background img
banner
banner

…Ταξιδεύοντας στην χρυσή εποχή του Παναιγιάλειου

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΦΟΔΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ…

Μια μεγάλη διαδρομή εξακολουθεί να γράφει στα γήπεδα ο Γιάννης Παλαιολογόπουλος, πρώτα σαν ποδοσφαιριστής και κατόπιν σαν προπονητής έχει αποκτήσει μεγάλες εμπειρίες πάνω στο τοπικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, τις οποίες μεταδίδει σήμερα στους νέους του Απόλλωνα Αιγίου.

Οι εποχές στα μελανόλευκα

Μεγάλο του όπλο η ταχύτητα σε εκκίνηση και σε διάρκεια, ο Γιάννης Παλαιογόπουλος με τον συνδυασμό αρκετών άλλων αρετών, έδειχνε πάντα ξεχωριστός στον αγωνιστικό χώρο.
Δεν άργησε να συμπεριληφθεί στο μελανόλευκο «άρμα», αφού πρώτα είχε περάσει από το Διακοπτό που ήταν ο πρώτος του σταθμός, συνεχίζοντας σε: Μανδραϊκό, Παναιγιάλειο, ΑΕ Αιγίου, Αιγιέα, Όλυμπο Κέρκυρας, πάλι Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Αιγίου έως το 2007 σαν παίκτης και προπονητής, κατακτώντας συνολικά έξι πρωταθλήματα!

Η διαδρομή του σαν προπονητής

Αποχωρώντας το 2001 από τον Παναιγιάλειο (Β΄ Εθνική), ανέλαβε προπονητής στο Διακοπτό, κερδίζοντας την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία. Με την ίδρυση του Απόλλωνα, ο Γιάννης Παλαιολογόπουλος είχε πλέον συνεργασία με τη δική του ομάδα. Παράλληλη υποχρέωση ήταν το σωματείο της Ακράτας από το 2005 – 08, με άνοδο από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία.
Το 2009 βοηθός του Γιώργου Βλαστού στον Παναιγιάλειο, είχε μια ακόμα άνοδο από την Δ΄στην Γ΄ Εθνική.

Παράλληλη άνοδο γιόρτασε ο Παλαιολογόπουλος το 2014-15, όταν ανήλθε ο Απόλλων από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία και στην παράλληλη συνεργασία του με τα Καλάβρυτα, η ΑΕΚ από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία. Συμπληρώνοντας 13 συνεχόμενα έτη στο τιμόνι του Απόλλωνα, μια τελευταία συνεργασία του ήταν με τον Αστέρα Δερβενίου το 2017-18.

Παλαιολογόπουλος: Αξέχαστες μνήμες και παιχνίδια με Παναιγιάλειο

Ο Παλαιολογόπουλος μίλησε στο protionline.gr για τον Παναιγιάλειο, τον αείμνηστο θείο του Πέτρο στη διοίκηση, τη συνεργασία που είχε:  «Αναμφισβήτητα η εποχή του Πέτρου Παλαιολογόπουλου στον Παναιγιάλειο, είναι από τις λαμπρότερες στην ιστορία της Αιγιώτικης ομάδας. Ήταν η πρώτη του σεζόν (1995) που με το αλησμόνητο μπαράζ της λεωφόρου με την Αχαϊκή, ο Παναιγιάλειος ανήλθε στην Γ΄ Εθνική, ενώ ακολούθησε και η άνοδος στην Β΄ Εθνική την περίοδο 1998-99. Ομάδα πρότυπο σε όλους τους τομείς τότε ο Παναιγιάλειος, ήταν πανελλαδικά σημείο αναφοράς σε ποδοσφαιρικό τμήμα, οργάνωση, πρωταθλητισμό, εισιτήρια.

Είχε την ικανότητα να κερδίζει γύρους στο κύπελλο Ελλάδας και να τίθεται αντιμέτωπος με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη.
Μεγάλη προσφορά του θείου μου και προέδρου Παλαιολογόπουλου, παρά τα λάθη και κάποια ελαττώματα, που περισσότερο τον ίδιο έβλαψαν παρά την ομάδα. Μια ομάδα που «καψουρεύτηκε», είχε το μεγάλο όραμα να την φτάσει στην Α΄ Εθνική, χάλασε πολλά λεπτά και την …υγεία του.»

Για τα παιχνίδια που δεν ξεχνιούνται

«Εκτός από το μπαράζ της Λεωφόρου, θυμάμαι την μεγάλη ανατροπή στο Αίγιο με την Λευκίμμη, όταν το 0-2 έως το 70΄, ανατράπηκε στο 93΄ σε 3-2, έχοντας σκοράρει κι εγώ, όπως επίσης σκόραρα για το 1-1 στο Άργος κι ήταν ένας πολύτιμος βαθμός για την άνοδό μας στην Β΄ Εθνική, σίγουρα δεν ξεχνιέται το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με 5000 θεατές, που αποκλειστήκαμε στην παράταση.

Φυσικά μέσα απ’ αυτά τα μεγάλα παιχνίδια και με τους ονομαστούς προπονητές που συνεργάστηκα, απέκτησα μεγάλα εφόδια, όπως και συμπλήρωσα γνώση μέσα από τις σχολές προπονητών, πάνω στην εξέλιξη κι ανάπτυξη του σύγχρονου ποδοσφαίρου.»

Για τους προπονητές στην περιοχή μας

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αναβάθμιση στην ποιότητα των προπονητών μας. Σημαντικές είναι οι βοήθειες από τις σχολές της ΕΠΟ, που είναι απαραίτητες για τις βασικές αρχές, τις γνώσεις και την δομή προπόνησης και καθοδήγησης μιας ομάδας. Μόνο εύκολο επάγγελμα δεν είναι αυτό του προπονητή.»

Για τον Απόλλωνα  και τους στόχους

«Με υγιή παρουσία 19 χρόνων και αρκετές διακρίσεις, με δυο σεζόν στην Α΄ κατηγορία, διατηρούμε την ίδια φιλοσοφία, που είναι η προτεραιότητα σε υποδομές και νέα παιδιά. Με κάποιους επίσης έμπειρους παίκτες που στελεχώνουν την ομάδα, υπάρχει η προοπτική και το κίνητρο σε αρκετά παιδιά που προσελκύσαμε από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας κάνει υπερήφανους, αφού αρκετά δικά μας παιδιά, στελεχώνουν ομάδες της περιοχής και τον Παναιγιάλειο. Βοήθειες φυσικά υπάρχουν μεγάλες από την υγιή διοίκηση αποτελούμενη από παλαιμάχους ποδοσφαιριστές, την στήριξη γονέων και χορηγών, βαδίζουμε σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης. Την στάση των πρωταθλημάτων δεν την ήθελε κανείς, δεν παύει να είναι ένα αναγκαίο κακό που μας υποχρεώνει να πειθαρχήσουμε στην υπαγόρευση των μέτρων πρόληψης.»

Για τον ρόλο του σύγχρονου προπονητή

«Ενας πολύπλευρος ρόλος μεγάλων απαιτήσεων σε γνώσεις, εμπειρίες, οξυδέρκεια. Η διδαχή, η καθοδήγηση, η επιλογή και η εξέλιξη των ταλέντων, η διαχείριση στο υπάρχον ρόστερ ποδοσφαιριστών, αναδεικνύουν την ποιότητα του προπονητή. Η τεχνογνωσία στην ομάδα με απαραίτητη καλή συνεργασία κοινών στόχων με την διοίκηση, διαμορφώνει την φιλοσοφία και τη νοοτροπία του κάθε σωματείου.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Ίδιοι οι κανόνες, ίδια τα γήπεδα και η ύλη που διδάσκονται οι προπονητές. Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους προπονητές, έγκεινται στην εμπειρία (μπακ ράουντ), γλώσσα του σώματος, μεταδοτικότητα, ευστροφία, οξυδέρκεια, διορατικότητα, ρίσκο, πρωτοβουλία στην αποτελεσματικότητα. Στοιχεία που είναι προσωπικές μου σκέψεις, όχι κανόνες για τους συναδέλφους, αλλά πιστεύω ότι προσδιορίζουν την προσωπικότητα και την αξία του κάθε προπονητή.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr