background img
banner
banner

Λαϊκή Συσπείρωση: Με πρόταση για την απαλλαγή τελών

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη ξαναθυμίζει την πρόταση για απαλλαγή τελών με αφορμή την προχθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, λόγω ειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η κ. Αγγελική Κουρή ώστε να συμμετέχει στη συζήτηση για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας που πλήγηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. 

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι γνωστή, έχει κατατεθεί στο Δήμο και έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις 25/10/2020 :

 «Μειώσεις και απαλλαγές τελών από το Δήμο λόγω  πανδημίας και οικονομικής κρίσης.  Για το έτος 2021, σε σχέση με τα ανταποδοτικά τέλη,  ο Δήμος οφείλει να κάνει πολιτική μειώσεων και απαλλαγών των «ευπαθών ομάδων» (Άποροι, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, Μονογοίκές οικογένειες, Μακροχρόνιοι άνεργοι, Δικαιούχοι ΚΕΑ). Eπίσης και για τους εργαζόμενους, που είναι τώρα άνεργοι λόγω του κλεισίματος των  επιχειρήσεων  ή αναστολής στη λειτουργία τους λόγω πανδημίας.

Για όλο το  διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία  των  καταστημάτων, να γίνουν οι παρακάτω απαλλαγές για το 2020:

  1. Ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού.
  2. Του τέλους κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων πεζοδρόμων και πλατειών .
  3. Του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων
  4. Του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
  5. Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς τους δήμους.

Μέσα στις συνθήκες  της πανδημίας μένουμε δυνατοί και δεν βάζουμε σε καραντίνα τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας.

Το κόστος της  μείωσης των δημοτικών τελών,  σε οικίες και καταστήματα  στους χαμηλότερους ενιαίους  συντελεστές, καθώς και των  απαλλαγών  λόγω πανδημίας,  θα  καλυφτεί κατά μεγάλο ποσοστό, από  την ένταξη των μεγάλων επιχειρήσεων στον ενιαίο ανώτατο συντελεστή»

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στον λαό της Αιγιάλειας,  τον νέο αντιλαϊκό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, αρνήθηκε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας που πλήγηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, με το επιχείρημα ότι θα μειωθούν τα  έσοδα.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr