background img
banner
banner

Ο ‘’καυγάς’’ για τα μαξιλάρια του υπαίθριου θεάτρου

Το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, υγειονομικής κρίσης και οικονομικής ανέχειας του δήμου, δαπανώνται υψηλά ποσά για δυσανάλογους σκοπούς, κατήγγειλε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τα κονδύλια που δαπανά η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για διάφορες χρήσεις.

΄΄Ακούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα όμως υπάρχουν κάποιες αποφάσεις στο «Διαύγεια» που αφορούν αναθέσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Για παράδειγμα, η απόφαση 80 του 2020 που αφορά ανάθεση 7.500 ευρώ για 350 μαξιλάρια για το υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς». Ποσό υπερβολικό σε τέτοιες εποχές που ζούμε. Η απόφαση 84 του 2020, για 3.500 ευρώ για υπηρεσία υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών, με την ανάθεση μάλιστα να είναι σε κάποιον στο Περιστέρι, σαν να μην υπάρχουν στο Αίγιο επαγγελματίες για τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, η απόφαση 83 του 2020, που αφορά 920 ευρώ για φωτογράφηση και βιντεοκάλυψη των Οινοξενείων΄΄, τόνισε ο κ. Μαρινόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Τα χρήματα αυτά είναι υπερβολικά και είναι να απορεί κανείς με τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής΄΄.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση, δημοτικοί σύμβουλοι από την Ανατολική Αιγιάλεια επέρριψαν ευθύνες στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ότι δεν μεριμνεί για χριστουγεννιάτικο στολισμό και της δικής τους περιοχής. Απαντώντας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρία Τσουκαλά, είπε μεταξύ άλλων: ΄΄Το να ρίχνουμε «πέτρες» ο ένας στον άλλο σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία είναι πολύ άσχημο, δεν θα καταφέρουμε τίποτα με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν έχουμε ακούσει μία φορά την αντιπολίτευση να λέει ένα «μπράβο, ορθώς πράξατε» στη δημοτική αρχή. Άδειασε ο Σ.Μ.Α. που ακούγαμε γι’ αυτό τόσα χρόνια και δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό σχόλιο΄΄.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δεν είναι υπεύθυνη για τον στολισμό του δήμου τονίζοντας πως αρμόδια γι’ αυτό είναι η Τεχνική Υπηρεσία.

Όπως είπε, ΄΄η Δημοτική Επιχείρηση ασχολείται με το να εφοδιαστεί χριστουγεννιάτικα δέντρα για όλες τις Ενότητες, πράγμα το οποίο ήδη έχει κάνει, αυτό έγινε από τον Νοέμβριο και ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο κ. Γιαννούλη που στάθηκε άξιος των περιστάσεων σε δύσκολες στιγμές΄΄.

Απαντώντας στον κ. Μαρινόπουλο, είπε: ΄΄Ο κ. Μαρινόπουλος αναφέρει τι είδε στο «διαύγεια» όμως ό,τι κάνεις θέλει χρήματα, τίποτα δεν γίνεται με… αέρα.
Στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και για ό,τι δεν υπάρχει στην περιοχή συνεργαζόμαστε με εταιρείες από άλλες περιοχές΄΄. ΄΄Αν δεν βάλουμε μυαλό και δεν λειτουργήσουμε διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τίποτα για τον δήμο΄΄, πρόσθεσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr