background img
banner
banner

Ταξί στο πάνω μέρος της πλατείας!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΗΜΕΙΑΚΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Η μετατόπιση της πιάτσας των ταξί στο πάνω μέρος της πλατείας Αγ. Λαύρας, επί της οδού Κλ. Οικονόμου είναι η κυριότερη τροποποίηση της αρχικής μελέτης του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», που αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία αφού υπέρ ψήφισαν τα πέντε μέλη της δημοτικής αρχής καθώς και ο Βασίλης Τομαράς από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου. Αντίθετα, καταψήφισαν οι κ. Ψυχράμη, Παπαγιαννακόπουλος και Κουβαράς.

Ικανοποίηση από το Σωματείο Ταξί

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση της πιάτσας ταξί στην Κλ. Οικονόμου έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη βούληση του δημάρχου για πεζοδρόμηση της οδού αλλά και με το εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο ρυθμιστικό σχέδιο που προέβλεπε, μετά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης των πλατειών, λειτουργία της πιάτσας ταξί επί της οδού Ασημάκη Φωτήλα. Το γεγονός ωστόσο είχε προκαλέσει την αντίδραση του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων που και με επιστολή του στον δήμαρχο είχε επισημάνει πως από το 1920 τα ταξί είχαν παρουσία στην πλατεία και δεν ήταν… κρυμμένα σε άλλο δρόμο. ΄΄Η απόφαση της δημοτικής αρχής διαμέσου της Οικονομικής Επιτροπής μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς είναι και δίκαιη. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της δημοτικής αρχής που ψήφισαν υπέρ της τοποθέτησης των ταξί στην Κλ. Οικονόμου καθώς και τον κ. Τομαρά από την αντιπολίτευση που τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Β. Ψυχράμη: ΄Καταστρατηγείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου΄΄

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: ΄΄Το θέμα αυτό αφορά σημειακές τροποποιήσεις της μελέτης του έργου της ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού Κέντρου της πόλης του Αιγίου. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της 172/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που με συντριπτική πλειοψηφία (25 δημοτικών συμβούλων) ενέκρινε το ρυθμιστικό σχέδιο του εμπορικού κέντρου της πόλης, με βασικό γνώμονα την σταδιακή απομάκρυνση του αυτοκινήτου από αυτό. Στην συγκεκριμένη εισήγηση, τροποποιείται και εμμέσως καταστρατηγείται η απόφαση αυτή και μάλιστα από άλλο θεσμικό όργανο, την Οικονομική Επιτροπή΄΄.

Παράλληλα, επισύναψε την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, τονίζοντας πως ΄΄δεν μπορεί καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο να τροποποιηθεί ή μη μόνον με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου΄΄.

Για την… ιστορία, το ρυθμιστικό σχέδιο που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου 2018 αναφέρει για την πλατεία Αγ. Λαύρας και το «επίμαχο» θέμα: «Η οργάνωση της πλατείας διατηρεί το καθαρό ορθογώνιο σχήµα της, αναπτύσσεται κατά ζώνες χρήσεων και έχει αξονική σύνθεση, µε βασικό σηµείο αναφοράς το υπάρχον µνηµείο, το οποίο θα µεταφερθεί κεντρικότερα στην πλευρά της πλατείας στην οδό Ασηµάκη Φωτήλα.

Στην διαµόρφωση της πλατείας περιλαµβάνεται και η εφαπτόµενη στην ανατολική της πλευρά οδός Ασηµάκη Φωτήλα, η οποία διαµορφώνεται για να παραλάβει και τον σταθµό ταξί που θα µετακινηθεί από την οδό Κλεοµένους Οικονόµου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr