background img
banner
banner

Ομοφωνία για τα σκουπίδια, διαφωνία για την άρδευση

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ 20 ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με τεχνικά προβλήματα που διορθώθηκαν στην πορεία, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Τρίτης 22/12 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχαν συγκαλέσει 20 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Το συμβούλιο αν και είχε ανακοινωθεί για τις 8 το βράδυ της Τρίτης, ξεκίνησε καθυστερημένα και ολοκληρώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τη συμμετοχή 11 συμβούλων της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», 5 συμβούλων της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», 3 συμβούλων της  παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και του ανεξάρτητου Γιώργου Γκίκα.

Απουσίαζαν όπως ήταν αναμενόμενο ο δήμαρχος, οι 11 σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, η Αγγελική Κουρή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο ανεξάρτητος Στράτος Βαρδάκης.

Η χθεσινοβραδινή διαδικασία αποτελεί σταθμό στα χρονικά της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τέτοιο συμβούλιο δεν έχει προηγηθεί πανελλαδικά, με τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, Τάκη Τσερεντζούλια, να  προεδρεύει της συνεδρίασης.

Χθες και οι 20 σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν αρκετά για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου, καυτηριάζοντας την στάση δημάρχου και προέδρου Δ.Σ., πως ποινικοποίησαν την πολιτική ζωή του τόπου με τα εξώδικα των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα, ακόμα ένα εξώδικο από τους 11 της δημοτικής αρχής, έλαβε πριν τη συνεδρίαση ο τεχνικός που διευκόλυνε την αναμετάδοση του συμβουλίου, που τον καλούσε να απέχει.

Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τους 20 να υπερψηφίζουν την ματαίωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Στην άρδευση όμως ήταν η «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη που διαχώρισε τη θέση της σε σχέση με την επιστροφή της από την ΔΕΥΑ στο δήμο, όπως ζητούσαν 15 σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων, μαζί και ο ανεξάρτητος Γιώργος Γκίκας.

Τώρα οι αποφάσεις αναμένεται να καθαρογραφούν και να αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, προκειμένου να τις εγκρίνει ή όχι.

Περισσότερα στην Πρώτη της Αιγιάλειας που κυκλοφορεί την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr