background img
banner
banner

Συνδυάζουν Παναιγιάλειο και Πανελλήνιες

ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΛΑΤΥΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Τις δυσκολίες της παράλληλης ενασχόλησης με ποδόσφαιρο και μαθήματα, περιγράφουν σήμερα στo protionline.gr οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναιγιάλειου, Δημήτρης Πλατυκώστας και Κώστας Αποστολής. Η Γ΄ Λυκείου και οι πανελλήνιες που ακολουθούν, έχουν ανεβάσει στο φουλ τις μαθητικές υποχρεώσεις, δεν εγκαταλείπουν όμως την υποχρέωση που έχουν στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και τον Παναιγιάλειο ακόμα και σε περίοδο lockdown.

Δημήτρης Πλατυκώστας: «Μπορώ να είμαι μια αξιόπιστη λύση στο μελανόλευκο ρόστερ»

Δημήτρης Πλατυκώστας

Με το μυαλό στις πανελλήνιες ο μέσος του Παναιγιάλειου Δημήτρης Πλατυκώστας σφίγγει τα δόντια να τα προλάβει όλα, όπως μας εξηγεί:  «Σίγουρα αυτή η περίοδος της καραντίνας μας κρατά μακριά από τα γήπεδα και την σωστή προετοιμασία μας.
Ωστόσο θεωρώ πως τίποτα δεν πρέπει να μας βγάλει εκτός του στόχου που έχουμε θέσει. Προσωπικά τηρώ το καθημερινό πρόγραμμα που μας δίνεται από την ομάδα και παράλληλα συνδυάζω τα μαθήματα μου διότι οι φετινοί στόχοι είναι πολλοί και μέσα από πρόγραμμα μπορούν να συνδυαστούν εξίσου.
Η φετινή χρόνια είναι πολύ σημαντική για εμένα καθώς πρόκειται να δώσω πανελλήνιες. Παρόλα αυτά προσπαθώ όσο μπορώ να συνδυάζω και το ποδόσφαιρο γιατί για μένα αποτελεί τρόπο ζωής. Θεωρώ πως και η εκπαίδευση και ο αθλητισμός μπορούν να συνδυαστούν όταν υπάρχει ισορροπία και πρόγραμμα».

Για τις μεγάλες χαρές του αθλητισμού μπορούν να μπουν τα μαθήματα σε δεύτερη μοίρα;
«Σίγουρα όταν ένας νεαρός ξεκινά την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο ονειρεύεται τέτοιες στιγμές να ζει τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο ωστόσο θα πρέπει να πατάει στη Γη να δουλεύει σκληρά και όλα τα αλλά θα έρθουν. Κατά την άποψη μου υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να μας απομακρύνουν από την εκπαίδευση αλλά θεωρώ ότι όταν θέτεις κάποιους στόχους πρέπει να τους τηρείς πιστά».

Επιστρέφοντας στην αθλητική δράση θα είσαι σε θέση να διεκδικείς μια από τις βασικές θέσεις στην αρχική 11άδα;
«Πιστεύω πως ναι διότι είναι μια κατηγορία πριν από τις επαγγελματικές όποτε το επίπεδο είναι υψηλό και απαιτεί για όλους υψηλές απαιτήσεις. Προσωπικά προέρχομαι από ένα τραυματισμό τον οποίο έχω πλέον ξεπεράσει πλήρως και προσπαθώ μέσα από καθημερινή δουλειά να βελτιωθώ και να φανώ μια χρήσιμη λύση ρόστερ».

Με το βλέμμα στον επαγγελματικό αθλητισμό

Ο Δημήτρης Πλατυκώστας βλέπει τον Παναιγιάλειο μεγάλη τιμή για τον ίδιο που φοράει τη φανέλα του, αλλά και σαν σκαλοπάτι για να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει κάποια στιγμή επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
«Προτιμώ να μην ονειρεύομαι αλλά να βάζω καθημερινούς και μακροχρόνιους στόχους όποτε σίγουρα το να παίζω για τον Παναιγιάλειο είναι κάτι που το ήθελα πολύ και φυσικά είναι τεράστια τιμή για μένα να παίζω για την ομάδα της πόλης μου . Από εκεί και πέρα Θα ήθελα μέσα από καθημερινή δουλειά με υπομονή και επιμονή να ανεβαίνω σκαλί – σκαλί και κάποια στιγμή να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο.»

Κωνσταντίνος Αποστολής: «Πρόκληση τα έντονα συναισθήματα και η αίγλη του ποδοσφαίρου»

Κωνσταντίνος Αποστολής

Ο νεαρός «μελανόλευκος» αμυντικός Κώστας Αποστολής, δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει το σύνολο των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναιγιάλειου, αφού οι απαιτήσεις της Γ΄ Λυκείου τον κράτησαν μακριά από προπονήσεις και αγώνες. Για την παράλληλη απασχόληση αθλητισμού και μαθημάτων, μας εξηγεί: «Η ενασχόληση με τα μαθήματα είναι τόσο απαιτητική που δεν αφήνει περιθώρια για ένα ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό ατομικό πρόγραμμα ωστόσο προσπαθώ συνεχώς να ξεκλέβω κάποιες ώρες από το διάβασμα μου ώστε να αθλούμαι, να κρατιέμαι σε φόρμα και να αποβάλλω το άγχος της καθημερινότητας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο και το γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί”
Ο αθλητισμός και η εκπαίδευση είναι δύο αγαθά που σε διαμορφώνουν σαν άνθρωπο. Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο άρτια, καθώς είναι κάτι που δεν μπόρεσα να το εκπληρώσω φέτος, ωστόσο ανάλογα με τους στόχους του καθενός αλλάζουν οι προτεραιότητες.
Η δική μου επιλογή φέτος ήταν πρωτίστως να ασχοληθώ με τα διαβάσματα μου, γιατι είναι ο αρωγός για την εκπλήρωση των ονείρων μου αλλά και για την επαγγελματική μου αποκατάσταση».

Για τους επαγγελματικούς του προσανατολισμούς;
«Αρχικά το όραμα μου είναι να καταταχθώ στα σώματα ασφαλείας ή στις στρατιωτικές σχολές, κάτι το οποίο σίγουρα χρειάζεται μόχθο, πείσμα και καθημερινό αγώνα για να επιτευχθεί.
Θεωρώ λοιπόν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα βγει ότι έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό στην προετοιμασία και μακάρι να ανταμειφθούν οι κόποι μου. Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος.»

Σε μικρές ηλικίες λαμβάνουμε όμορφα μηνύματα από τον αθλητισμό, έχουμε κάποια πρότυπα, φανταζόμαστε το ξεσήκωμα της εξέδρας και να υψώνουμε στον ουρανό κύπελλα και μετάλλια. Μπορεί αυτά τα κίνητρα να μας απομακρύνουν από την σχολική πρόοδο;
«Ο πανηγυρισμός και η αγάπη σε μια ομάδα είναι τρόπος ζωής. Από μικρή ηλικία μεγάλωσα με τα πρότυπα του αθλητισμού και όπως σχεδόν κάθε παιδί είχα όνειρο να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα. Ωστόσο μεγαλώνοντας έμαθα να ξεχωρίζω τους στόχους μου και τα θέλω μου, χωρίς να επηρεαστώ από τη αίγλη που πολλές φορές προβάλλεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Επομένως ένα παιδί σαφώς και θα επηρεαστεί από αυτά τα έντονα συναισθήματα αλλά με τον καιρό θα συνειδητοποιήσει τι είναι πιο σημαντικό για αυτό κι έτσι με τον ανάλογο τρόπο θα αφοσιωθεί ή στην σχολική του επίδοση ή στην απόδοση του στο ποδόσφαιρο.»

Η επιστροφή στην ενεργό δράση κρύβει πολλές απαιτήσεις στην Γ΄ Εθνική. πόσο εύκολο θα είναι για μια βασική θέση στην 11άδα και ποιο είναι το χρέος σου σαν μελανόλευκος;
«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην ομάδα και φέτος, και όταν με το καλό μας δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουμε στα γήπεδα, θα προσπαθήσω να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλλω και εγώ στην επίτευξη των στόχων της.
Σαφώς σε μια τόσο ιστορική ομάδα σαν τον Παναιγιάλειο οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες είναι πολύ μεγάλες,ετσι είναι χρέος μας να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει, δηλαδή στις μεγάλες κατηγορίες.
Επομένως στόχος μου όπως και κάθε συμπαίκτη μου είναι να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε ξανά την πόλη μας υπερήφανη, έχοντας πάντα τους παλαιστές στην καρδιά και την ένδοξη ιστορία αυτης της ομάδας να μας συνοδεύει σε όλον αυτόν τον δύσκολο αγώνα.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr