background img
banner
banner

«Δεν συμμετέχουμε σε παράνομη συνεδρίαση»

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με αφορμή την αποψινή σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από τις προσκλήσεις 20 συμβούλων, οι σύμβουλοι που συμμετέχουν στη δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου απαντούν και δηλώνουν:

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Λάβαμε τις από 10.12.2020 δύο προσκλήσεις σας για διεξαγωγή Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιαλείας με τηλεδιάσκεψη, στις  14-12-2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, με θέματα:

  1. Ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων Δήμου Αιγιαλείας με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020 – 2023» και
  2. Μεταφορά της άρδευσης αγροτικών κτημάτων από το Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.) στον ΟΤΑ με την επωνυμία ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

Επί των ανωτέρω προσκλήσεων σας, την πρώτη εκ των οποίων υπογράφετε άπαντες και την δεύτερη οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «ΜΠΡΟΣΤΑ» συμπεριλαμβανομένου και ανεξάρτητου  δημοτικού συμβούλου,  επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Α. Μας καλείτε να συμμετέχουμε σε παράνομη συνεδρίαση, όπως προκύπτει  από τις  υπ’ αριθμ. πρωτ. 33113/10.12.2020 και 33107/10.12.2020 δύο αντίστοιχες σχετικές  γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, μία για κάθε θέμα προς συζήτηση. Το ίδιο προκύπτει και από την με ίδια ημεροχρονολογία εξώδικη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς κάθε έναν από σας.

Β. Με βάση τα παραπάνω δεν έχουμε νόμιμο δικαίωμα ούτε να υποκαταστήσουμε τις αποκλειστικές αρμοδιότητες άλλου συλλογικού οργάνου, ούτε να προβούμε αυθαίρετα σε τροποποίηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου παρά τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και απαγορεύσεις.

Γ. Θεωρούμε ότι καμία πλειοψηφία συλλογικού οργάνου δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, αντίθετα οφείλει να συμμορφώνεται σε αυτούς.

Δ. Υπό τα προεκτεθέντα, αρνούμενοι να παραβιάσουμε τις κείμενες διατάξεις της ισχύουσας Νομοθεσίας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι  δεν πρόκειται να συμπράξουμε κατά τα ανωτέρω  σε δημιουργία  ανυπόστατων και μη νόμιμων αποφάσεων χάριν μόνο και μόνο πρόσκαιρων εντυπώσεων, ούτε προτιθέμεθα  με την παρουσία μας εκεί να νομιμοποιήσουμε μία νομικά έωλη διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς

σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ στην παραπάνω συνεδρίαση,  με οποιαδήποτε μορφή και όποτε  λάβει χώρα αυτή.-

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Δημοτικής Αρχής.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr