιέα και στη συνέχεια με την Αναγέννηση Ροδοδάφνης.

Στην Αναγέννηση ξεκίνησε το 2001 με επιτυχία την προπονητική του καριέρα, παίρνοντας το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και την άνοδο στην Α΄.
Μετά τον υποβιβασμό που ακολούθησε, ο Αντώνης Μπάλας επανέφερε για άλλη μια φορά την Αναγέννηση Ροδοδάφνης στην Α΄ κατηγορία.

Στη συνέχεια βρέθηκε στον Εθνικό Αιγίου (2005) στην Β΄ κατηγορία, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό ύστερα από το μπαράζ παραμονής με τον Ψαθόπυργο, για να επαναφέρει ύστερα από δυο σεζόν την ΑΕ Αιγίου στην Β΄ κατηγορία το 2007 και το 2010 να γνωρίσει την επιτυχία με την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Στον Αστέρα Τέμενης ο Μπάλας από το 2011

Από τις σπάνιες περιπτώσεις ο προπονητής Αντώνης Μπάλας, αφού συνεργάζεται με τον Αστέρα για 10 συναπτά χρόνια. Πολλές οι σεζόν, πολλές οι συγκινήσεις και οι χαρμολύπες. Εξαιρώντας την σεζόν που η ομάδα της Τέμενης υποβιβάστηκε μετά τις αναδιαρθρώσεις στην Γ΄ κατηγορία, επανήλθε την αμέσως επόμενη χρονιά στην Β΄ κατηγορία, έχει ρίξει άγκυρα, βλέπει τα παιχνίδια γιορτή και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί τις μικρές ηλικίες στις Ακαδημίες.

Στον διάλογό του με τo protionline.gr, ο Αντώνης Μπάλας αναλύει τον φετινό ρόλο της περιοχής μας και του Αστέρα στην Β΄ κατηγορία, τους στόχους και το πλασάρισμα στην βαθμολογία του 2ου ομίλου. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με τους φετινούς αντιπάλους

Για τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Αιγιάλεια στο πρωτάθλημα

«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες της Αιγιάλειας ανεξάρτητα με το αν έκαναν καλό ή λιγότερο κακό ξεκίνημα έχουν τη δυνατότητα για σημαντική βελτίωση. Μπορεί κάποια αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα αλλά αν διορθωθούν κάποιες λεπτομέρειες τότε θα έχουν μια καλή πορεία.
Βέβαια αυτά ισχύουν μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, Από εδώ και μπρός αφού δεν ξέρουμε τη διάρκεια διακοπής του πρωταθλήματος καθώς και το βαθμό που θα επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές από αυτή, τα παραπάνω ανατρέπονται και είναι μη προβλέψιμη η πορεία όλων των ομάδων και όχι μόνο της Αιγιαλείας».

Για τους στόχους του Αστέρα Τέμενης: Αυτή  τη στιγμή θεωρώ ότι είμαστε στα μέσα του δρόμου

«Ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας που να στηρίζεται σε νέα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής με φιλοδοξίες και όρεξη που θα προσπαθούν να βρουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Φυσικά με προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών που θα είναι δίπλα τους για να τα βοηθήσουν. Από την άλλη όσοι ποδοσφαιριστές τελειώνουν την αγωνιστική δράση, να στελεχώνουν διάφορες θέσεις είτε σαν προπονητές είτε σαν διοικητικοί εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή και διαχρονική λειτουργία.
Η πορεία αυτή είναι επίπονη απαιτεί μεγάλη υπομονή και αντοχή σε δύσκολες συνθήκες. Μερικές φορές μέτριες εμφανίσεις που θα συνοδεύονται από άσχημα αποτελέσματα, αλλά στο τέλος του δρόμου να γίνει πράξη η δημιουργία μιας ομάδας, που θα πρωταγωνιστεί τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και εκτός με την σωστή οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας. Αυτός είναι ο στόχος για την πρόοδο και την μελλοντική παρακαταθήκη της ομάδας. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είμαστε στα μέσα του δρόμου. Τα δυσκολότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας αλλά έχουμε αρκετή απόσταση να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ελπίζω να προλάβω να ολοκληρώσω αυτό που έχω στο μυαλό μου, να αφήσω μια …κληρονομιά στο σωματείο της Τέμενης.
Όσον αφορά ερώτημα για το φετινό πλασάρισμα νομίζω για ότι είναι άκαιρο γιατί κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά πιστεύω ότι μικρή σημασία έχει η θέση που θα τερματίσει η ομάδα και κανείς δεν θα θυμάται λίγες ημέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος ποια ομάδα τερμάτισε σε ποια θέση. Η πείρα μου μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα με έχει διδάξει ότι αυτό που μένει διαχρονικά είναι η δημιουργία ομάδας που δεν θα στηρίζεται σε …γυάλινα πόδια. Έχουμε πολλά παραδείγματα από ομάδες που αφού έκαναν μια γρήγορη εντυπωσιακή πορεία, στο τέλος από κακές επιλογές έσβησαν από το ποδοσφαιρικό χάρτη και δυστυχώς μερικές από αυτές κουβαλούσαν και μεγάλη ιστορία. Δεν γίνεται ένας μαθητής που με το ζόρι παρακολουθεί μαθήματα δημοτικού να τον βάλεις ξαφνικά να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο είναι αναμενόμενο ότι θα τα παρατήσει.»

Τα πλεονεκτήματα του Αστέρα και η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό

«Η συνεργασία μας με τον Παναθηναϊκό μας δίνει πιστεύω το πλεονέκτημα της διαρκούς επιμόρφωσης από στελέχη της ΠΑΕ (γυμναστές, προπονητές, ψυχολόγους) για θέματα που αντιμετωπίζουμε συχνά αλλά κυρίως είναι και ένα κίνητρο για τα νεότερα παιδιά να δουλέψουν ξέροντας ότι είναι μέλη ενός δικτύου που θα τους προσφέρει εμπειρίες. Επίσης γνωριμία με νέους αντιπάλους και καινούργια μέρη με τα τουρνουά που οργανώνονται και φυσικά αν κάποιος μπορεί να προχωρήσει πιο ψηλά θα προωθηθεί για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Παιανία.
Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι και η ύπαρξη του γηπέδου με πλαστικό τάπητα 7Χ7 ακριβώς δίπλα από το κανονικών διαστάσεων γήπεδο, που μας επιτρέπει να γίνονται προπονήσεις ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών χωρίς να επιβαρύνουμε τον χλοοτάπητα. Η προσθήκη των προβολέων μας δίνει την ευκαιρία να επιμηκύνουμε και τον χρόνο προπονήσεων.
Από την άλλη μειονέκτημα ήταν ότι η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε πολύ αργά σχεδόν τελευταία στιγμή, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει πια γιατί μετά την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν από σχεδόν την ίδια αφετηρία.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr