background img
banner
banner

Σωτήρης Τσάτσος: Δεν πρόλαβε να χαρεί τα μελανόλευκα

ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ‘’ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ’’ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Από τα μεγάλα ονόματα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ο Σωτήρης Τσάτσος. Γεννημένος το 1980 έχει προσφέρει τις ποδοσφαιρικές του αρετές σε πολλά μήκη και πλάτη του χάρτη της χώρας μας.
Από πού να ξεκινήσουμε και που να καταλήξουμε: Αιγάλεω, Ολυμπιακός Βόλου, Αγροτικός Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Καλαμαριάς, Καλαμάτα, Βέροια, Μακεδονικός, Ψαχνά Εύβοιας, Εθνικός Αστέρας, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Άρης Θεσσαλονίκης, Γιούχτα, Τσικλητήρας Πύλου, Παναιγιάλειος, Αμβρακικός, ΑΟ Διαβολιτσίου.

Ήθελε να δώσει πολλά πέρυσι φορώντας τα μελανόλευκα, δεν τον άφησε όμως ο τραυματισμός του και η καραντίνα που ακολούθησε.

Εκπροσωπώντας τον 9ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής όπου αγωνίζεται και ο Παναιγιάλειος, ο Σωτήρης Τσάτσος έχει επωμιστεί το καθήκον μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων ομίλων, να ξεδιαλύνει την μπερδεμένη κατάσταση που επικρατεί στο άνοιγμα των γηπέδων.

Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πλήττεται σοβαρά από την διακοπή των πρωταθλημάτων. Γνωρίζει ότι υπάρχουν χιλιάδες ακόμα στο πανελλήνιο που περνούν δραματικές στιγμές, δε ζητά επιχορηγήσεις από την Πολιτεία, μόνο να επιτραπεί η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων.

Σωτήρης Τσάτσος: «Δεν ζητάμε τίποτα, απλά να παίξουμε μπάλα»

Ο καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και πρώην μελανόλευκος Σωτήρης Τσάτσος, μίλησε στo protionline.gr για την τηλεδιάσκεψη που προηγήθηκε με την ΕΠΟ και για την επόμενη που έχει αιτηθεί η Γ΄ Εθνική με τους κ. Αυγενάκη και κ. Μαυρωτά.

Πολλά τα χιλιόμετρά στα γήπεδα της Ελλάδας τι να θυμηθείς τι να ξεχάσεις.

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Το λατρεύω. Μου έχει δώσει πάρα πολλά και προσωπικά έχω δώσει πάρα πολλά. Υπάρχουν πολύ καλές και μεγάλες στιγμές, οι οποίες συνοδεύονται και με κακές στιγμές που με έκαναν πιο δυνατό και πεισμωμένο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο πρέπει να λειτουργεί και
να υπάρχει στις μικρότερες κατηγορίες, αφού από εκεί πηγάζουν τα πάντα, για να καταλήξουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο τραυματισμός σου και η πρώτη καραντίνα, δεν σου επέτρεψαν να προσφέρεις αυτά τα πολλά που μπορούσες και ήθελες στον Παναιγιάλειο. Τι γεύση σου άφησε αυτή σου η ατυχία; Θα ήθελες να επιστρέψεις και πάλι στα μελανόλευκα;

Δυστυχώς όταν ήρθα στον Παναιγιάλειο στάθηκα αρκετά άτυχος με ένα μικροτραυματισμό. Έπειτα ακολούθησε η πρώτη καραντίνα. Φυσικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Αλήθεια λαχταρώ να επιστρέψω σ’ αυτή την τόσο μεγάλη ομάδα κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή. Ο Παναιγιάλειος διαθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο προπονητών. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος και ο Μάκης Λελούδας είναι άξια και πολύ έξυπνα παιδιά και πιστεύω ότι με αυτούς στον πάγκο μπορεί η ομάδα να ανέβει κατηγορία.

Εκπροσώπησες τον 9ο όμιλο στην τηλεδιάσκεψη με την ΕΠΟ. Ναι μεν η Ομοσπονδία του Ποδοσφαίρου θέλει τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, όμως το …μπαλάκι πέφτει στους λοιμωξιολόγους. Πόσο αισιόδοξοι μπορεί να αισθάνονται οι άνθρωποι από τα ποδοσφαιρικά τμήματα της Γ΄ Εθνικής;
Πραγματικά. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν. Μας τονίστηκε πως αυτή είναι η πρόθεσή τους. Το πρόβλημα όμως μεταφέρεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και στο κόστος του. Πήραμε την υπόσχεση ότι και πάνω σε αυτό θα βοηθηθούν οι ομάδες. Τα πρωταθλήματα κατά την άποψή μου θα γίνουν κανονικότατα.

Έχετε θέσει σαν αίτημα μια ακόμα τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη. Ποια ακριβώς θα είναι τα αιτήματά σας και πόσο εύκολο είναι να εξυπηρετηθούν;
Κάναμε αίτημα για μια τηλεδιάσκεψη με τον κύριο Αυγενάκη και με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κύριο Γιώργο Μαυρωτά, κάτι που επιθυμούμε να γίνει πολύ σύντομα. Θα ζητήσουμε την βοήθεια της Πολιτείας για το υγειονομικό πρωτόκολλο και άμεση επανέναρξη των προπονήσεων και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Δεν ζητάμε χρήματα και αποζημιώσεις. Ζητάμε απλά να παίξουμε μπάλα.

Υπάρχουν στον ανενεργό δυστυχώς τώρα χώρο του ποδοσφαίρου επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, γυμναστές, προπονητές. Πόσο μπορείτε να αντέξετε μια τέτοια κατάσταση; Έχετε σκεφτεί κάποια λύση;
Υπάρχουν χιλιάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και γυμναστές, οι οποίοι ζουν αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς είμαστε μια κατηγορία που ναι μεν είναι ερασιτεχνική, αλλά απαιτεί επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το προπονητικό και αγωνιστικό μας πρόγραμμα, είναι το ίδιο με αυτό της Σούπερ Λίγκας.
Κάτι πρέπει επιτέλους να αλλάξει και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να φέρουμε την αλλαγή, να βρούμε κάποια στιγμή το δίκιο μας.

Τι θα πρότεινες και πως θα παρηγορούσες τους χιλιάδες ζημιωμένους από την διακοπή του ποδοσφαίρου;
Είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε και να καταλαβαίνουμε τα προβλήματα όλων των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό πασχίζουμε με όλες αυτές τις δράσεις και τις επαφές που έχουμε με τις αθλητικές αρχές. Λίγο ακόμα υπομονή και πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που κινητοποιήθηκαν στην αναζήτηση του δίκιου μας, να προτείνω υπομονή σε όλους αυτούς που αναμένουν τα θετικά αποτελέσματα από τις επαφές που προηγήθηκαν και συνεχίζονται. Επίσης να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την στήριξη και την βοήθεια που μας προσφέρει και προσωπικά ένα εξαίρετο παιδί, τον πρόεδρο κύριο Γιώργο Μπαντή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr