background img
banner
banner

Τερματοφύλακες Α’ κατηγορίας

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΑΝΑΤΣΟΥΛΑ (ΑΕ ΑΙΓΕΙΡΑΣ / ΑΚΡΑΤΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΝΟ ΝΤΟΪ ( ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ)

Μια θέση γεμάτη ευθύνες αυτή του τερματοφύλακα. Είναι η θέση στην οποία απαγορεύεται το λάθος, αφού τις περισσότερες φορές θα αποδειχθεί και μοιραίο για την ομάδα του. Τι προϋποθέτει αυτό εκτός από τον παράγοντα τύχη; Αφιέρωση αρκετού χρόνου για προπόνηση, παιχνίδια για την διατήρηση φόρμας και ετοιμότητας, καλή ψυχολογία ακόμα κι αν έχει προηγηθεί μέτρια εμφάνιση, καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς, εμπειρία στις εξόδους! Καλή χρήση της μπάλας και με τα πόδια, είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτουν οι τερματοφύλακες.

Οι καλοί τερματοφύλακες είναι δυσεύρετοι κι αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στη μεταγραφική περίοδο.
Στους ξεχωριστούς και πολύτιμους τερματοφύλακες, συγκαταλέγονται και οι αγωνιζόμενοι στην Α΄ κατηγορία της περιοχής μας, Μάνος Ντόι και Γιώργος Γκανατσούλας.

Γιώργος Γκανατσούλας: «Μεγαλύτερο το κόστος το lockdown για έναν τερματοφύλακα»

Στο δυνατό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ο Γιώργος Γκανατσούλας, υπερασπίζεται τα γκολποστ της ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας. Μια πολύ καλή επιλογή βρήκε στο πρόσωπο του 30χρονου τερματοφύλακα το σωματείο της Ανατολικής Αιγιάλειας, ανανεώνοντας και για φέτος την συνεργασία μαζί του. Από μικρός στα γήπεδα ο Γκανατσούλας, ξεκίνησε από τα 14του στην Νίκη Νικολεΐκων και στη συνέχεια υπηρέτησε τις ομάδες, Παναιγιάλειο, Αναγέννηση / Αίας, Άρη Βούλας, Απόλλων Αιγίου, ΑΟ Ζήριας και Ψαθόπυργο πριν καταλήξει στην Αιγείρα / Ακράτα.

«Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν μου επέτρεψε να προσφέρω αυτά που ήθελα»

Ενας ερασιτέχνης χρειάζεται ποια κίνητρα για να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τις υποχρεώσεις της ομάδας του;
«Αυτό που με κρατάει στα γήπεδα είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, το οποίο συνδυάζει την ψυχαγωγία, την άθληση αλλά και την κοινωνική συναναστροφή. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου μακριά από τα γήπεδα.»

Η περυσινή καραντίνα και το τωρινό λοκντάουν, μάλλον περιόρισαν τα …αποθέματα ενέργειας του Γκανατσούλα, που αισθάνεται να έχει δώσει πολύ λιγότερα απ’ αυτά που μπορούσε και θα ήθελε: «Στην περσινή σεζόν ολοκληρώθηκαν τα ¾ του πρωταθλήματος και ήταν πρωτόγνωρο σαν γεγονός αυτή η διακοπή. Αυτό είχε ως συνέπεια να νιώθω ότι δεν είχα την ευκαιρία να δώσω ό,τι είχα να δώσω στο τελικό αποτέλεσμα.»

‘’Προσπαθώ να κρατώ τον  ρυθμό των προπονήσεων’’

Για τη διαφορά ανάμεσα στην περυσινή και φετινή σεζόν, τη διακοπή του πρωταθλήματος καθώς και την ατομική του προπόνηση μας συνεχίζει ο Γιώργος Γκανατσούλας.
«Το μούδιασμα στις ομάδες ήταν φανερό από την μεγάλη αποχή που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο αγωνιστικές περιόδους, όπως επίσης και από το αίσθημα αβεβαιότητας για την συνέχεια. Πιστεύω ότι όλοι μας είχαμε στο βάθος του μυαλού μας, βάση των γεγονότων, ότι θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Παρολαυτά, άλλαξε όλη η καθημερινότητά μου, καθώς δεν νοείται για τους ανθρώπους που παίζουν, ασχολούνται και παρακολουθούν αθλητικές οργανώσεις Σαββατοκύριακο χωρίς αγώνες. Σε αυτό πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, όταν σε βγάζουν από ένα καθημερινό πρόγραμμα είναι δύσκολο να ακολουθήσεις τον ίδιο ρυθμό προπονήσεων, όμως το προσπαθώ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι οδυνηρή για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Εμένα προσωπικά η ποδοσφαιρική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι ένας τερματοφύλακας, για να κρατήσει το επίπεδο που έχει φτάσει, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, μετά την προπόνηση, είναι οι συνεχόμενοι αγώνες. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες αγώνα τον βοηθούν να βρίσκει τα «πατήματά» του, να διορθώνει τα λάθη του και να διατηρεί την επαφή του με την μπάλα.»

Μάνος Ντόι: «Η αδρεναλίνη και ο ανταγωνισμός με κρατάνε στο γήπεδο»

Με τα πλούσια σωματικά του προσόντα, ο Μάνος Ντόι παρά το νεαρό της ηλικίας του, «έβγαζε» μάτια αγωνιζόμενος στην εστία της Δόξας Ελαιώνα. Άρχισε να αναδεικνύει το ταλέντο του, που τον κατέτασσε αυτόματα σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Το καλοκαίρι βρέθηκε στον Παναιγιάλειο, όμως οι παράλληλες σπουδές του δεν του επέτρεπαν να ακολουθεί πιστά το βαρύ πρόγραμμα των αγωνιστικών και προπονητικών υποχρεώσεων στον Αιγιώτικο Σύλλογο που λειτουργεί πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα. Προτίμησε την λύση της Θύελλας Αιγίου στην Α΄ κατηγορία, με τον προπονητή Κυριάκο Αθανασίου να υπολογίζει πολλά στα προσόντα του Μάνου Ντόι.

‘’Μπορούσε καλύτερα η Θύελλα, η διακοπή έφερε στασιμότητα στην εξέλιξη’’

Σε μια ηλικία που οι σπουδές του περιορίζουν ελεύθερους χρόνους, που φίλοι του στην ίδια ηλικία βρίσκουν πολλούς τρόπους να διασκεδάζουν και να περνούν όμορφα, ο Μάνος Ντόι έχει τα δικά του κίνητρα που τον καλούν κάτω από τα γκολπόστ, δηλώνοντας παράλληλα ανεπηρέαστος από την διακοπή του πρωταθλήματος.

«Προσωπικά αυτό που με κρατάει στα γήπεδα είναι η αίσθηση αδρεναλίνης και ανταγωνισμού που εμπεριέχει αλλά και η αγάπη που έχω για αυτό το άθλημα.
Συγκριτικά με πέρσι αισθάνομαι πιο έμπειρος και έτοιμος παρόλο που η πανδημία μας διέκοψε τους αγώνες.»

Παρακολουθώντας πλέον ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα, ο Μάνος Ντόι εκφράζει τις απόψεις του για την νέα του ομάδα την Θύελλα, αλλά και για το stop στα πρωταθλήματα.
«Σίγουρα η Θύελλα Αιγίου θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει καλύτερα και αυτό οφείλεται στο ότι η ομάδα ανανεώθηκε κυρίως από νέους παίχτες και χρειάζεται ακόμη χρόνο να ενσωματωθεί ιδανικά

Η διακοπή του πρωταθλήματος ουσιαστικά για μένα με κρατά στάσιμο και δεν μου δίνει την δυνατότητα να εξελιχθώ σωματικά και ψυχικά.»

Προσπάθεια για ετοιμότητα με την επανεκκίνηση

Για το πρόγραμμα των προπονήσεων και την ζημιά που του προκαλεί σαν τερματοφύλακα η διακοπή του πρωταθλήματος, ο Μάνος Ντόι ισχυρίζεται:
«Προσπαθώ με βάση και τις οδηγίες που μας έχουν δώσει οι γυμναστές της ομάδας αλλά και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του προπονητή μας να διατηρηθώ σε ένα καλό επίπεδο ώστε να είμαι έτοιμος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Σε ότι αφορά την διακοπή, θεωρώ ότι είναι το ίδιο οδυνηρό για όλους τους παίκτες λόγω της αυξημένης πιθανότητας τραυματισμού.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr