background img
banner
banner

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Παλαιά Σφαγεία

ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα σημαντικό έργο ανάπλασης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αιγίου, προχωρά στην υλοποίησή του, μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Fame Road» – χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων Αιγίου στην οδό Μιχαλοπούλου, με τη σύμβαση να υπογράφεται χθες μεταξύ δήμου και αναδόχου και το έργο να ξεκινά άμεσα.

Τα Παλαιά Σφαγεία θα διαμορφωθούν και θα καταστούν λειτουργικά, φιλοξενώντας έναν πολιτιστικό κόμβο και αποτελώντας σημείο επικοινωνίας και διάδρασης ομάδων εργασίας και του τοπικού δυναμικού, παράλληλα με τη φιλοξενία στοχευμένων δράσων. Το έργο φέρει την προσωπική σφραγίδα του εντεταλμένου συμβούλου για Τεχνικά Έργα του δήμου Βασίλη Χριστόπουλου που δρομολόγησε τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση και χρηματοδότησή του. Η μελέτη εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και το έργο έχει προϋπολογισμό 269.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών ώστε να επιτευχθεί η πλήρης λειτουργικότητα του ακινήτου και η άμεση χρήση του, ενώ σκοπός είναι να αξιοποιηθεί ως Κέντρο Πληροφόρησης του δήμου, αλλά και πραγματοποίηση του προγράμματος που αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της Αιγιάλειας μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr