background img
banner
banner

Σπανός: Θα φύγει από τους αγωνιστικούς χώρους …συνταξιούχος

ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ «ΣΗΜΑΙΑ» ΣΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΡΟΔΙΑΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Με σωματότυπο που του επιτρέπει να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους με …σύνταξη, ο Βαγγέλης Σπανός γεννημένος το 1976, εξακολουθεί να …οργώνει τα γήπεδα της περιοχής μας με την φανέλα της Φλόγας Ροδιάς, με την οποία μάλλον θα ακολουθήσει και η δύση της καριέρας του. Από μικρός στα μυστικά του ποδοσφαίρου, έκανε τα πρώτα του βήματα στους «μικρούς» του Παναιγιάλειου, έχοντας προπονητές τον Τέλη Αντωνόπουλο και τον Στέλιο Ηλιάδη.

Συνέχεια στον Ηρακλή Αιγίου και επιστροφή στον Παναιγιάλειο με πρόεδρο τον αείμνηστο Πέτρο Παλαιολογόπουλο και προπονητή τον Δημήτρη Θεοφάνη. Επόμενοι σταθμοί για τον Βαγγέλη Σπανό ήταν: Ζήρια, Αναγέννηση / Αίας, Αιγιέας, Μελίσσια και Φλόγα Ροδιάς τα τελευταία έξι χρόνια.

Βαγγέλης Σπανός: «Η Ζήρια αποτέλεσε βάση για την εξέλιξή μου, ενώ άλλοι με αποθάρρυναν»

Τριάντα χρόνια στα γήπεδα, μια μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία για τον έμπειρο αμυντικό Βαγγέλη Σπανό, ο οποίος εστιάζει στο protionline.gr τα κυριότερα γεγονότα της καριέρας του, την οποία συνεχίζει και μάλλον θα ολοκληρώσει στην Φλόγα Ροδιάς.

Είχες ξεκινήσει από τις Ακαδημίες του Παναιγιάλειου, συγκρίνοντας την εκπαίδευση στις σημερινές παιδικές ηλικίες, ποιες είναι οι διαφορές που διακρίνεις;
Καταρχας μιλάμε για 2 διαφορετικές εποχές, επομένως λογικό είναι και η διαδικασία των προπονήσεων να έχει αλλάξει. Οι προπονήσεις τότε εστίαζαν περισσότερο στο κομμάτι της φυσικής αντοχής και λιγότερο τομέα των τακτικών και της τεχνικής με συνακόλουθο να είναι πιο απλό το ποδόσφαιρο. Αντίθετα σήμερα με την εισχώρηση των νέων τεχνολογιών στις προπονήσεις, το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο εξειδικευμένο συμβάλλοντας στην διαμόρφωση βελτιωμένων και ολοκληρωμένων παικτών. Επομένως σίγουρο είναι ότι οι νέες γενιές επωφελούνται από αυτό.

Πολύτιμος πάντα στα αμυντικά σου καθήκοντα, γινόσουν πάντα στόχος των σωματείων στην μεταγραφική περίοδο. Με ποια ομάδα ήταν η καλύτερη συνεργασία σου και γιατί;
Με σιγουριά μπορώ να πω ότι από κάθε ομάδα που πέρασα, αποκόμισα πολλά οφέλη που με βοήθησαν να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα. Σημαντική και εξίσου καθοριστική για την ποδοσφαιρική μου πορεία αποτέλεσε η χρονιά του 2007-2008 στην ομάδα της Ζήριας. Η άριστη συνεργασία με την διοίκηση και συγκεκριμένα τον τότε πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπαλαφούτη και προπονητή τον Σάκη Μπαβιώλη σε συνδυασμό με την σημαντική εμπιστοσύνη και στήριξη που μου έδωσαν, αποτέλεσαν την βάση για την μετέπειτα εξέλιξή μου, κάτι για το οποίο τους είμαι πολύ ευγνώμων. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Μάκη Λιάτο ως προπονητή μου στον Παναιγιαλειο, καθώς μου έδωσε τις ευκαιρίες που μου άξιζαν και πίστεψε στο πρόσωπό μου.

Πιστεύεις πως στην ποδοσφαιρική σου πορεία δημιουργήθηκαν εμπόδια που φρέναραν την αγωνιστική σου εξέλιξη προς το καλύτερο;
Την πρώτη φορά που πήγα στην ομάδα του Παναιγιάλειου στην ηλικία των 22 ετών, έχοντας άρτια φυσική κατάσταση και την μέγιστη απόδοση κατά την γνώμη μου για την ηλικία μου, βρήκα απέναντι μου τον τότε προπονητή όπου το νεαρό της ηλικίας μου δεν αποτέλεσε προσόν και επιλογή του. Όπως ήταν λογικό το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και αποθαρρυντικό για εμένα και με ξαναγύρισε στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Αγωνίζεσαι στην Φλόγα Ροδιάς τα τελευταία 6 χρόνια και παρά το προχωρημένο της ηλικίας σου, θεωρείσαι η σημαία της ομάδας, αρχηγός και αναντικατάστατος, τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
Η Φλόγα Ροδιάς δεν αποτελεί για εμένα ένα απλό σωματείο αλλά μια δεύτερη οικογένεια. Η σημαντική στήριξη της διοικήσης στις δυνατότητες μου, το άριστο κλίμα συνεργασίας που επικρατεί στην ομάδα αλλά και η ευχαρίστησή μου να αγωνίζομαι και να δίνω το καλύτερο μου εαυτό για αυτήν την ιστορική ομάδα, είναι ο λόγος που είμαι και θα είμαι ακόμα εκεί. Ετσι λοιπόν είναι τιμή μου που αποτελώ μέρος αυτής της ένδοξης ιστορίας της ομάδας.

Ο χρόνος που ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο λείπει από την οικογένειά σου;
Η αλήθεια είναι ότι με το πέρασμα των χρόνων εννοείτε και έχει επηρεαστεί η αντοχή μου στον αγωνιστικό χώρο. Η καθημερινή μου εργασία στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου δομικών υλικών, που εδρεύει στην Πάτρα, η ενασχόληση μου με αγροτικές καλλιέργειες, η συμμετοχή μου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας καθώς και ο χρόνος που περνάω με την οικογένεια μου, έχουν καταστήσει τον ελεύθερο μου χρόνο περιορισμένο και τις ώρες ξεκούρασης ελάχιστες.
Ωστόσο με μεγάλη προσπάθεια και κόπο προσπαθώ να διατηρώ μια ισορροπία σε όλα δίνοντας την μέγιστη απόδοση και την ανάλογη βαρύτητα σε όλες τις υποχρεώσεις μου. Τα παράπονα από το σπίτι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, ωστόσο στην περίπτωση μου, η κατανόηση της γυναίκας μου τα καθιστά ελάχιστα.

Έχεις κάποιες παράλληλες δραστηριότητες στο σωματείο της Φλόγα Ροδιάς. ποιες είναι αυτές;
Ήταν μεγάλη μου χαρά και ευχαρίστηση, που ασχολήθηκα τον περσινό χρόνο με τις Ακαδημίες της Ροδιάς, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο του προπονητή Μιχάλη Τρίψα. Η ενασχόληση μου σε αυτό το τομέα ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά και κάτι πολύ ενδιαφέρον για εμένα και θα χαρώ πολύ στο μέλλον με τις κατάλληλες συνθήκες και γνώσεις να ασχοληθώ ξανά.
Από τι πού θα εξαρτηθεί πότε θα κρεμάσεις τα …παπούτσια σου;
Το να σταματήσω το ποδόσφαιρο αυτήν την στιγμή δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου. Το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη αγάπη και οι αγάπες δύσκολα εγκαταλείπονται. Έτσι ελπίζω ο Θεός να με έχει καλά, ώστε να …λιώσω ακόμα περισσότερα παπούτσια. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και δύναμη για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και ευτυχισμένο το νέο έτος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr