background img
banner
banner

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΖΩΗ: «Οι επισκέψεις μου στο Διακοπτό έχουν και εκδρομικό και προσωπικό χαρακτήρα»

ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΗΣ ΒΗΜΑΤΑ

Η ταλαντούχα ηθοποιός – τραγουδίστρια Αποστολία Ζώη βρέθηκε αρκετές ημέρες κατά την διάρκεια του τρέχοντος lock down, για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο Διακοπτό. Οι δεσμοί φιλίας με την παρέα της στην Αιγιάλεια, φαίνεται πως θα την φέρνουν όλο και πιο συχνά στην περιοχή. Εξάλλου τα μέρη που επιλέγει, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις όμορφες στιγμές που ζει με αγαπημένους ανθρώπους αλλά και με τις… ζεστές αναμνήσεις.

Λίγα λόγια για την Αποστολία Ζώη

Γεννήθηκε το 1980 στην Ελασσόνα. Σε ηλικία μόλις 6 ετών, ασχολείται με τις καταδύσεις και μάλιστα σε επίπεδο Πρωταθλητισμού. Στα 8 της χρόνια ¨μπαίνει¨ στην ζωή της και το θέατρο, συμμετέχοντας στο Θεσσαλικό Παιδικό Θέατρο. Πολύ αργότερα, μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη, για να εκπαιδευτεί επαγγελματικά στις καταδύσεις, όπου πολύ σύντομα… ξεχωρίζει. Ως αθλήτρια, έχει στο ενεργητικό της, Ευρωπαϊκές διακρίσεις και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Το 1997 πετυχαίνει στην σχολή της Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ παράλληλα παρακολουθεί πολλά μαθήματα υποκριτικής. Μέσα από την ενασχόληση με το θέατρο, αρχίζει και ασχολείται και με το τραγούδι, ταυτόχρονα. Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με τους Στέλιο Ρόκκο, Νίκο Οικονομόπουλο, Γιώργο Μαζωνάκη, Νίκο Βέρτη και πολλούς άλλους. Ως ηθοποιός, έχει βρεθεί στο πλευρό των Γιώργου Παρτσαλάκη, Αλέξη Γεωργούλη, Θοδωρή Αθερίδη, Κώστα Σπυρόπουλου και δεκάδων γνωστών ηθοποιών. Το 2017 συμμετείχε στο τηλεοπτικό ριάλιτι επιβίωσης «Nomads» κατακτώντας τη πρώτη θέση.

Το protionline.gr συνομίλησε με την τραγουδίστρια – ηθοποιό, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εκτός από τον… κορωνοϊό και τις ¨αλλαγές¨ που έφερε αυτός στην ζωή της, αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια, μιλά για τον έρωτα, αποκαλύπτει τις ανησυχίες της… και πολλά άλλα ακόμα. Ας την απολαύσουμε!

Ο κορωνοϊός έχει κάνει τρομερή ζημιά στους καλλιτέχνες. Πώς το βιώνετε όλο αυτό;
Ο κλάδος έχει ήδη αποδεκατιστεί και δυστυχώς, στην δική μας περίπτωση δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουμε να δουλέψουμε από τον Μάρτιο. Όλος ο καλλιτεχνικός ¨κόσμος¨ είναι κυριολεκτικά στον… πάγκο. Έτσι το βιώνω μέσα μου. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Αυτό το θέμα της κοινωνικής ¨στασιμότητας¨ που υπάρχει, είναι κάτι με διαλύει κυριολεκτικά. Έχω υπάρξει στο παρελθόν ξανά ¨ανενεργή¨ επαγγελματικά… αλλά από επιλογή μου, όχι επιβαλλόμενα. Ξέρω ότι κάποια στιγμή ο ιός θα φύγει, απλά δεν ξέρω το πότε θα γίνει αυτό. Μέχρι να συμβεί όμως, προσπαθώ να μην μένω στάσιμη και δίχως κίνητρα. Εξελίσσομαι συνεχώς και αυτό έκανα και στην πρώτη καραντίνα και στο τωρινό lock down. Έχω ¨πληγεί¨ και ψυχικά και οικονομικά βεβαίως, αλλά όχι μόνο εγώ… Μουσικοί, τραγουδιστές, ηχητικοί, δημιουργοί… πολύς κόσμος βρίσκεται σε απελπισία λόγω του covid-19. Βιώνω το άγχος του κλάδου ως τεράστιο θέμα. Αυτό με λυπεί ειλικρινά.

Το εμβόλιο έρχεται. Είναι αυτό τελικά η οριστική κοινωνική λύση για τον ιό; Θα κάνετε το εμβόλιο;
Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα άλματα και θα βρεθεί λύση. Το ιδανικό, είναι να βρεθεί και το οριστικό φάρμακο. Από το να ¨βομβαρδίσω¨ τον εαυτό μου με κάτι που δεν γνωρίζω… το εμβόλιο δηλαδή, προτιμώ να λάβω το οριστικό φάρμακο όταν και όποτε βρεθεί αυτό. Η αδελφή μου είναι ιατρός και συζητάμε αυτά τα θέματα. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τους Έλληνες επιστήμονες. Θα κοιτάξω να ¨τρενάρω¨ το εμβόλιο όσο γίνεται. Είμαι γενικά κατά των φαρμάκων, όχι όμως από ¨συνωμοσιολογία ¨ αλλά από προσωπική άποψη. Με τα φάρμακα δεν τα πήγαινα ποτέ καλά. Θα καταφύγω να κάνω το εμβόλιο, μόνο και εφ’ όσον δεν έχει βρεθεί άλλη λύση.
Είστε απόφοιτη των ΤΕΕΦΑ και επιτυχημένη αθλήτρια. Έχετε 4 δίσκους ήδη και μια θητεία στο σανίδι. Και ξαφνικά «Nomads». Αυτή η πολυφωνία δεν σας… ¨μπερδεύει¨;
Εμένα όχι, τον κόσμο δεν ξέρω! Για μένα, όλα είναι πηγή ζωής. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όλα αυτά μαζί συνδέονται απόλυτα μέσα μου. Όλα έχουν έναν απώτερο στόχο, όλα έχουν μια καλλιτεχνία. Επιλέγω να ¨δοκιμάζομαι¨ σε πράγματα που ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Αν ήταν κάτι που πίστευα πως δεν θα το κάνω σωστά, δεν θα το πλησίαζα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι στο time line της ζωής ενός ανθρώπου, δεν χρειάζεται να μπαίνει φρένο. Τα καινούρια πράγματα και τολμήματα, με γεμίζουν εμπειρίες και μια διαφορετική οπτική, που με ελκύει. Όλα αυτά… τα κυνηγάω, γιατί είμαι άνθρωπος της εξέλιξης. Ό,τι με ελκύει, θα το τολμήσω. Αυτό που πραγματικά λατρεύω είναι το τραγούδι. Αγαπώ πολύ και την υποκριτική τέχνη… και φυσικά, αυτές οι δύο τέχνες θα συνδέονται άμεσα και αιώνια.

Οι στίχοι ενός τραγουδιού σας… αναφέρουν: ¨Χρόνια που δεν έζησα, μου χρωστάς¨. Πιστεύετε πως η ζωή η ίδια… σας χρωστάει κάτι;
Καμία ζωή δεν χρωστά σε κανέναν. Είμαι της άποψης, πως οτιδήποτε λαμβάνει κάποιος… δεν γίνεται γιατί κάποιος του το χρωστάει. Όσα κάνεις, είναι γιατί το έχεις ανάγκη και σε εκφράζει ή θέλεις να το κάνεις, δίχως να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα. Αν περιμένεις πως η ζωή η ίδια σου ¨χρωστάει¨ πράγματα… προφανώς κάτι δεν έχεις κάνει σωστά και η σκέψη σου λαθεύει. Χρειάζεσαι επαναπροσδιορισμό. Δεν πιστεύω ότι η ζωή, μου ¨χρωστάει¨ κάτι.
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στην ζωή σας;
Είναι η κινητήριος δύναμη. Ο έρωτας, προκαλεί μια ψευδαίσθηση. Το ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο, να κάνεις τα πάντα. Σε κάνει πιο δυνατό σαν χαρακτήρα και σε ολοκληρώνει. Τα προβλήματα γίνονται ξαφνικά… μικρά θεματάκια. Αν δεν αισθάνομαι ότι ¨καταβάλει¨ ολοκληρωτικά το μυαλό και την ψυχή μου αυτό που ασχολούμαι, παύω αυτομάτως να το κάνω. Δεν αντέχω τις μεσαίες καταστάσεις. Ή θα μπω μέσα σε αυτό που ποθώ στο 100% ή δεν θα το κάνω καθόλου. Για μένα, δεν υπάρχει ¨μέση λύση¨ όταν πρόκειται για κάτι που πραγματικά αγαπάς. Οι ¨μεσαίες περιοχές¨ είναι μόνο για… ¨παραχωρήσεις¨ σε πολύ δικούς μου ανθρώπους. Αλλά και αυτές με μέτρο!

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας βήματα;
Αυτή την στιγμή όπως είναι η κατάσταση… δεν μπορώ να σχεδιάσω κάτι, γιατί είναι όλα στον αέρα! Υπάρχουν πράγματα που με… περιμένουν, οποιαδήποτε στιγμή ¨καλυτερεύσει¨ αυτό που ζούμε. Έχω φτιάξει την καινούρια μου μπάντα, που αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς, με πηγαίο και μεγάλο ταλέντο. Ήταν κάτι που είχα βάλει σε τροχιά και αρχίζει και έχει ροή. Θέλω να επενδύσω πολύ στο live. Οι ζωντανές εμφανίσεις, είναι αυτό που αγαπάω πιο πολύ από όλα και μου λείπει. Όταν είμαι επάνω στην σκηνή, αισθάνομαι πως είμαι στο φυσικό μου περιβάλλον. Προετοιμάζουμε ένα πολύ ¨διαφορετικό¨ πρόγραμμα, που το δουλεύω στο μυαλό μου πολλά χρόνια τώρα και πλέον παίρνει… σάρκα και οστά. Αυτή την εποχή είμαι στο στούντιο, γράφω τα δικά μου τραγούδια και κάνουμε συνεχώς πρόβες… πρόβες. Τόλμησα να ¨μπω¨ στον κόσμο της δημιουργίας μουσικά και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Γράφω μουσική και πορεύομαι με αυτό πια. Φτιάχνω και το home studio μου και αυτό μου δίνει τρομερό κίνητρο και θετική αύρα. Κοιτάζω να προετοιμάζομαι και να δημιουργώ. Μου λείπει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο, η αμεσότητα του live. Πολύ όμως… Το περιμένω πως και πως!

Το Διακοπτό… πώς προέκυψε για εσάς; Τι σας συνδέει με την περιοχή;
Στο Διακοπτό ήμουν στην καραντίνα του Μαρτίου. Έρχομαι πολύ συχνά στα μέρη και έχω βρεθεί πολλές φορές στα Καλάβρυτα. Όταν έρχομαι, με φιλοξενούν κάποιοι καλοί μου φίλοι και μου παραχωρούν χώρο! Οι επισκέψεις μου στην Αχαΐα έχουν και εκδρομικό και προσωπικό χαρακτήρα, λόγω της παρέας μου στο Διακοπτό. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση από όλα, ήταν που ενώ μιλούσα με φίλους από την Αθήνα και έλεγαν πως ο καιρός έχει αλλάξει και ότι κάνει κρύο… στο Διακοπτό υπήρχε κόσμος που έκανε ακόμα μπάνιο στην θάλασσα, Νοέμβρη μήνα! Όποιο μέρος αγαπώ και με συνδέει κάτι, δεν σταματώ να το προτιμώ και να το επισκέπτομαι. Εννοείται πως θα έρθω πάλι!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr