background img
banner
banner

Λύση σε προβλήματα παρά τις αντιξοότητες του κορωνοϊού

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ

Μέσα στην κρίσιμη αυτή περίοδο με την εξάπλωση της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού και τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνει καθημερινά η κοινωνία, το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, παρ’ όλες τις επικρατούσες αντίξοες συνθήκες, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό, στο μέτρο του εφικτού, να αναπτύσσει υπεύθυνες πρωτοβουλίες και να καταβάλει προσπάθειες για την αποτελεσματική επίλυση τοπικών θεμάτων και δη των μακροχρόνιων προβλημάτων.

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων

Κομβικής σημασίας οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων που ολοκληρώθηκαν τόσο στον οικισμό “Ξενοφωντέικα” όσο και κατά μήκος της περιφερειακής οδού, στα διοικητικά όρια της κοινότητας, καθώς και στην οδό Πλάτωνος του οικισμού “Ρίρα”, συμβάλλοντας στην επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος. Για τις ασφαλτοστρώσεις είχε προηγηθεί από την καλοκαιρινή περίοδο, καταλυτική παρέμβαση της Κοινότητας Σελιανιτίκων προς την ΕΡΓΑ ΟΣΕ, διεκδικώντας την πλήρη αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση των οδών, που έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργοταξιακές, στο πλαίσιο της κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος.

Κοπή χόρτων και κλαδεύσεις δέντρων

Για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε, με τη χρήση μηχανήματος γεωργικού ελκυστήρα, καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης εκατέρωθεν των οδών Μεσογείων και Πέλοπος, ενώ εξετάστηκε και το πλάνο να ενταχθούν και άλλοι δρόμοι στην κοινότητα για τον καθαρισμό τους με την χρησιμοποίηση του εν λόγω μηχανήματος.

Επίσης, πέραν των προαναφερόμενων εργασιών, έγιναν κλαδεύσεις δέντρων κατά μήκος της παραλιακής οδού και σε διάφορα άλλα σημεία της κοινότητας, επισκευάστηκαν οι ηλεκτρικοί πίνακες (τύπου πίλαρ) του δημοτικού φωτισμού, στους οποίους άγνωστοι υπαίτιοι είχαν προκαλέσει φθορές, αποκαταστάθηκαν μικρής κλίμακας βλάβες στο δίκτυο του οδοφωτισμού, αντικαταστάθηκαν φθαρμένοι λαμπτήρες, τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης στην παραλιακή ζώνη, καθώς και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης λήφθηκε μέριμνα για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων με την συλλογή – απομάκρυνση κλαδοδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων.

Αποκατάσταση βλάβης στην υδροδότηση

Στις 11 Δεκεμβρίου σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να διακοπεί η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας, αντιμετωπίστηκε σχεδόν άμεσα από το τεχνικό συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας παρ’ όλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με καταρρακτώδεις βροχές, που επικρατούσαν στην περιοχή. Αιτία της βλάβης ήταν θραύση αγωγού του παλαιού δικτύου ύδρευσης που διέρχεται την οδό Φλοίσβου και το οποίο είναι κατασκευασμένο κυρίως με αμιαντοσωλήνες. ΄΄Δυστυχώς, το παλαιό δίκτυο ύδρευσης συνεχίζει να λειτουργεί παράλληλα με το νέο, δημιουργώντας συχνά – πυκνά τέτοιου είδους προβλήματα και για το λόγο αυτό το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων με την αριθ. 25/2020 απόφασή του, που πάρθηκε ομόφωνα από τους παρόντες συμβούλους, διατυπώνει τη θέση του για την πλήρη αντικατάσταση του παλιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, στα τμήματα του οικισμού όπου υφίσταται η λειτουργία του, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανακαίνιση του δικτύου, την αντιμετώπιση των υδρευτικών προβλημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων της κοινότητας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συμβουλίου.

Αποφάσεις για αναπτυξιακά έργα

Εκτός της παραπάνω απόφασης, το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων προέβη στη λήψη μείζονος σημασίας για την κοινότητα, αποφάσεων όπως η συντήρηση – επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού, η κατασκευή παιδικής χαράς και η υπαγωγή σε επιδοτούμενες δράσεις του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr