background img
banner
banner

Τάκης Βαρβιτσιώτης: ‘’Μόνο σαν ποδοσφαιριστής δεν είχα άγχος’’

Η ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η ΑΕ Καλαβρύτων εμφανίστηκε στο αθλητικό προσκήνιο το 1983, λαμβάνοντας την σκυτάλη από το σωματείο Λαύρα Καλαβρύτων, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1954 και έπαψε να δραστηριοποιείται το 1982.  Ανάμεσα στους ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές και συνάμα διοικητικούς παράγοντες, κατατάσσεται και ο σημερινός πρόεδρος Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης, που υπηρετεί την Α.Ε.Κ. από την ίδρυσή της.

Μάλιστα όταν ο γιατρός και πρώτος πρόεδρος Γιώργος Χάμψας ανέλαβε την ομάδα το 1983, ο Βαρβιτσιώτης ήταν νεαρός ποδοσφαιριστής και του έγινε πρόταση να συμμετέχει παράλληλα και στο ΔΣ της ΑΕ Καλαβρύτων. Η πρόταση αυτή έπιασε τόπο λίγο αργότερα, όταν ο Βαρβιτσιώτης είτε στα 20 χρόνια που υπήρξε ποδοσφαιριστής των Καλαβρύτων, είτε σαν μπασκετμπολίστας, είτε σαν προπονητής, από όποιο πόστο κι αν λειτουργούσε στην ομάδα, παράλληλα πρόσφερε και προσφέρει διοικητικές υπηρεσίες για 35 χρόνια.

Ο Τάκης Βαρβιτσιώτης έχει να υπερηφανεύεται για την παρθενική εμφάνιση της ΑΕ Καλαβρύτων στην Α΄ κατηγορία, ευρισκόμενος στη θέση του προέδρου. Για το σήμερα, το παρελθόν και το πλάνο του μέλλοντος, αναλύει στο protionline.gr ο πρόεδρος της ΑΕ Καλαβρύτων.

Περάσατε απ’ όλα τα πόστα αρχίζοντας από ποδοσφαιριστής, μπασκετμπολίστας, προπονητής και παράγοντας. Από ποια θέση ήταν καλύτερα;
Είναι πολλές οι αναμνήσεις που με κατακλύζουν, γλυκές και πικρές από όλα τα πόστα που έχω περάσει, αφού στο σωματείο των Καλαβρύτων έχω δώσει την ψυχή μου. Σαν ποδοσφαιριστής όμως αφοσιωνόμουν στον αγώνα χωρίς άγχος, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή.

Σταματώντας το ποδόσφαιρο ανέλαβα προπονητής στην ομάδα για 9 συνεχόμενα χρόνια. Από την θέση του πάγκου είχα πολύ άγχος, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια. Δεν μπορούσα να ανεχθώ τις διαιτητικές κυρίως αδικίες, μέχρι να το πάρω απόφαση ότι κι αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Κέρδισα ανόδους στην Β΄ κατηγορία, αλλά και πτώση στην Γ΄ κατηγορία, στα παλιά τότε πολύ δύσκολα χρόνια της Α.Ε.Κ.

Στη διοίκηση είμαι πολλά χρόνια με διαφορετικούς προέδρους, φυσικά η καλύτερη στιγμή ήταν επί της προεδρίας μου, η άνοδος στην Α΄ κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία μας, το 2018-19. Παράλληλα πρωτόγνωρο για την περιοχή μας, ήταν και η συγκρότηση γυναικείας ομάδας, που λειτούργησε με επιτυχία στην Γ΄ Εθνική. Το μέγεθος επίσης της σημερινής Ακαδημίας μας που φτάνει τα 60 παιδιά, χωρίς να αφήνουμε στην τύχη τους τα αθλήματα: Βόλεϊ, Μπάσκετ και Στίβο.

Επί της προεδρίας σας …πάτησε πέρυσι η ΑΕ Καλαβρύτων για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία, ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν σ’ αυτή την επιτυχία;
Αναλαμβάνοντας την προεδρία το 2016, φέραμε στην ομάδα έναν εξαιρετικό άνθρωπο και ανερχόμενο προπονητή, τον Κωστή Βλάχο. Με την στήριξη όλης της διοίκησης, πολλή δουλειά και συγκεκριμένο πλάνο, κάναμε θαύματα. Η κοινή μας φιλοσοφία, το δυνατό ρόστερ και η άψογη λειτουργία του ΔΣ, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα.

Ποια ήταν τα πρώτα μηνύματα που λάβατε από τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο τοπικό πρωτάθλημα;
Αλήθεια είναι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου η ταχύτητα που κερδίσαμε εντυπώσεις σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, αφού η φιλοξενία μας ήταν άψογη σε όλες τις αθλητικές αποστολές στην έδρα μας, κάτι που εξακολουθούμε και φέτος κι αυτό το εισπράττουμε από όλα τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας.

Αν κάνατε μια σύγκριση ανάμεσα στις δυο σεζόν συμμετοχής σας στην Α΄ κατηγορία, θα ξεχωρίζατε κάποια και γιατί;
Σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη η παρθενική μας συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία, όπως και η ικανοποίηση πως αν και πρωτάρηδες παίξαμε πολύ καλή μπάλα, ειδικά στην έδρα μας, εκεί όπου καμιά ομάδα δεν μπορεί εύκολα να περάσει με θετικό αποτέλεσμα. Στην φετινή μικρή διαδρομή μετά την διακοπή, παρά τις ατυχίες και την …κατάρα των τραυματισμών που μας κυνηγά τα τελευταία χρόνια, η γενική εικόνα μας είναι επιτυχημένη.

Σταθερή η συνεργασία με τον προπονητή Κωστή Βλάχο, συμφωνεί με τη φιλοσοφία σας;
Θα απαντήσω εμφατικά. Ο Κωστής Βλάχος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας, θα φύγει από τα Καλάβρυτα μόνο όταν βαρεθεί, αν στο μεταξύ δεν καταφέρουμε να πολιτογραφηθεί Καλαβρυτινός. Από την πρώτη στιγμή ταίριαξε στην χημεία μας, αντιλαμβανόμενος τη ζητάμε για την ομάδα, για τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτή, αλλά και η περιοχή μας η οποία απέχει μεγάλες αποστάσεις για τις ανάγκες των αγώνων, τις προπονήσεις των παικτών και γενικά όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η ΑΕ Καλαβρύτων διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν κίνητρο για όλες τις ποδοσφαιρικές ηλικίες. Πρακτικά τι γίνεται με τις Ακαδημίες, υπάρχει η ανταπόκριση που θα θέλατε;
Τις εγκαταστάσεις των Καλαβρύτων θα τις ζήλευαν ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες. Πραγματικά αποτελεί πρόκληση για κάθε παιδί να τις έχει στη διάθεσή του. Το ενδιαφέρον μας για την αύξηση και σωστή λειτουργία των Ακαδημιών, παρουσίαζε παράλληλα και το πλεονέκτημα στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, τις οποίες χαίρονται τα 60 παιδιά και σέβονται οι γονείς, καλύπτουν πλήρως τους προπονητές μας. Να τονίσω ότι μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει, η Δημοτική Αρχή με τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο κι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα στην τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο, υπήρξε έκδηλο το ενδιαφέρον του δημάρχου, για την καλύτερη λειτουργία των Ακαδημιών της Α.Ε. Καλαβρύτων.

Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων;
Αυτό που προέχει είναι η υγεία μας και οι πληγές έστω κι αν αφήσουν κάποια σημάδια, με τον καιρό θα επουλωθούν. Κάνουμε υπομονή μέχρι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και τότε θα επανακαθορίσουμε τα πράγματα και τα πλάνα μας.

Υπάρχει καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ;
Η αγαστή συνεργασία μας, είναι αυτή που έχει φέρει και τα θετικά αποτελέσματα. Είμαι ευχαριστημένος, περιτριγυρισμένος από άξιους συνεργάτες, που πασχίζουν για το καλύτερο του συλλόγου. Γι’ αυτό και στις τελευταίες εκλογές, παρατηρήθηκε η παραμονή του ίδιου 9μελούς συμβουλίου, για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες δια μέσου δύσκολων συγκυριών.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει στην ΑΕ Καλαβρύτων;
Πρώτο στόχο θα έθετα την διατήρηση των κεκτημένων, που αποκτήσαμε με πολλές θυσίες σε όλα τα τμήματα.
Από κει και πέρα σκοπεύουμε να διευρύνουμε και να γιγαντώσουμε περισσότερο τις Ακαδημίες στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε Μπάσκετ, Βόλεϊ. Πλέον έχει γίνει αντιληπτό πως αν ένας σύλλογος δεν παράγει έμψυχο υλικό μέσα από τα σπλάχνα του, δεν μπορεί και να επιβιώσει.
Εύχομαι υγεία και καλές γιορτές σε όλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr