background img
banner
banner

Κινητοποίηση την Τετάρτη στην πλατεία από απελπισμένους εμπόρους…

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Πράξη απόγνωσης ή ασφυκτική πίεση καθώς δεν… πάει παρακάτω, ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ορθώνει ανάστημα και παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει την Τετάρτη, προτελευταία ημέρα του χρόνου, τα μέλη του, να καταθέσουν κλειδιά καταστημάτων, λουκέτα, λογαριασμούς και να υπογράψουν απαιτώντας το άνοιγμα των καταστημάτων τους!

Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στην πλατεία Αγ. Λαύρας από τις 11.00 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι.

πως τονίζει η διοίκηση του Συλλόγου απευθυνόμενη στα μέλη, ΄΄συνάδελφοι δεν πάει άλλο! Ζούμε στιγμές απόγνωσης.

Καταθέτουμε τα λουκέτα, τα κλειδιά και τους απλήρωτους λογαριασμούς μας (προσωπικά δεδομένα όποιος θέλει) των κλειστών καταστημάτων μας, μαζεύουμε υπογραφές και τα στέλνουμε πρωτοχρονιάτικο δώρο στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και στην κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που δυστυχώς είναι άφαντη μπροστά στις καθημερινές αυτοκτονίες συμπολιτών μας λόγω lockdown.

Το λιανεμπόριο παραμένει υποχρεωτικά κλειστό με κρατική εντολή για σχεδόν δύο μήνες (παρά τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι τα μαγαζιά μας δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού).

Τα έξοδα τρέχουν, επιταγές, προμηθευτές, ιδιοκτήτες, προσωπικό, δώρα Χριστουγέννων, δάνεια, τράπεζες, τόκοι, ΔΟΥ, ΕΝΦΙΑ, πάγιοι λογαριασμοί, δανικές επιστρεπτέες προκαταβολές, συν τα έξοδα των σπιτιών και των οικογενειών μας΄΄.

Ελάχιστη η κρατική στήριξη των μικρών

Επισημαίνει ακόμη πως η κρατική στήριξη στους μικρούς, είναι ελάχιστη. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, ΄΄τα χαμηλότοκα και μη επιστρεπτέα δάνεια έχουν πάει στους ισχυρούς της αγοράς. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των μεγάλων Super Market και πολυεθνικών αλυσίδων που πουλάνε ελεύθερα τα είδη μας, λειτουργούν κανονικά μέσω e-shop, και παράδοση/παραλαβή εκτός (click away), είναι στο κόκκινο. Πρακτικές που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στο 83% των μικρών που δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα. Φτάνει πια δεν αντέχουμε άλλο!΄΄.
Και συνεχίζει: ΄΄Συνάδελφοι, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες την Τετάρτη 30/12/2020 από τις 11:00π.μ. ως τις 14.30 μμ στην Πλατεία Αγίας Λαύρας καταθέτουμε τα κλειδιά, λουκέτα και απλήρωτους λογαριασμούς των κλειστών καταστημάτων μας και μαζεύουμε υπογραφές! Λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, βρίσκονται υπό διωγμό΄΄.

Όλοι να στηρίξουν το τοπικό εμπόριο

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα και σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν σε ένδειξη συμπαράστασης, λέγοντας: ΄΄Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς της περιοχής μας, τον Δήμο Αιγιαλείας, τους Αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία μας, την ΕΣΕΕ, τους Βουλευτές Αχαΐας, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας που έχουν να κάνουν με τα μαγαζιά μας, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τις οικογένειες όλων μας. Ανοίξτε μας -Πεθαίνουμε!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr