background img
banner
banner

Λεωνίδας Σκαρτσίλας: Το «παιδί θαύμα» στον Παναιγιάλειο

ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας είχε χαρακτηριστεί το ‘’παιδί θαύμα’’ αγωνιζόμενος στα παιδικά τμήματα του σωματείου «Μέγας Αλέξανδρος». Αποτελούσε το σημείο αναφοράς για τους θεατές, που όλοι προμήνυαν ένα λαμπρό μέλλον για τον ξεχωριστό νεαρό και πολύ ταλαντούχο.

Και πράγματι. Για τον Λεωνίδα Σκαρτσίλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ήταν ένα μικρό σκαλοπάτι για να ανέλθει αμέσως στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αγωνιζόμενος σε Αίαντα Σαλαμίνας, Ολυμπιακό Βόλου, Καλλιθέα, Εθνικό Αστέρα, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο και Ένωση Ερμιονίδας.

Γεννημένος στις 3 ιουνίου 1987, ο Λεωνίδας αισθάνεται ότι μπορεί να δώσει πολλά ακόμα στους αγωνιστικούς χώρους, τους οποίους εγκατέλειψε προσωρινά ύστερα από ένα πρόβλημα που είχε με την υγεία, το οποίο ελέγχει για να το ξεπεράσει το συντομότερο.

Λεωνίδας Σκαρτσίλας:«Κάνουμε έργο στη διοίκηση κι αυτό θα κριθεί στο μέλλον»

Δεν μετανιώνει που υποστηρίζει την αγαπημένη ομάδα της πόλης του από τα διοικητικά πόστα. Τον ικανοποιεί να προσφέρει στον Παναιγιάλειο με οποιοδήποτε τρόπο και μέσα από την «Π» ξεκαθαρίζει.

Θα προτιμούσες να ήταν μεγαλύτερη η συνεργασία σου με τον Παναιγιάλειο;
Είμαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας μου με τον Παναιγιάλειο. Με έχει βοηθήσει και τον έχω βοηθήσει αρκετά. Αυτό που θα προτιμούσα είναι να καταφέρω να τον δω να παίζει στην Α΄ Εθνική. Είναι μια κοινή προσδοκία της πόλη μας και πιστεύω ότι το μέγεθος και η ιστορία του Παναιγιάλειου, το πλήθος και η τρέλα των φιλάθλων του, είναι εφόδια για την μεγαλύτερη κατηγορία.

Ποιες ήταν οι στιγμές που θυμάσαι περισσότερο στην καριέρα σου;
Σίγουρα είναι οι άνοδοι που έχω ζήσει με τον Παναιγιάλειο και όλοι οι πανηγυρισμοί στους δρόμους του Αιγίου με τους φιλάθλους μας. Σαν Αιγιώτης η καρδιά μου χτυπά περισσότερο για την ομάδα της πόλης μου, με την οποία υπερισχύουν οι αναμνήσεις μου από όποιο άλλο σύλλογο κι αν έχω υπηρετήσει, όποιες επιτυχίες κι αν είχα γνωρίσει.

Διέκοψες την αγωνιστική σου δραστηριότητα ενώ έδινες πολλά στο γήπεδο, με ποια κριτήρια πήρες αυτή την απόφαση;
Δυστυχώς ήρθαν τα πράγματα έτσι, ώστε αυτήν την στιγμή να μην μπορώ να κάνω διαφορετικά. Προέκυψε ένα σοβαρό θέμα υγείας και έπρεπε να πάρω την απόφαση να σταματήσω την αγωνιστική μου δράση. Είναι κάτι το οποίο το παρακολουθώ και το ελέγχω. Εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρω να αγωνιστώ ώστε να κλείσω την καριέρα μου όπως πραγματικά μου αξίζει. Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα πράγματα σαν ποδοσφαιριστής, κάτι που ελπίζω να γίνει το συντομότερο.

Ήσουν από τους μπροστάρηδες στη δύσκολη διοικητική κατάσταση του Παναιγιάλειου, ήταν δύσκολος αυτός ο ρόλος σου στο ποδόσφαιρο;
Ήταν ίσως από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που έχω δοκιμάσει, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που είχε περιέλθει ο σύλλογος. Όταν μιλάμε για τον Παναιγιαλειο η ευθύνη είναι τεράστια, αρκετά δύσκολος ο ρόλος μου, αλλά η αγάπη μου προς αυτόν και η επιτακτική ανάγκη στο να επιβιώσει η ομάδα μας, γέννησε αυτήν την συνεργασία. Νομίζω ότι με τα υπόλοιπα παιδιά στην διοίκηση έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουμε επιδείξει σημαντικό έργο βέβαια αυτό είναι κάτι που θα κριθεί και στο άμεσο μέλλον.

Πως κατά τη γνώμη σου κατέληξε ένας τέτοιος Σύλλογος σαν τον Παναιγιάλειο να μένει διοικητικά «ακέφαλος»;
Σίγουρα για να κατάληξη ένας τέτοιος σύλλογος σε αυτήν την κατάσταση έχουν προηγηθεί παρά πολλά από κακούς χειρισμούς ανθρώπων, που καμία σχέση δεν έπρεπε να είχαν με την ομάδα και γενικά με το ποδόσφαιρο. Επίσης από την δύσκολη οικονομική εποχή που περάσαμε σαν χώρα και αλλά πολλά που χρίζουν πολύωρης ανάλυσης!

Έχεις κερδίσει πολλά χειροκροτήματα σαν ποδοσφαιριστής, τι σημαίνει για τον ποδοσφαιριστή να παίζει τώρα χωρίς φιλάθλους;
Το να μην παίζεις με φιλάθλους είναι πολυ δύσκολο για τις ομάδες στο οικονομικό κομμάτι που είναι η πρωταρχική πηγή εσόδων. Απίστευτα δύσκολο ομως και για τους ποδοσφαιριστές στο αγωνιστικό κομμάτι επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία και την απόδοση τους, μετατρέποντας το ποδόσφαιρο σε ένα άψυχο άθλημα χώρις σφυγμό άρα ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κίνδυνο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων;
Πιστεύω ότι η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων θα είναι η ταφόπλακα για παρά πολλούς συλλόγους και κατά συνέπεια για ένα μεγάλο κομμάτι του ποδοσφαιρικού αθλητισμού .Η άποψη μου είναι ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκύψουν και να δώσουν βαρύτητα και στις υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελματικές αλλά και ερασιτεχνικές.

Έχεις ξεκινήσει να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά από την περιοχή των Σελιανιτίκων και επεκτείνεσαι σε Αίγιο. Μίλησέ μας λίγο και γι’ αυτό
Το 2017 πήρα την απόφαση αναλάβω μια οικογενειακή επιχείρηση, που ήδη υπήρχε στην περιοχή των Σελιανιτικων, Δόξα τω θεώ μετά από 3 χρόνια σκληρής προσπάθειας καταφέραμε να ανοίξουμε και δεύτερο κατάστημα στην περιοχή του Αιγιου!

Βλέποντας την μεγάλη αγάπη και στήριξη του κόσμου θελω να τους ευχαριστήσω προσωπικά όλους και να ευχηθώ Καλές Γιορτές -Καλά Χριστούγεννα και γρήγορα να ξεπεράσουμε αυτήν την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr