background img
banner
banner

Φίλιππος Κοσσαράς: «Κλείσαμε εκκρεμότητες, ανοίξαμε τις πόρτες των γηπέδων για την ιστορική μας ΑΕ Αιγίου»

Μια νέα διοίκηση που απαρτίζεται κυρίως από παλαίμαχους παίκτες της ΑΕ Αιγίου, έδωσε το φιλί της ζωής στην ιστορική ομάδα του Συνοικισμού. Ο πρόεδρος Φίλιππος Κοσσαράς, αναλύει στo protionline.gr το σκεπτικό, το προγραμματισμό και το όραμα της ΑΕ Αιγίου

Δώσατε οξυγόνο και επαναφέρατε στη ζωή μια ιστορική ομάδα. Ποια ήταν τα κίνητρα και το σκεπτικό;
Ένα και μοναδικό κίνητρο υπήρξε και αυτό ήταν η αγάπη μας για την ομάδα. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αναγέννησης του σωματείου ήταν παλαίμαχοι παίκτες της Α.Ε.Α. γεγονός που μας έκανε να έχουμε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα και να θέλουμε να την ξαναδούμε και πάλι να πρωταγωνιστεί και όχι να βρίσκεται σε αδράνεια εξαιτίας κακών χειρισμών και παραλείψεων κάποιων.

Πως κινηθήκατε στο θέμα των εκκρεμοτήτων της ΑΕ Αιγίου; Θα χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες για να είναι η ομάδα καθαρή;
Οποιαδήποτε εκκρεμότητα είχε η ομάδα έκλεισε αμέσως. Ένα μεγάλο πρόστιμο που υπήρχε από την εφορία πληρώθηκε αμέσως και η ομάδα δεν χρωστά ούτε ευρώ.
Η εγγραφή της ομάδας στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. πιστοποιεί ότι το σωματείο μας είναι απολύτως νόμιμο και τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια.

Πώς προέκυψε το νέο ΔΣ;
Και η προσωρινή διοίκηση που μόχθησε για την επανεκκίνηση της ομάδας αλλά και το νέο Δ.Σ. που πρόεκυψε μέσα από τις εκλογές απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από παλαίμαχους παίκτες της ομάδας. Ισχυρή παρουσία έχει και το γυναικείο φύλο με την συμμέτοχη της Κατερίνας Δημητρίου, της Βασιλικής Μαστροκυριάκου, της Μαίρης Οικονομοπούλου και της Δανάης Τρίψα. Και οι τέσσερις κυρίες ήταν μαζί μας από την αρχή και στήριξαν την προσπάθεια με όλους τους τις δυνάμεις. Φυσικά οι πόρτες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να βοηθήσει την Α.Ε. Αιγίου σε κάποιο μελλοντικό διοικητικό σχήμα.

Πως κινηθήκατε για να καλύψετε ένα άδειο ρόστερ;
Η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς να έχει ούτε ένα δελτίο. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα και για κάποιο λόγο δεν είναι μαζί μας φέτος. Φέτος το ρόστερ στήθηκε πιο εύκολα γιατί και οι ποδοσφαιριστές είδαν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και συμμετείχαν περισσότεροι στο χτίσιμο της φετινής ομάδας. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ απαριθμεί 32 ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι οργανωτικά είμαστε μέσα στις καλύτερες ομάδες της Ε.Π.Σ. Αχαΐας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός νεανικού συνόλου αλλά και πολύ σύντομα η ομάδα να έχει τις δικές της ακαδημίες.

Σας προέκυψαν προβλήματα από την ξαφνική άνοδο της ΑΕ Αιγίου στην Β΄ κατηγορία;
Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι αργήσαμε να μάθουμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Ωστόσο το ζήτημα έληξε θετικά και η ομάδα επέστρεψε στη Β κατηγορία. Εμείς είχαμε αρχίσει από νωρίς το καλοκαίρι να ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα και νομίζω ότι έχουν φτιαχτεί οι βάσεις ώστε η ομάδα να έχει ένα πολύ καλό μέλλον δίχως τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις σας στο πρωτάθλημα και ποιους στόχους έχετε θέσει;
Η φετινή Β΄ κατηγορία ήταν πολύ ανταγωνιστική. Οι ομάδες ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και αυτό έδειχνε ότι το πρωτάθλημα θα ήταν αμφίρροπο. Όλα αυτά φυσικά έως ότου διακοπεί η αγωνιστική δράση εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού. Ο στόχος ήταν η ομάδα να κάνει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να εξασφάλιζε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία. Από τη στιγμή όμως που η ανθρωπότητα μαστίζεται από την πανδημία του covid 19, όλα αυτά πάνε σε δεύτερη μοίρα. Η ευχή μου είναι να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία όσο πιο γρήγορα γίνεται και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να γυρίσουμε στα γήπεδα. Φυσικά αν είναι να επιστρέψουμε και μετά από λίγο να σταματήσει και πάλι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι προτιμότερο να ακυρωθεί η χρόνια και να πάμε στην επομένη.

Αν και η ομάδα είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση, καταφέρατε σε μικρό χρονικό διάστημα να εξασφαλίσετε την εγγραφή σας στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση της ομάδας όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου. Όταν έχεις ακολουθήσει ότι προβλέπει ο νόμος καμία ομάδα δεν θα συναντήσει πρόβλημα στο να εγγράφει στο Μητρώο. Δυστυχώς πολλά σωματεία δεν τηρούσαν κατά γράμμα το νόμο και συναντάνε δυσκολίες. Όμως πρέπει και η Γ.Γ.Α. να δώσει χρόνο στα σωματεία ώστε να εναρμονιστούν πλήρως με όσα ζητάει. Το Μητρώο είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά θέλει χρόνο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ευχή μου είναι να μπουν όλα τα σωματεία της Αιγιάλειας σύντομα. Εμείς επειδή ολοκληρώσαμε την διαδικασία επιτυχώς είμαστε εδώ αν μας ζητηθεί ώστε με την εμπειρία που έχουμε από τη εγγραφή μας να βοηθήσουμε σωματεία από την Αιγιάλεια, από οποιοδήποτε άθλημα, για να ολοκληρώσουν την εγγραφή του στο Μητρώο.

Κλείνοντας να ευχηθώ υγεία σε όλους γιατί μόνο όταν υπάρχει αυτό το αγαθό μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο και για αθλητισμό γενικότερα. Και φυσικά υπομονή να ξεπεράσουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση που ζούμε και να γυρίσουμε όλοι μαζί πίσω στους αγωνιστικούς χώρους σύντομα. Σύσσωμη η διοίκηση της Α.Ε. Αιγίου ευχόμαστε καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr