background img
banner
banner

Πρόγραμμα «Βιομηχανικά – Διδακτορικά UPatras IQ 2020»

ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρίζοντας ισχυρά την ανάγκη μετασχηματισμού των επιστημονικών επιτευγμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, προχώρησε μαζί με το Επιμελητήριο Αχαΐας στην πρωτοβουλία της Patras Innovation Quest (PatrasIQ). ΗPatras IQ είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης της έρευνας που διεξάγεται σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα με παραγωγικούς φορείς, στην οποία συμμετέχουν μέσω προγραμματικής σύμβασης το Υπουργείο Ανάπτυξης& Επενδύσεων, το Υπουργείο Παιδείας& Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Στο πλαίσιο της Patras IQ, το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να θεσπίσει το «Πρόγραμμα Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ». Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει τετραετή διδακτορικά προγράμματα βιομηχανικού προσανατολισμού, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών, μιας ιδιωτικής επιχείρησης/βιομηχανίας, εγκατεστημένηςστην Ελλάδα και ενός υπότροφου υποψήφιου διδάκτορα. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ισχυρών και γόνιμων δεσμών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και τον βιομηχανικό χώρο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.

Βασικά χαρακτηριστικά

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος U Patras IQ είναι τα εξής:

Η ετήσια αποζημίωση (υποτροφία) του κάθε διδακτορικού προγράμματος ορίζεται σε 10.000,00 Ευρώ (συνολικά, για τα τέσσερα έτη του προγράμματος, ορίζεται σε 40.000,00 Ευρώ ανά υπότροφουποψήφιο διδάκτορα). Οι πόροι αυτοί θα προέρχονται την 1η χρονιά κατά 100% από το Πανεπιστήμιο Πατρών, την 2η και 3η χρονιά κατά 50% από το Πανεπιστήμιο Πατρών και 50% από τη συμβαλλόμενη επιχείρηση/βιομηχανία, και την 4η χρονιά κατά 100% από την επιχείρηση/βιομηχανία, στη βάση ειδικού συμφωνητικού που συνάπτει το Πανεπιστήμιο Πατρών με τη συμβαλλόμενη επιχείρηση/βιομηχανία.

Η κάλυψη του κόστους, καθώς και το ύψος της δαπάνης, των αναγκαίων αναλωσίμων ή/και μικροεξοπλισμού (από την επιχείρηση/βιομηχανία) καθώς και της διάχυσης των αποτελεσμάτων με συμμετοχή/παρουσίαση σε διεθνές συνέδριο ή έκθεση (Πανεπιστήμιο Πατρών) θα καθορίζεται στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό που θα συναφθεί μετά την έγκριση του έργου και την επιλογή του υπότροφου υποψήφιου διδάκτορα, αναλόγως του ερευνητικού αντικειμένου του έργου. Ο διδακτορικός τίτλος απονέμεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το ερευνητικό αντικείμενο της διατριβής καθορίζεται από τον υπότροφο υποψήφιο διδάκτορα, σε συνεργασία με το επιβλέπον μέλος Δ.Ε.Π. και τη συνεργαζόμενη επιχείρηση/βιομηχανία.
Ο υπότροφος υποψήφιος διδάκτορας δεν μπορεί να είναι εργαζόμενος της επιχείρησης/βιομηχανίας, του Πανεπιστημίου Πατρών ή οποιουδήποτε άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα.

Υποβολή προτάσεων

Μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών καλούνται να υποβάλλουν ερευνητική πρόταση σε συνεργασία με μια επιχείρηση/βιομηχανίαπου δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Οι προτάσεις υποβάλλονται στη σχετική πλατφόρμα του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών (uphd.upatras.gr).Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου δηλώνει ότι (α) αναλαμβάνει την επίβλεψη, και (β) μαζί με τη συνεργαζόμενη επιχείρηση/βιομηχανίαεξασφαλίζουν τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση του έργου, πέραν των καλύψεων που προσφέρει η παρούσα πρόσκληση.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 20ηΔεκέμβριου 2020(ώρα23:59). Προτάσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν θα προωθούνται προς αξιολόγηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr