background img
banner
banner

Πως βιώνουν το lock down οι αθλήτριες συλλόγων της Αιγιάλειας

ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ 1,5 ΜΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ

Στις 7 Ιανουαρίου, που έχει προγραμματιστεί η άρση των μέτρων (και αν φυσικά δεν δοθεί νέα παράταση) θα συμπληρωθούν 9 εβδομάδες που οι αθλητές/τριες θα βρίσκονται εκτός προπονήσεων. Αν συνυπολογισθεί ο χρόνος, που απαιτείται για να επανέλθουν σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, η επανέναρξη των πρωταθλημάτων οδεύει στην καλύτερη των περιπτώσεων για τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου!

Οι αθλητές και οι αθλήτριες πλήττονται αγωνιστικά, ψυχολογικά αλλά και οικονομικά, όπως βέβαια και τα σωματεία, που θα αρκεστούν στα… ψίχουλα που θα μοιράσει ο Λευτέρης Αυγενάκης για τις επιπτώσεις της πρώτης καραντίνας. Όλα αυτά τη στιγμή που ήδη το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, με εξαίρεση τις δύο κορυφαίες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, βρίσκεται στα όρια της διάλυσης λόγω της αναγκαστικής παύσης. Πολλοί αθλητές ομαδικών και ατομικών σπορ εκφράζουν το τελευταίο διάστημα την έντονη ανησυχία τους αλλά και το προβληματισμό τους, αναμένοντας με αγωνία τη συνέχεια.

Σήμερα φιλοξενούμε αποκλειστικά εκπροσώπους του γυναικείου φύλλου από συλλόγους της περιοχής μας, που φυσικά βιώνουν την ίδια δύσκολη κατάσταση με τους άνδρες συναδέλφους τους, καθώς οι «παρενέργειες» του lock down τις χτυπούν σωματικά, ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά σε κάποιες περιπτώσεις. Μας μιλούν κατά σειρά, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του kick boxing Γεωργία Καραφλού (ΑΣ ΣΤΡΑΤΩΝ ΑΙΓΙΟΥ), η παίκτρια – προπονήτρια της ομάδας χάντμπολ του ΣΕΡΙΦΑΤΟΥ, Έλενα Καλασνίκοβα, η προπονήτρια και αθλήτρια των CHEERLEADERS του Αιγίου, Κατιάνα Λατάνη, η τερματοφύλακας της ποδοσφαιρικής ομάδας των ΛΥΚΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Κατερίνα Βασιλείου και η αθλήτρια και βοηθός προπονήτρια στίβου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ, Άννα – Μαρία Κατσίκα (κεντρική φωτό).

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΦΛΟΥ (kick boxing): ‘’Δεν υπάρχει το περιθώριο για χαλάρωση’’

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και είχαν δίκιο. Κάθε σώμα έχει ανάγκη την κίνηση και την εξάσκηση για να κρατείται σε φόρμα, πόσο μάλλον ενός αθλητή.
Όλοι μας, αυτή την περίοδο βιώνουμε δύσκολες συνθήκες προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία.
Όμως όλοι, βάλλονται γύρω από αυτό, ακόμη και οι αθλητές. Είναι δύσκολο να μη μπορείς να προπονηθείς σωστά στο χώρο σου, με τον προπονητή σου και τους συναθλητές σου και μάλιστα σε ένα άθλημα, όπως είναι το kick boxing που για να ανταπεξέλθεις στις απαιτητικές ανάγκες του πρωταθλητισμού χρειάζονται πολλές ώρες σκληρής προπόνησης. Είναι σχετικά δύσκολη η περίοδος της καραντίνας, ωστόσο δόξα το Θεό συνεχίζονται οι προπονήσεις σε ατομικό επίπεδο.
Δεν υπάρχει το περιθώριο για ιδιαίτερη χαλάρωση και ας μη γίνονται αγώνες, που βέβαια μας στοιχίζει κάπως γιατί αυτή είναι και η χαρά του αθλητή.
Να βρίσκεται στον στίβο, να μάχεται και να διεκδικεί.
Ας ελπίσουμε σύντομα να αλλάξει η κατάσταση και να επιστρέψουμε στη δράση και τους αγώνες… αν και δεν νομίζω πως προβλέπεται κάτι τέτοιο πριν τον Μάρτιο».

ΕΛΕΝΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΒΑ (Σεριφάτο): ‘’Καραδοκεί μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς’’

«Εμείς στο Σεριφάτο διεξάγουμε κάποιες διαδικτυακές προπονήσεις οι οποίες φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τις πραγματικές που γίνονται στο γήπεδο.
Άμα δεν έχεις επαφή με μπάλα, με τους συμπαίκτες, τους προπονητές και το γήπεδο δεν είναι το ίδιο.
Εγώ έχω αναλάβει τα παιδιά των ακαδημιών και δεν σας κρύβω ότι μου λείπουν πολύ όλο αυτό το διάστημα.
Τυχαίνει μάλιστα να τα συναντώ κάποιες φορές στο δρόμο και στεναχωριέμαι ακόμη περισσότερο.
Προσωπικά αθλούμαι κάνοντας κολύμπι και ποδήλατο και περιμένω, όπως όλοι, το άνοιγμα των γηπέδων και την επιστροφή στην ενεργό δράση.
Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί προς το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.
Πάντως όλοι οι αθλητές θα αργήσουν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση και καραδοκεί μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς.
Θέλει μεγάλη προσοχή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο κ. Κώστα Παπασταύρου για τη βοήθεια και τη στήριξή του και όλο αυτό το διάστημα με την πανδημία και να ευχηθώ να έχουμε καλές γιορτές με υγεία για όλο τον κόσμο.
Καλή χρονιά, λίγη ακόμη υπομονή και ελπίδα, ότι θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό και σύντομα θα αποτελεί μία μακρινή θλιβερή ανάμνηση για όλη την ανθρωπότητα».

ΚΑΤΙΑΝΑ ΛΑΤΑΝΗ (cheerleader): ‘‘Να βρούμε τρόπους ώστε να προσαρμοστούμε με την πραγματικότητα’’

«Η πανδημία είναι μια ευκαιρία για να γίνουμε όλοι πιο δυνατοί. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να αποδεχτούμε τη νέα πραγματικότητα. Θα παρομοίαζα όλο αυτό που συμβαίνει σε εμάς τους αθλητές σαν έναν τραυματισμό, γιατί όταν τραυματιζόμαστε στην αρχή αρνούμαστε να το αποδεχτούμε. Είμαστε λυπημένοι και θυμωμένοι μαζί. Αργότερα όμως θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να προσαρμοστούμε με την νέα πραγματικότητα. Για εμένα, όλο αυτό είναι τόσο δύσκολο διότι μ΄ αρέσει να προσφέρω και να κάνω χαρούμενες τις αθλήτριες μου. Προσπαθώ όμως να προσαρμοστώ και σεβόμενη την ανάγκη των αθλητών να συνεχίσουν να έχουν κίνητρο και να θέτουν στόχους ενάντια στη στασιμότητα και την αδράνεια των καιρών, αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο μας με τη δυνατότητα που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Πιστεύω ότι η κρίση αυτή που περνάμε θα μας βοηθήσει, όχι μόνο τους αθλητές αλλά και όλους τους πολίτες να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να πούμε πως τίποτα στην ζωή δεν είναι σίγουρο.Να είμαστε ευτυχισμένοι για το σήμερα γιατί πλέον δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο .Εύχομαι να γυρίσουμε σύντομα στην παλιά μας καθημερινότητα χωρίς τραυματισμούς, με όρεξη, δημιουργικότητα και πολλές σκληρές προπονήσεις! Γιατί δεν ξεχνάμε φυσικά τους στόχους μας που είναι τα πρωταθλήματα !!!!»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ποδόσφαιρο): ‘’’Το πρόγραμμα των ομαδικών προπονήσεων έχει αντιστραφεί σε ατομική προπόνηση΄΄

«Όπως όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει και δυστυχώς πιστεύω πως έτσι θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα. Τα συναισθήματα είναι σαφώς στενάχωρα διότι, μετά την αναδιάρθρωση που έγινε στο πρωτάθλημα, η ομάδα μας αδικήθηκε μένοντας για άλλη μια χρόνια στην Γ΄ κατηγορία και τώρα με την κατάσταση του κορονοϊού πάμε αρκετά βήματα πίσω από τον στόχο μας, ο οποίος είναι η άνοδος. Η καθημερινότητα μου έχει επηρεαστεί στο κομμάτι της προπόνησης.
Η εβδομαδιαία ρουτίνα που είχα δουλεύοντας με τις συμπαίκτριές μου δεν υπάρχει αυτή την περίοδο. Πλέον υπάρχει μόνο η ατομική προπόνηση. Η εκτίμηση μου είναι πως το πρωτάθλημα ενδέχεται να ξεκινήσει αφού γίνει το εμβόλιο.
Βέβαια, με τη σημασία που δίνεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν θα γίνει η έναρξη. Αν εντέλει ξεκινήσουν οι αγώνες θεωρώ πως ο καθένας μας δεν θα μπορεί να επανέλθει στο 100% του.
Διότι το πρόγραμμα των ομαδικών προπονήσεων και των αγώνων έχει αντιστραφεί σε ατομική προπόνηση. Οπότε, θα είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να αγωνιστεί τις πρώτες εβδομάδες που θα ανοίξουν τα γήπεδα».

ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ (Αθηνόδωρος) : ‘’Οι αγώνες σου δίνουν αυτοπεποίθηση’’

«Είμαι και εγώ ένα από τα παιδιά του Αθηνόδωρου, που με ενέπνευσε στο να σπουδάσω ΤΕΦΑΑ και να ασχοληθώ με την προπονητική, επιλέγοντας την ειδικότητα του κλασικού αθλητισμού. Στα Τρίκαλα ή και εδώ στο Αίγιο δεν χάνω την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για την προπονητική, όπου είμαι βοηθός δίπλα στον έναν από τους δύο μέντορές μου τον κ. Νίκο Τσιοφύλα. Αν μετά τις σπουδές μου βρεθώ στο Αίγιο, θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να δουλέψω ως προπονήτρια για την δεύτερη οικογένεια μου και φυσικά μαζί με όλους τους προπονητές του, αλλά ιδιαίτερα με τον κ Νίκο. Προσπαθώ να επανέλθω αγωνιστικά από έναν σοβαρό τραυματισμό και οι αγώνες μου λείπουν αρκετά. Όταν δεν γνωρίζεις αν θα γίνουν ή όχι, ενώ υπάρχει το καλεντάρι και για τους αγώνες με όλα τα μέτρα προστασίας ,νιώθεις ότι η δουλειά σου είναι λίγο στον αέρα. Προσπαθείς να παραμείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου αλλά είναι αρκετά δύσκολο. Οι αγώνες σου δίνουν αυτοπεποίθηση και δίψα για περισσότερη δουλειά, σε λύνουν και σε βοηθάνε να δεις τα λάθη σου και τις ελλείψεις σου. Χωρίς τους αγώνες η δουλειά γίνεται πιο δύσκολη για την εξέλιξη του κάθε αθλητή. Πιστεύω ότι θα αργήσουμε να επανέλθουμε, ίσως μας αφήσουν “ελεύθερους” το καλοκαίρι όπως και πέρυσι (εξαιτίας του τουρισμού) και από Οκτώβρη πάλι “μέσα”. Και αυτό θα τραβήξει μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι… Ψυχολογικά με είχε επηρεάσει η πρώτη καραντίνα. Στην δεύτερη ήμουν προετοιμασμένη όπως και ο περισσότερος κόσμος, ξέραμε πως να το διαχειριστούμε ,τι να κάνουμε και τι όχι. Εύχομαι όλο αυτό να το ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται , να μην έχουμε άλλες απώλειες και μέσα από όλο αυτό να βγούμε πιο δυνατοί, σοφοί και ετοιμοπόλεμοι για κάθε τι που μπορεί να μας βρει στο μέλλον».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr