background img
banner
banner

Χρήστος Παπαδιονυσίου: ‘‘Βαριά η φανέλα του Παναιγιάλειου’’

Ο ΠΡΩΗΝ ‘‘ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ’’ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Γεννημένος το 1988, ο Χρήστος Παπαδιονυσίου πριν εκπληρώσει το όνειρό του να παίξει στον ιστορικό Σύλλογο του Παναιγιάλειου, ξεκίνησε από την ομάδα της περιοχής του την Δόξα Ελαιώνα.
Το έμφυτο ταλέντο του και το πάθος του για διάκριση, γρήγορα τον έφεραν στον Παναιγιάλειο, σε μια εποχή που οι μελανόλευκοι με προπονητές τον Τζαλακώστα και τον Βλαστό, είχαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Ακολούθησε η άνοδος στην Γ΄ Εθνική με τον Γιώργο Βλαστό να παραμένει στον πάγκο και τον Χρήστο Παπαδιονυσίου στο μελανόλευκο ρόστερ.

Μετά την άνοδο στην Β΄ Εθνική, την απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών και το «ξεκαθάρισμα» που ακολούθησε στο έμψυχο υλικό, ο Χρ. Παπαδιονυσίου πήγε δανεικός στον Αχιλλέα Καμαρών, σε μια πολύ καλή εποχή επί προεδρίας του αείμνηστου Ανδρέα Βαρνακιώτη.

Πάντα περιζήτητος από τα σωματεία του νομού μας, ο Χρήστος Παπαδιονυσίου συνέχισε την δράση του σε Αιγιέα / Άρη, Φλόγα Ροδιάς και Ακράτα. Έκτοτε μετέφερε τις ποδοσφαιρικές του αρετές στην περιοχή της Πάτρας, αγωνιζόμενος στην αρχή με τον Ποσειδώνα, που στη συνέχεια μετονομάστηκε ΑΕ Δρεπάνου και τα τρία τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ένα σωματείο που πρωταγωνιστεί στο μεγάλο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, τον Αετό Πατρών.

Συγκινημένος αντιμετώπισα τον Παναιγιάλειο, φορώντας τη φανέλα του Αετού Π.

Ανοίγοντας την καρδιά του στο protionline.gr, ο Χρήστος Παπαδιονυσίου θυμάται τα ποδοσφαιρικά του βήματα, αναφέρεται στο πέρασμά του από τον Παναιγιάλειο, την συνεργασία του στην Πάτρα και την 3χρονη παρουσία του στον Αετό Πατρών. Απαντώντας στην ερώτηση με ποια ομάδα της περιοχής μας θα ήθελε πάλι να συνεργαστεί και να ολοκληρώσει τον ποδοσφαιρικό του …περίπατο, προτίμησε την Δόξα Ελαιώνα, που ήταν η αφετηρία του και η ομάδα της περιοχής του. Μόνο που το σωματείο του Ελαιώνα προς το παρόν τουλάχιστον, είναι ανενεργό.

Τι σήμαινε για σένα η μεταγραφή στον Αιγιώτικο ιστορικό σύλλογο και ποια τα συναισθήματά σου με την λήξη της συνεργασίας;
Το πρώτο μoυ δελτίο ήταν στην ομάδα του χωριού μου τη Δόξα Ελαιώνα. Στα 17 με απέκτησε ο Παναιγιαλειος, νομίζω ότι είναι όνειρο για κάθε Αιγιωτάκη να παίξει στην ομάδα της πόλης του έτσι και για εμένα αυτό δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Ποιές ήταν οι εντονότερες εικόνες που θυμάσαι από την συνεργασία σου με τον Παναιγιάλειο;
Εντονότερες εικόνες στα χρόνια που αγωνίστηκα στο Παναιγιαλειο, θα χαρακτήριζα τις δύο ανόδους μας από την Δ’ στην Γ’ εθνική κατηγορία. Όσον αφορά την λήξη της συνεργασίας μου και ο τρόπος που έγινε θα έλεγα ότι μου άφησε μια πικρία. Ήταν στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς όπου άλλαξε διοίκηση και προπονητές. Με ειδοποίησαν 3 ή 4 μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών ότι ο προπονητής δεν με υπολογίζει. Το ίδιο συνέβη τότε και με πάρα πολλά παιδιά που είχαν διαγράψει μεγαλύτερη πορεία από εμένα στην ομάδα. Ήταν μεγάλη ασέβεια, αλλά περασμένα ξεχασμένα.

Βρέθηκες στη συνέχεια στις Καμάρες, με τον Αχιλλέα αγωνιζόμενο στην Δ΄ Εθνική. Τι πήρες και τι έχασες από ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;
Στην συνέχεια αγωνίστηκα στις Καμαρες με τον Αχιλλέα. Μια ομάδα που από τις πρώτες της χρονιές στην Δ’ εθνική έκανε πρωταθλητισμο και μόνο θετικές αναμνήσεις έχω.
Ήταν τότε η Δ’ εθνική άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μόνο θετικές επιπτώσεις είχε στην εξέλιξη μου.

Με πιστοποιημένα αγωνιστικά προσόντα δεχόσουν μεταγραφικές προτάσεις από πολλά σωματεία. Ποια ήταν τα κριτήρια των επιλογών σου;
Όταν πέρασαν κάποια χρόνια και είδα ότι μόνο από το ποδόσφαιρο δεν ήταν εφικτό να βιοποριστώ, αποφάσισα να θέσω ως προτεραιότητα την δουλειά μου και ταυτόχρονα να συνέχιζα να κάνω αυτό που τόσο αγαπούσα αλλά σε κάποιο ερασιτεχνικό σωματείο χωρίς πολλές απαιτήσεις.
Έχω αγωνιστεί σε κάποια σωματεία της περιοχής, που τις περισσότερες φορές οι λόγοι για τις αποφάσεις μου ήσαν συναισθηματικοί.

Τι συνέβη και κάποια στιγμή βρέθηκες ν΄ αγωνίζεσαι σε ομάδα της Πάτρας;
Στην Πάτρα με έφεραν για να αγωνίζομαι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Πλέον κατοικώ 6-7 χρόνια στην Πάτρα και τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίζομαι στον Αετό Πατρών, Είναι η ομάδα που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου. Για εμένα σημαντικό ήταν ότι βρήκα μια ομάδα οργανωμένη και ανταγωνιστική.

Πέρυσι η ομάδα σου, ο Αετός Π., βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναιγιάλειο. Πως αισθάνθηκες εκείνη τη στιγμή;
Πράγματι. Πέρυσι βρέθηκα αντιμέτωπος με την αγαπημένη ομάδα της πόλης μας σίγουρα ήταν ένα όμορφο και συγκινητικό συναίσθημα αλλά ταυτόχρονα και θλιβερό αφού ο ιστορικός Παναιγιαλειος ξεφεύγοντας από τις καθιερωμένες μεγάλες κατηγορίες, βρέθηκε να αγωνίζεται στο Α’ τοπικό Αχαΐας. Κάπου εδώ ήθελα να αναφέρω ότι μου είχε γίνει μια κρούση να επιστρέψω στην ομάδα πριν δύο χρόνια περίπου, όταν υποβιβάστηκε από την Γ’ εθνική στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία. Του εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και στο εξής.

Πως κρίνεις τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα σωματεία της Πάτρας και της Αιγιάλειας;
Θεωρώ το το επίπεδο στην Πάτρα είναι καλύτερο, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η πληθώρα των ποδοσφαιριστών σε σχέση με την Αιγιάλεια. Υπάρχουν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές, καθώς και ποιότητα στις μικρές ηλικίες, με τις οποίες ασχολούνται καταξιωμένοι προπονητές στις Ακαδημίες.

Προπονητής σου τώρα ο ανερχόμενος Χάρης Ράντος, ποια η γνώμη σου για την δουλειά του και πως είναι ο ανταγωνισμός με τους συμπαίκτες σου;
Προπονητής μου είναι ο Χάρης Ράντος ένας νέος κ φιλόδοξος άνθρωπος. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι έχει πολύ μέλλον και ότι αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Μου άρεσε πάντα ο ανταγωνισμός δεν είναι κάτι που με φοβίζει. Άλλωστε είμαστε μια ωραία παρέα και απολαμβάνουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλο.

Νοσταλγείς να βρεθείς πάλι αγωνιζόμενος με κάποια ομάδα της περιοχής μας;
Δεν θα έλεγα ότι νοσταλγώ για κάτι τέτοιο, ίσως μόνο για την ομάδα του χωριού μου (Δόξα Ελαιώνα) αν τα έφερνε έτσι η ζωή. Πολλές ευχές στο Αίγιο και στην ανοδική πορεία του Παναιγιάλειου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr