background img
banner
banner

Ποιοι διεκδικούν την εταιρία κατεψυγμένων «Καλλιμάνης»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ CAPITAL.GR

Το επενδυτικό fund του Νίκου Καραμούζη, το εκ Βουλγαρίας fund Impala του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου που απέκτησε την Creta Farms, ο Τούρκος της Dardanel που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πάνω από έναν χρόνο και ένα επενδυτικό fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι οι “μνηστήρες” που διεκδικούν την εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης.

Τον λόγο για το τι μέλλει γενέσθαι στην εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων από το Αίγιο που βρίσκεται κυριολεκτικά στην κατάψυξη περισσότερα από τέσσερα χρόνια έχουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Το τι θα πράξουν αυτές και ποιον εκ των επενδυτών θα προκρίνουν για να αναλάβει την τύχη της εταιρείας και την εξυγίανση της η οποία θα περάσει από το άρθρα 106 β&δ θα φανεί το προσεχές διάστημα, αναφέρουν πηγές με γνώση.

Τα χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων είναι γνωστά εδώ και πάνω από μια τετραετία. Η πρώτη απόπειρα εξυγίανσή της έγινε στην αυγή του 2018 όταν στο προσκήνιο εμφανίσθηκε η Pillarstone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελικά η επενδυτική πλατφόρμα, αποχώρησε με θόρυβο όχι μόνο από την Καλλιμάνης αλλά και από τις υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες είχε τοποθετηθεί, αφήνοντας τες με περισσότερα προβλήματα. Αποτέλεσμα στο τέλος του 2018 τα προβλήματα στην Καλλιμάνης να οξυνθούν.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων αναζητά λύση και επενδυτή που θα αναλάβει την τύχη της διατηρώντας παράλληλα μια υποτυπώδη παρουσία στο ράφι. Τα προβλήματά της όμως και η καθυστέρηση από την πλευρά των τραπεζών στην εξεύρεση λύσης έχουν αφήσει πεδίο δόξης λαμπρό στους ανταγωνιστές της, όπως είναι η εταιρεία Pescanova να πάρουν “κεφάλι” στην κατανάλωση.

Η Pescanova, που πριν από κάποια χρόνια δεν ήταν ορατή στους καταναλωτές, υπεριπλασίασε τον τζίρο της. Από 17,692 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014, και 21,78 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015, πέρυσι ο τζίρος της ξεπέρασε τα 44,099 εκατ. ευρώ από 40,957 εκατ. ευρώ το 2018.

Σε ότι αφορά την Καλλιμάνης, η οποία βαρύνεται με δανεισμό άνω των 59 εκατ. ευρώ, ο τζίρος της το 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) είχε υποχωρήσει στα 31,9 εκατ. ευρώ από 39,383 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015 και 41,178 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014 ενώ οι ζημιές της διαμορφώθηκαν το 2016 στα 4,149 εκατ. ευρώ από 7,574 εκατ. ευρώ το 2015 και ζημιές 5,172 εκατ. ευρώ το 2014.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr