background img
banner
banner

«Φουντώνει» η αντιπαράθεση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Το εντέλλεσθε του δημάρχου προς το τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων με βάση τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου για άκυρα αιτήματα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου, δεν πτόησε τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι σύμβουλοι των οποίων έστειλαν χθες Πέμπτη προσκλήσεις για τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα το βράδυ στις 20:00.

Οι δύο προσκλήσεις απευθύνονται προς τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Ντίνο, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Ρούσσο.

Συγκεκριμένα την πρώτη πρόσκληση υπογράφουν 20 σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια», «ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο ανεξάρτητος Γιώργος Γκίκας, η οποία αναφέρει: 1. Μετά την γραπτή εντολή  δημάρχου  της  9/12/2020 προς το γραφείο δημοτικού συμβουλίου, Τμήματος υποστήριξης πολιτικών οργάνων  ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου   διατάξεων νόμου μη έχοντος τέτοια αρμοδιότητα , σχετικά περί άκυρου αιτήματος σύγκλησης ΔΣ,

2.Την άρνηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ντίνου Γ να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ, κατόπιν γραπτής αίτησης 20 δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ”, ”ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”, Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α για το παρακάτω θέμα: «Ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων Δήμου Αιγιαλείας με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020 – 2023»

Την δεύτερη πρόσκληση υπογράφουν 15 σύμβουλοι των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο», «ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο ανεξάρτητος Γιώργος Γκίκας και αναφέρει: 1. Μετά την γραπτή εντολή  δημάρχου  της  9/12/2020 προς το γραφείο δημοτικού συμβουλίου, Τμήματος υποστήριξης πολιτικών οργάνων  ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου   διατάξεων νόμου μη έχοντος τέτοια αρμοδιότητα , σχετικά περί άκυρου αιτήματος σύγκλησης ΔΣ,

3.Την άρνηση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ντίνου Γ να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ, κατόπιν γραπτής αίτησης 15 δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ”, Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α για το παρακάτω θέμα: «Μεταφορά της άρδευσης αγροτικών κτημάτων από το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία “Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α) στον ΟΤΑ με την επωνυμία “ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Οι προσκλήσεις κοινοποιήθηκαν στο Γραφείο  Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδια υπηρεσία  οργάνωσης της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α & Β Βαθμού, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δ. Ελλάδας Και Ιονίου, Συνήγορο του Πολίτη.

Μπέσκος: «Τόλμησα να κάνω το καθήκον μου»

Με την εκ νέου κοινοποίηση της ίδιας γνωμοδότησης που οδήγησε στο εντέλλεσθε του δημάρχου απάντησε στις πρωινές προσκλήσεις της Πέμπτης 10/12 για σύγκληση Συμβουλίου ο νομικός σύμβουλος του δήμου Αιγιάλειας Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο FB αναφέρει τα εξής: «Ανέκαθεν από την ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα ως Δικηγόρος του Δήμου Αιγιαλείας, τηρώ ευσυνείδητα τη νομιμότητα με αποκλειστικό γνώμονα την τήρηση και ορθή ερμηνεία των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας ,όπως επιτάσσει η θέση μου αλλά και η ιδιότητα μου ως δικηγόρου. Σε ραδιοφωνική τοποθέτηση του ο κ. Χρήστος Γούτος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ,επειδή πολιτικά δεν ήταν σύμφωνος με γνωμοδότηση μου σε θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία του Δήμου, κατόπιν ερωτήματος από το Δήμαρχο και στα πλαίσια των οργανικών καθηκόντων της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ανέφερε όταν ερωτήθηκε, ότι αυτά είναι νομικά τερτίπια και επικαλέστηκε την ιδιότητα της συζύγου μου ως υποψήφια με τον νυν δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές κάνοντας μάλιστα “λάθος” αρχικά, ότι ήμουν εγώ υποψήφιος. Αυτές οι τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων προσβάλλουν το δικηγορικό λειτούργημα πόσο μάλλον όταν συνδέουν την άσκηση των καθηκόντων τους με πρόσωπα από την οικογένεια τους. Για τα εξόχως συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια του σε βάρος μου που προσβάλουν βάναυσα εμένα και την οικογένεια μου θα υποβάλλω μήνυση και αγωγή άμεσα. Το οφείλω στο δικηγορικό λειτούργημα το οποίο και υπηρετώ ευσυνείδητα όπως όλοι οι συνάδελφοι μου. Εύχομαι κανένας δικηγόρος να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση που βρέθηκα εγώ σήμερα επειδή “τόλμησα” να κάνω το καθήκον μου που δεν είναι αρεστό σε πολιτικά πρόσωπα του Δήμου μας.»

Με εξώδικη διαμαρτυρία απαντά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας

Σήμερα το μεσημέρι ήταν η σειρά της δημοτικής αρχής, να απαντήσει στην πρόκληση των 20 συμβούλων της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αιγιαλείας, Γιώργο Ντίνο, να τους αποστέλλει εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία, αναφορικά με τις προσκλήσεις για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα το βράδυ.

Η εξώδικη δήλωση ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής αναφέρει: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για τις ως άνω έκνομες ενέργειές σας, με τις οποίες επιδιώκετε να δημιουργήσετε στους πολίτες λαθεμένη εικόνα για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και γνωρίζετε σαφώς το μη σύννομο των αιτημάτων σας, και των προσκλήσεών» σας, προβήκατε στις ως άνω παράνομες ενέργειές σας και συγκαλέσατε παράνομη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας παράλληλα από τους υπαλλήλους του Δήμου να συμμετέχουν στην παράνομη αυτή δραστηριότητά σας.

ΕΠΕΙΔΗ οι από 10-12-2020 δύο ως άνω αναφερόμενες προσκλήσεις σας, για τα υπό στοιχείο α και β θέματα, είναι παντελώς ανυπόστατες και παράνομες, καθώς παραβιάζουν κατάφωρα τη κείμενη νομοθεσία.

ΕΠΕΙΔΗ η συγκαλούμενη από εσάς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομη.

ΕΠΕΙΔΗ η ενέργειά σας αυτή συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, που προβλέπεται και τιμωρείται από το Νόμο.

ΕΠΕΙΔΗ εκτός του πειθαρχικού παραπτώματος η συμπεριφορά σας εμπίπτει και στις διατάξεις του ποινικού νόμου, αφού συνιστά και ποινικό αδίκημα.

ΕΠΕΙΔΗ ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον ποινικό Νόμο (άρθρο 13 ΠΚ), έχετε την ιδιότητα του υπαλλήλου και ως εκ τούτου ελέγχεστε για τις παραβάσεις των υπαλλήλων, που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα.

Σας ΚΑΛΩ άμεσα:

Ανακαλέσετε δημόσια, τις από 10-12-2020 δύο ως άνω προσκλήσεις σας, για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, οι οποίες σε κάθε περίπτωση, δεν παράγουν καμία έννομη συνέπεια για το Δήμο Αιγιαλείας.

Ανακαλέσετε εν γένει την ως άνω παράνομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία άλλωστε σας ΔΗΛΩΝΩ ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr