background img
banner
banner

Πράξη ανθρωπιάς και αγάπης!

ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΟΧΙ… ΜΟΝΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Η κοινωνική προσφορά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι αδιαμφισβήτητη και πολύτιμη. Όταν μάλιστα εμπλουτίζεται από την εθελοντική δράση των ανθρώπων που το στηρίζουν, τότε από το αποτέλεσμα βγαίνει ωφελημένη σύσσωμη η κοινωνία. Ανήμερα τα Χριστούγεννα μία πράξη ανθρωπιάς, ένωσε τους ανθρώπους της δομής με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επαγγελματίες της Αιγιάλειας. Το αποτέλεσμα; Διανομή γευμάτων αγάπης προς ωφελούμενους. Και το πιο σημαντικό; Επανάληψη της δράσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κι έπεται και συνέχεια…

Ήταν να μην ξεκινήσει τη δράση της αυτή η ανθρώπινη αλυσίδα προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τώρα φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει. Η αλληλεγγύη υπάρχει γιατί όλοι, είτε αυτοί που προσέφεραν είτε αυτοί που έλαβαν, γέμισαν τις μπαταρίες της ψυχής τους, όπως τουλάχιστον μετέφεραν στην «Π» συμμετέχοντες στην προσπάθεια. Και μπορεί η διανομή να έγινε από πέντε άτομα την ημέρα των Χριστουγέννων, στην πραγματικότητα όμως δούλεψαν γι’ αυτό πολλαπλάσιοι άνθρωποι, ενώ όπου κι αν απευθύνθηκαν οι εμπνευστές αυτής της αξιέπαινης ιδέας, βρήκαν πόρτα ανοιχτή και υποστήριξη!

Πώς το βίωσαν οι εργαζόμενες στη δομή

Ας δούμε όμως πώς βίωσαν την πράξη αυτή, οι εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»: «Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, πριν δυο εβδομάδες περίπου το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αιγιαλείας πρότεινε να γίνει κατ’ οίκον διανομή γευμάτων σε μοναχικούς συνανθρώπους μας ανήμερα των Χριστουγέννων και παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το σκεπτικό ήταν ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα του φαγητού ή ο αριθμός των ωφελούμενων. Καθώς ήταν η πρώτη φορά που θα το τολμούσαμε, είχαμε μια μικρή αγωνία για την επιτυχία της ενέργειας. Σημασία είχε η ενέργεια από μόνη της! Η πρότασή μας όχι μόνο εισακούστηκε, αλλά αγκαλιάστηκε από όλες τις υπηρεσίες κι από όλους όσους απευθυνθήκαμε! Δήμος, Αντιδημαρχία Πρόνοιας, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ΝΠΔΔ, εργαζόμενοι στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, επαγγελματίες, φίλοι μας… Όλοι μαζί! Όλα δούλεψαν ρολόι και σήμερα καταφέραμε να προσφέρουμε σε 42 συμπολίτες μας ένα χαμόγελο. Ένα χαμόγελο γεμάτο αγάπη, έγνοια και κυρίως τη διαβεβαίωση ότι είμαστε εδώ εμείς για εσάς! Κι εμείς από την πλευρά μας όμως γεμίσαμε τις καρδιές μας… το ευχαριστηθήκαμε! Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη σε όλον τον κόσμο!».

΄΄Το πρώτο τεστ πέτυχε και αυτό μας γεμίζει με δύναμη! Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα διότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η πεποίθησή μου πως όταν υπάρχουν ιδέες και καλή διάθεση, οι ομάδες μπορούν να καταφέρουν ακόμη κι αυτά που φαίνονται ακατόρθωτα!΄΄, αναφέρει μία από τις εργαζόμενες.

Τους δέχθηκαν με συγκίνηση και ανοιχτές αγκαλιές…

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των γευμάτων αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς, αυξάνεται στα 50 ενώ οι εμπνευστές της προσπάθειας αναφέρουν πως θα συνεχίσουν και το Πάσχα τα γεύματα θα γίνουν 200! Οι πρώτες ύλες συγκεντρώθηκαν από καταστήματα τροφίμων της περιοχής ενώ τα γεύματα μαγειρεύτηκαν σε αρτοποιείο της περιοχής. Το δε μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς εμπλουτίζεται με την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Ίσως το πιο σημαντικό όλων, πέρα από τα γεύματα αυτά καθαυτά, είναι ότι τις ημέρες των γιορτών, που οι άνθρωποι αυτοί θα περνούσαν μόνοι, άνοιξαν τις πόρτες τους και δέχθηκαν ανθρώπους με πολλή αγάπη. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις τους; Όπως μετέφεραν στo protionline.gr εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι», ΄΄δεν το γνώριζαν, δεν τους είχαμε προϊδεάσει. Πολλοί δάκρυσαν, άνοιξαν τις αγκαλιές τους, ήταν διαχυτικοί και όλοι μας ευχαρίστησαν θερμά. Ήταν πολύ ιδιαίτερες και συγκινητικές στιγμές΄΄.
Όσοι υπάρχουν ανάλογες πράξεις αγάπης από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, τελικά, υπάρχει ελπίδα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr