background img
banner
banner

Ωρέ που πάμε;;;

-Γράφει ο Ηλίας Ασπρούκος Περιβαλλοντολόγος-
www.neoikairoi.gr

Τον τελευταίο καιρό λόγω καραντίνας και μέτρων αποφεύγω να κάνω βόλτες, έτσι σπάνια κατεβαίνω στο κέντρο του Αιγίου. Πριν λίγες μέρες, δεν το απέφυγα έπρεπε να βρεθώ στο κέντρο ειδικότερα στην πλατεία Αγίας Λαύρας και εκεί ένοιωσα λες και βρίσκομαι στην βομβαρδισμένη Καμπούλ. Η πλατεία ήταν οργωμένη από άκρον εις άκρον… Βρήκαν βλέπεις εποχή να παράξουν έργο, ο Θεός να φυλάει τους περίοικους από καμιά δυνατή βροχή δύσκολα θα την βγάλουν καθαρή.

Αγανακτισμένος με το θέαμα καθώς σκεπτόμουν πως οι πλάκες τις πλατείας ήταν μια χαρά, με ένα καλό καθάρισμα θα γινόντουσαν πιο καινούργιες και από καινούργιες συνέχισα τον δρόμο μου. Βρέθηκα μπροστά σε κάποια παλιά κτίρια ετοιμόρροπα… Κοιτώντας τα μου ήρθε στο νου το πρόσφατο περιστατικό στη Σάμο που δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό όταν τα καταπλάκωσε ένα ετοιμόρροπο κτήριο… Εκεί θύμωσα ακόμα περισσότερο, γιατί σκεπτόμουν την αδιαφορία και την προηγούμενη εικόνα με την πλατεία Αγίας Λαύρας να έχει μετατραπεί σε χωράφι… Φίλοι από την Πάτρα μου έχουν μεταφέρει πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν φτιάξει το Νότιο Πάρκο χωρίς να έχει χαλάσει ο Δήμος ούτε ένα σέντς σε εταιρίες και γραφειοκρατίες και αποτελεί κόσμημα για την πόλη. Εμείς τόσα κτήρια που πολλά εξ αυτών ανήκουν στο Δήμο τα έχουμε αφήσει στο έλεος. Σκέψεις πολλές περνούσαν από το νου μου καθώς τα κοίταζα. Σκέψεις θυμού και αγανάκτησης.

Αντί να κατεδαφίσουν όλα αυτά τα κτίρια φαντάσματα που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για μια σεισμογενή περιοχή σαν τη δική μας κάνουν αναπλάσεις και πετάνε λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο. Μικρότερο το κόστος αυτής της ενέργειας πολύτιμο το έργο… Αχ αλλά ένα μεγάλο Αχ αλλά πλανάται.

Λίγο πριν επιστρέψω σπίτι αγόρασα την εφημερίδα Πρώτη της Αιγιάλειας, διαβάζω ότι η ανεξάρτητη αρχή προσφυγών, απέκλεισε την εταιρεία μεταφοράς σκουπιδιών που έδινε προσφορά 30% και δικαίωσε την εταιρεία με το 1%.

Και ερωτώ εδώ γραφική ύλη να πάρεις και πάλι βάζεις κάποιες προϋποθέσεις όταν ανοίγεις την προσφορά κοιτάς αν πληροί τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει και μετά προχωράς στην ανάθεση, εξηγώντας γραπτώς τους λόγους που αποδέχεσαι ή απορρίπτεις την εν λόγω προσφορά. Αλήθεια σε αυτή την περίπτωση μπήκε στον κόπο κανείς να το κάνει αυτό; Μη μου πείτε ότι είχαν όγκο δουλειάς γιατί δεν γίνεται πιστευτό καθώς μόνο δύο ήταν οι υποψήφιοι… Αμέλεια, παράλειψη, αδιαφορία , εσκεμμένη συμπεριφορά ή όλα αυτά μαζί; Ποιος ξέρει άραγε το γιατί;

Και αν προσφύγει κάποιος στο Ελεγκτικό Συνέδριο τι θα γίνει;

Θα τρέχουν να μαζέψουν τα κουρέλια τους. Δεν υπάρχει βέβαια προσφορά μη νόμιμη, συμφέρουσα ή μη υπάρχει εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις.

Ας το πάρουμε απόφαση ζούμε στην περιοχή που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο… Τι άλλο θα δούμε; Ολόκληρη οικογένεια σιτίζεται από τον Δήμο Αιγιαλείας, γίνεται θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης και απάντηση δεν δίνεται… Ποιος να μιλήσει και τι να πει; Στο όνομα της σύνθεσης της απλής αναλογικής γίνεται τραγέλαφος. Μετέτρεψαν τον Δήμο σε τσιφλίκι τους, παρουσιάζουν έργο προγενέστερων για δικό τους, φορούν δανεισμένα κοστούμια, πουλάνε παραμύθια, μετατρέπουν το Δήμο Αιγιαλείας σε εκδοτικό οίκο – media κανείς δεν μιλά. Ο παραγοντισμός έφαγε τούτον εδώ τον τόπο και τώρα αποκαλύπτεται η πιο αποκαρδιωτική του μορφή με όσους έρποντας και γλύφοντας προσπαθούν να επιβιώσουν. Αλλάξανε οι καιροί και μείναμε μονάχοι κάποιοι ρομαντικοί που πιστεύουμε πως κάποτε κάτι θα αλλάξει. Μέχρι τότε ζούμε στο μαύρο και στο γκρίζο των ερειπίων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr