background img
banner
banner

Ένδειξη για covid σε καθαρίστρια του 9ου Δημοτικού

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Θετική στον κορωνοϊό έβγαλε καθαρίστρια που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου το rapid test στο οποίο υπεβλήθη σήμερα Τετάρτη 20/1, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σε δημοτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, στον χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αύριο Πέμπτη στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε κάθε σημείο για λόγους ασφαλείας και προφύλαξης της σχολικής κοινότητας.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω εργαζόμενη είναι εντελώς ασυμπτωματική και ελέγχθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους, ενώ πρόκειται να υποβληθεί και σε μοριακό τεστ και δεν αποκλείεται τελικά να μην φέρει τον ιό covid-19 όπως άλλωστε συνέβη και με συνάδελφό της από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το rapid test έβγαλε θετική την καθαρίστρια, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας κινητοποιήθηκε αμέσως διαμέσου του προέδρου της Δημήτρη Ελευθεριώτη και αύριο θα πραγματοποιηθεί πλήρης απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου. Επίσης, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τρία θετικά κρούσματα στον ιό σε κάθε σχολείο ώστε να πάψει να λειτουργεί, για λόγους εξυπηρέτησης της απολύμανσης, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου θα παραμείνει κλειστό αύριο Πέμπτη.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι όλοι οι δάσκαλοι και το προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου που συμμετείχαν στον  δειγματοληπτικό έλεγχο, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Διανομή μασκών σε όλους τους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Εν τω μεταξύ, με ενέργειες της Σχολικής Επιτροπής και με τη βοήθεια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας καθώς και ενός υπαλλήλου του δήμου, θα διανεμηθούν αύριο από δύο μάσκες κανονικού μεγέθους σε κάθε μαθητή Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σε όλη την Αιγιάλεια.

Η ψυχραιμία… νίκησε στο 1ο Δημοτικό Ακράτας

Την ίδια στιγμή, σε φάση… ανάρρωσης βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας. Σε ανακοίνωσή της, η διευθύντρια Αναστασία Ευσταθίου, επισημαίνει: ΄΄Διανύουμε την δέκατη ημέρα από το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα χρονιά. Ένα φως φαίνεται στον ορίζοντα, με την χθεσινή ανακοίνωση των αρνητικών τεστ (111 μαθητών και γονέων συν των εκπαιδευτικών της μονάδας) που διεξήχθη στο Κ.Υ. Ακράτας. Λειτούργησε ψυχραιμία, κυριάρχησαν οι συντονισμένες κινήσεις και η τήρηση των οδηγιών. Η συνεργασία του σχολείου (Σύλλογος Διδασκόντων – Σύλλογος Γονέων) με τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν άψογη. Μπορούμε αναμφίβολα να χαρούμε για αυτό το αποτέλεσμα και να λήξει η αγωνία του εκπαιδευτικού προσωπικού που δοκιμάζεται όλο αυτό το διάστημα, καθώς ζει το πρόβλημα εκ των έσω. Καλό είναι, να… πανηγυρίζουμε μόνο όταν η κρατικός μηχανισμός δουλεύει με σεβασμό προς τον πολίτη, τον μαθητή, τον δάσκαλο και τους γονείς και ανταποκρίνεται εγκαίρως στο αίτημα του δειγματοληπτικού ελέγχου. Η δική μας γιορτή, η εορτή της σχολικής κοινότητας θα γίνει όταν δεν θα έχουμε κανένα κρούσμα στην περιοχή και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα του σχολείου και της ζωής μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr