background img
banner
banner

Χωρίς ωράριο με… βάρκα την ελπίδα

ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ή ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

Στην τελική ευθεία για τις αγορές των Χριστουγέννων εισέρχεται σήμερα η τοπική αγορά, με τις γνωστές δυσκολίες ωστόσο κυρίως για τα εμπορικά καταστήματα που βρισκόμενα σε αναστολή λειτουργίας, καλούνται να κάνουν πωλήσεις μέσω διαδικτύου με επιτρεπτή την παράδοση στις πόρτες τους… Στο… άνοιγμα των αγορών μέσω ίντερνετ, οι τοπικοί φορείς… απαντούν, καλώντας τους καταναλωτές της Αιγιάλειας να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τις αγορές τους από την περιοχή, στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα.

Κάποια από αυτά ωστόσο δεν έχουν ανοίξει καθόλου, μη κάνοντας χρήση της υπηρεσίας click away, ενώ κάποια πασχίζουν να εξυπηρετήσουν με τις νέες αφιλόξενες συνθήκες. Ως προς τη λειτουργία της αγοράς, και επειδή πολλοί αναρωτιούνται για το ωράριο λειτουργίας, ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας διευκρίνισε χθες διά στόματος του προέδρου του Λάμπη Παπαδόπουλου ότι από τη στιγμή που υπάρχει αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, δεν υπάρχει ωράριο. Συγκεκριμένα, ανέφερε: ΄΄Αγαπητοί συνάδελφοι, διανύουμε μία περίοδο όπου λόγω της πανδημίας και των μέτρων που τη συνοδεύουν, η λειτουργία των επιχειρήσεων που παραμένουν ανοιχτές, γίνεται με την υπηρεσία παράδοση/παραλαβή εκτός -(click away), κατόπιν ραντεβού. Ως εκ τούτου είναι ανέφικτο ένα εορταστικό ωράριο, καθώς ουσιαστικά το λιανικό εμπόριο παραμένει κλειστό. Όλες οι επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου μπορούν να λειτουργούν βάσει του διευρυμένου εθνικού ωραρίου (07:00-21:00) αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε καταστήματος΄΄. Σημείωσε ακόμη πως την τελευταία θεσμοθετημένη Κυριακή του χρόνου, 27/12, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά βάσει νόμου με την μέθοδο click away.

Αναγκαία η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης και α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστείδης Τηλιγάδης, καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας: ΄΄Αγαπητοί συμπολίτες μας και καταναλωτές, η πανδημία του κορωνοϊού και τα αναπάντεχα μέτρα έχουν πολλές δυσμενείς επιπτώσεις σε ατομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν την αγορά και τους επαγγελματίες του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας που έκλεισαν τα καταστήματά τους για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και για όσες επιχειρήσεις υπολειτουργούν με τα νέα δεδομένα΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Τώρα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, επιλέγουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις της αγοράς μας με την αλληλεγγύη που μας διακρίνει ως Έλληνες. Ας υποστηρίξουμε τον γείτονα, τον φίλο, τον συμπολίτη, τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας. ΣτηρίΖουμε τις Τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πόλης μας. Ενδυναμώνουμε την Τοπική Οικονομία της Αιγιάλειας. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος χρόνος με Υγεία σε όλους μας!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr