background img
banner
banner

Ως το… τέλος του κορωνοϊού

ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ… ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

Όχι ως τον Αύγουστο του 2021 που αιτήθηκαν αλλά μέχρι το τέλος της αρνητικής συγκυρίας του κορωνοϊού θα παραμείνουν στην οδό Μητροπόλεως οι πρόχειρες κατασκευές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να δύνανται να εκμεταλλεύονται περισσότερο εξωτερικό χώρο λόγω των μέτρων ασφαλείας.
Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου με το σκεπτικό της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα. Αρκεί βέβαια να ξανατεθούν σε λειτουργία…

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εξέτασε την αίτηση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται επί της οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο για επέκταση της υφιστάμενης κατάστασης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων λόγω covid 19 έως τον Αύγουστο 2021.

Ο δήμαρχος, στην εισήγησή του, αφού ανέφερε την απόφαση της άνοιξης για τη λήψη προσωρινών μέτρων κυκλοφορίας για την εξυπηρέτηση των πεζών και των καταστημάτων υγ. ενδιαφέροντος λόγω covid-19 στο κέντρο της πόλης με απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην οδό Κλ. Οικονόμου και περιορισμού όδευσης τροχοφόρων επί της οδού Μητροπόλεως με ισχύ έως 30-11-2020, ανέφερε το περιεχόμενο της αίτησης των επιχειρηματιών Κων/νου Ραμπαβίλα, Ιωάννη Αλεξίου, Γεωργίου Αλεξίου, Λάμπρου Κρούσκας, Ιωάννη Μπέκιου, Χρήστου Βασιλείου, Αναστάσιου Δεδόπουλου, Κων/νου Τσέλιου και Γεωργίου Μπαστογιάννη, που ζητούσαν την επέκταση της υφιστάμενης κατάστασης έως τον Αύγουστο του 2021, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων τους.

Κρίθηκε ότι εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος διασποράς

Να σημειωθεί πως η απόφαση που ελήφθη ήταν η χρονική διάρκεια των κυκλοφοριακών μέτρων λόγω covid -19 να έχει ισχύ για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα και για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον ατελώς παραχωρούμενο πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο και εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού και μέχρι η έλλειψη του κινδύνου να βεβαιώνεται με απόφαση του Υπ. Υγείας. Καταψηφίστηκε ωστόσο από το μέλος της Ε.Π.Ζ. –δημοτική σύμβουλο Μαρία Ιατροπούλου, διότι πρότεινε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση δεδομένου ότι τώρα τα εν λόγω καταστήματα είναι κλειστά λόγω καραντίνας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr