background img
banner
banner

Τριήμερο με βιβλία και κινηματογραφικά παιχνίδια!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Τρεις μέρες με αναγνώσεις, αφηγήσεις αλλά και παιχνίδια με το φως και τη σκιά, έρχονται online από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α! Από χθες Δευτέρα 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου, χριστουγεννιάτικες και κινηματογραφικές ιστορίες θα κρατήσουν δημιουργική παρέα σε μικρούς και μεγάλους!

Έτσι, το πρόγραμμα των online εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής: 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών, Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Μια ώρα γεμάτη αναγνώσεις, αφηγήσεις, συνεντεύξεις, δράσεις και παιχνίδια. Συγγραφείς, ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί, μουσικοί μας αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά των χριστουγεννιάτικων ιστοριών που έγιναν βιβλία ή μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμη. Οι μικροί και μεγάλοι θεατές από την πλατφόρμα της ΔΗΚΕΠΑ συμμετέχουν, γράφουν σχόλια στο chat, λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς, κερδίζουν δώρα.

Δωρεές για το Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Η εκπομπή ζητάει τη στήριξη του ΕΚΑΜΕ/ ΑΜΕΑ Αιγαλείας με δωρεές στους εξής λογαριασμούς του ιδρύματος: ΕΘΝΙΚΗ: ΙΒΑΝ: GR1801103040000030429522110 ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΙΒΑΝ: GR2201725130005513070801456 ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΜΕΑ ΑΙΓΙΟΥ https://ekame.gr/. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα facebook, Το Πάρκο των Χριστουγέννων Αίγιο και από τη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α στο Youtube.

18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη. Πώς…κινείται ο κινηματογράφος; Με τη βοήθεια των πρώτων οπτικών προ-κινηματογραφικών παιχνιδιών, αλλά και του θεάτρου σκιών…θα κατασκευάσουμε θαυματρόπια, φυλλοσκόπια και μακέτες σαν σκηνικό ταινίας με μολύβι, ψαλίδι και χαρτί. Θα παίξουμε με την κίνηση, το φως και τη σκιά και αντλώντας έμπνευση από το πρώιμο κινούμενο σχέδιο και βασικά εργαλεία κινηματογράφησης, θα χρησιμοποιήσουμε τις ιδέες και τη φαντασία μας για τις δικές μας μικρές ιστορίες… με πολλή φαντασία και εορταστική διάθεση!

Η Γιάννα Δεληγιάννη και το cinemathesis μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου! Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τις σελίδες facebook,
Το Πάρκο των Χριστουγέννων Αίγιο, Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων και Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr