background img
banner
banner

Σε… αχαρτογράφητα νερά με δύο συνεδριάσεις

ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να έχει στην… ατζέντα του όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τα θέματα του δήμου Αιγιαλείας αυτή την εβδομάδα, παρακολουθώντας τες μέσω του διαδικτύου. Με τη… μόνη διαφορά ότι η αποψινή συγκαλείται από τη δημοτική αρχή με τα τρέχοντα θέματα του δήμου και η άλλη αύριο το βράδυ από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σήμερα το συμβούλιο της δημοτικής αρχής

Πρώτα η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει προγραμματιστεί για απόψε στις 8.00 διά τηλεδιάσκεψης» με τα εξής θέματα: 1.Έγκριση δέκατης τέταρτης (14ης) αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Αιγιαλείας, οικονομικού έτους 2020. 2. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου Αιγιαλείας για το δεύτερο (2ο) τρίμηνο οικονομικού έτους 2020. 3. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου Αιγιαλείας για το τρίτο (3ο) τρίμηνο οικονομικού έτους 2020. 4. Έγκριση ή μη εξωδικαστικού συμβιβασμού για την επίλυση διαφοράς με την εταιρεία ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. (αριθ. αγωγής 14-13/2020). 5. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας (απόφαση Ε.Π.Ζ. αριθ.164/2020). 6. Απ’ ευθείας συμφωνία και καθορισμός όρων για την εκμίσθωση του δικαιώματος υλοτόμησης και απολήψεως του λήμματος των συστάδων 1α, 1β, 1γ, 1δ, 2α, 2β του δημοτικού δάσους Κοινότητας Ζαρούχλας Δήμου Αιγιαλείας, για τα διαχειριστικά έτη 2020-2025. 7. Απ’ ευθείας αγορά οικοπέδου ιδιοκτησίας Ιωάννη Γκολφινόπουλου στην Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας, για διαπλάτυνση δημοτικής οδού και κατασκευή πρανούς-ερείσματος. 8. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού πάρκου Υψηλών Αλωνίων της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), για την τοποθέτηση εορταστικού διακόσμου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (απόφαση Ε.Π.Ζ. αριθ.173/2020). 9. Παραχώρηση αίθουσας Γυμνασίου Διακοπτού στο Γενικό Λύκειο Διακοπτού προκειμένου να λειτουργήσει ως αίθουσα διδασκαλίας κατά το διδακτικό έτος 2020-2021.

Αύριο το συμβούλιο της αντιπολίτευσης

Η πρόσκληση από την πλευρά συμβούλων της αντιπολίτευσης για την αυριανή επίσης διά τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διπλή. Οι σύμβουλοι που τη συγκαλούν αναφέρουν πως ΄΄μετά την γραπτή εντολή δημάρχου της 9/12/2020 προς το γραφείο δημοτικού συμβουλίου, Τμήματος υποστήριξης πολιτικών οργάνων ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου διατάξεων νόμου μη έχοντος τέτοια αρμοδιότητα, σχετικά περί άκυρου αιτήματος σύγκλησης ΔΣ, την άρνηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ντίνου να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ, κατόπιν γραπτής αίτησης και την αναβολή της προγραμματισμένης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για την Δευτέρα 14-12-2020, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 10εδαφ.α του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόσον δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίησή της μέσω της προβλεπόμενης τηλεδιάσκεψης λόγω έκτακτου και απρόβλεπτου τεχνικού κωλύματος που δεν επέτρεψε την λειτουργία της εφαρμογής webexmeetings και αφού επιλύθηκε το τεχνικό πρόβλημα, συγκαλούν τακτική συνεδρίαση για την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου΄΄.

Επίσης ζητούν από τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να τους παραχωρήσουν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και υποδομές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως έχουν υποχρέωση, όπως αναφέρουν.

Από ποιους συγκαλείται της αντιπολίτευσης

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι δύο: Η «Μεταφορά της άρδευσης αγροτικών κτημάτων από το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία “Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α) στον ΟΤΑ με την επωνυμία “ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Γι’ αυτό συγκαλούν οι εξής σύμβουλοι: Χρήστος Γούτος, Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, Παναγιώτης Γιαννούλης, Γεώργιος Γιοβάς, Γεώργιος Γκίκας, Μαρία Ιατροπούλου, Γεώργιος Κουβαράς, Μιχαήλ Κυριακόπουλος, Δημήτριος Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος, Βασίλειος Τομαράς, Παναγιώτης Τσερεντζούλιας, Βασίλειος Θ. Χριστόπουλος, Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος.

Επίσης, για το θέμα «Ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων Δήμου Αιγιαλείας με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020 – 2023», την πρόσκληση υπογράφουν οι εξής: Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, Παναγιώτης Γιαννούλης, Γεώργιος Γιοβάς, Γεώργιος Γκίκας, Παναγιώτα Γκρέμου-Γούσα, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Μαρία Ιατροπούλου, Γεώργιος Κουβαράς, Μιχαήλ Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Παναγιώτης Μάρκου, Δημήτριος Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος, Βασίλειος Τομαράς, Παναγιώτης Τσερεντζούλιας, Βασίλειος Θ. Χριστόπουλος, Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος

Ντίνος: ΄΄Η συνεδρίαση είναι μία, αυτή που συγκάλεσε ο δήμος Αιγιαλείας’’

Ερωτώμενος από τo protionline.gr για τα… δύο Συμβούλια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, σχολίασε: ΄΄Η συνεδρίαση είναι μία, αυτή που συγκάλεσε ο δήμος Αιγιαλείας. Τα υπόλοιπα είναι παρωδίες και είναι να απορεί κανείς τι σχέση έχουν με τον δήμο. Όλο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κακοστημένο αστείο και μία κακή επανάληψη της πρώτης φάσης. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας καλούμαστε να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον δήμο μας και δεν ασχολούμαστε με παρωδίες΄΄.

Γούτος: ΄΄Δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιούνται σε δημοκρατικά πλαίσια’’

Από την πλευρά του, μιλώντας στo protionline.gr, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος, επισήμανε: ΄΄Δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιούνται σε δημοκρατικά πλαίσια. Διαφωνούμε σε αυτό τον τρόπο άσκησης εξουσίας. Η δημοτική αρχή, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες προσπαθεί να χρησιμοποιεί την Οικονομική Επιτροπή για οτιδήποτε δεν μπορεί να «περάσει» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την καλούμε να μην φοβάται το πλέον δημοκρατικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Τον διάλογο πρέπει να τον αποζητούμε και όχι να τον φοβόμαστε. Έστω κι αν κάποια θέματα απαιτούν την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής και μόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το όργανο στο οποίο εκπροσωπείται ο αιγιώτικος λαός και πρέπει να έχει λόγο στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr