background img
banner
banner

Σε κόκκινο συναγερμό η Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Για άλλη μία φορά το Νοσοκομείο Αιγίου, μπαίνει σε καραντίνα, έτσι μετά τη γιατρό και τη νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, άλλη μία κλινική δοκιμάζεται. Πρόκειται για την Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ, στην οποία χτύπησε την Τετάρτη 2/12 κόκκινος συναγερμός, όταν ένας επίκουρος γιατρός και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Και οι δύο με ήπια συμπτώματα παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ από χθες μέχρι και σήμερα σε ολόκληρο το προσωπικό της κλινικής γίνονται μοριακά τεστ, προκειμένου να γίνει γνωστό σε πιο βαθμό έχουν εκτεθεί στον covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου, που βρίσκεται η Χειρουργική Κλινική, λειτουργούν 1 διευθυντής και 2 χειρουργοί επιμελητές Α’, 2 επίκουροι, 2 ορθοπεδικοί, 1 ουρολόγος, 1 οφθαλμίατρος, 1 οδοντίατρος, 3 αναισθησιολόγοι και 30 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Τα τακτικά χειρουργεία πριν τον κορωνοϊό, έφταναν τα 10 την εβδομάδα καθώς 10-15 στην Ορθοπεδική. Τώρα έχουν μειωθεί κατά 30% σύμφωνα και με το ΦΕΚ που περιορίζει τα νοσοκομεία στις περιοχές που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά, έως 80% από την προ κορωνοϊού κατάσταση.

Με 13 θαλάμους νοσηλείας, ευτυχώς αυτή την περίοδο χωρίς πληρότητα, στο τεστ υποβλήθηκαν και κάποιοι ελάχιστοι νοσηλευόμενοι και τώρα διοίκηση, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων που θα καθορίσουν τις δυνατότητες που θα έχει η κλινική το αμέσως επόμενο διάστημα.

23 νέα κρούσματα στην Αχαΐα

Την Τετάρτη 2/12 εντοπίστηκαν 23 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, 18 στην Αιτωλοακαρνανία και 4 στην Ηλεία σε σύνολο 45 στη Δυτική Ελλάδα. Την ίδια ώρα, σχεδόν γεμάτη είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και βεβαρημένη του Νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας», εκεί όπου έχασε τη μάχη προχθές ένας 76χρονος που έπασχε από covid.

Η Ε.Ι.Ν.Α. ωστόσο εξαπολύει «βέλη» προς την κυβέρνηση ότι ΄΄δεν υπάρχουν λεφτά για τους ελάχιστους γιατρούς, αλλά και τους περισσότερους συμβασιούχους υγειονομικούς που προσλήφθηκαν από τον Μάρτη και μετά σε όλη την χώρα, για τις ανάγκες της πανδημίας΄΄, και πως ΄΄δεν είχε εξασφαλίσει καν χρηματοδοτικό κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα να δουλεύουν απλήρωτοι με καθυστερήσεις καταβολής τόσο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών, όσο και των εφημεριών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr