background img
banner
banner

«Έτοιμες» οι δομές της Αιγιάλειας

ΖΗΤΗΜΑ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ»

Από μέρα σε μέρα καταφθάνουν τα ¨σωτήρια¨ εμβόλια της εταιρίας “Pfizer” στο «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων» και στο «Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος». Οι δύο δομές του Αιγίου που δίνουν τον υγειονομικά… ¨υπέρ πάντων αγώνα¨ να κρατηθούν μακριά από κρούσματα με σχολαστικότητα και σωστή λειτουργία, δηλώνουν έτοιμες να λάβουν τα εμβόλια και παλεύουν με τον… χρόνο, απέναντι στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βρίσκονται και λειτουργούν. Το protionline.gr επικοινώνησε με τα δύο ιδρύματα που εδρεύουν στο Αίγιο, ζητώντας από τους υπευθύνους να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί και τις συνθήκες, πότε ξεκινά η… πολυπόθητη εμβολιαστική διαδικασία και ποια είναι η οργάνωσή τους. Αλλά πέρα από τα άλλα, όπως αναφέρει ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγάπης Μέλαθρον Άγ. Χαράλαμπος» Σαράντης Μουτσάτσος, «οι ανάγκες είναι αυξημένες και η κατανάλωση σε αγαθά αγορών προστασίας για τον covid-19 είναι τριπλάσια σε ποσότητα από ό,τι σε νορμάλ συνθήκες χρειαζόμαστε» δίνοντας το σαφές στίγμα για την οικονομική… πίεση που υπάρχει.

Σταθακόπουλος: ‘‘Χωρίς επισκεπτήρια και με πιστή τήρηση των μέτρων’’

Ερωτώμενος ο πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος Νίκος Σταθακόπουλος (στο οποίο υπάγεται το Κέντρο του Αιγίου), για το πώς έχει η κατάσταση αυτή την στιγμή στην δομή, αναφέρει: «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας και τα πάντα δουλεύουν με άψογο τρόπο. Ακολουθούμε κατά γράμμα τις υγειονομικές “εντολές” του υπουργείου από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχουν επισκεπτήρια, έχει γίνει αναστολή. Το προσωπικό εργασίας ακολουθεί με συνέπεια και σχολαστικότητα τα απαραίτητα, βάσει των οδηγιών που έχουμε λάβει. Με την υπουργό κ. Μιχαϊλίδου, βρισκόμαστε σε επαφή και επικοινωνία και στην δομή μας, άπαντες οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ 2 φορές την εβδομάδα, για να έχουμε πλήρη εικόνα, για τον έλεγχο της κατάστασης» τονίζει. Να σημειωθεί δε, ότι όλα τα τεστ που έχουν γίνει και αφορούν τους εργαζόμενους, είναι αρνητικά.

Σε άλλη ερώτηση τoυ protionline.gr για το πότε προβλέπονται να καταφθάνουν στην συγκεκριμένη δομή τα σκευάσματα της εταιρίας “Pfizer” και ποιο είναι το χρονικό πλάνο, επισημαίνει: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε και την δομή του Αιγίου αλλά και όλες τις δομές της αρμοδιότητάς μας, μακριά από τον κορωνοϊό και… τα έχουμε καταφέρει περίφημα έως τώρα. Το υπουργείο έχει ενημερωθεί για όλα τα ονόματα και τα στοιχεία, των ωφελουμένων αλλά και του προσωπικού και είμαστε στην φάση που περιμένουμε από μέρα σε μέρα τα εμβόλια να φτάσουν», αναφέρει ο πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων και συμπληρώνει: «Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, θα έχουν έρθει τα εμβόλια και θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Έχουμε συνεργαστεί με τον κ. Μπακόπουλο του ΕΟΔΥ, που είναι υπεύθυνος στην Δυτική Ελλάδα και μας βοηθά στην ενημέρωση, του πότε ακριβώς θα φτάσουν. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει καθυστέρηση, σε μια βδομάδα το πολύ θα έχουν φθάσει». Να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι της δομής συνολικά είναι 25 άτομα μόνιμοι ή επικουρικοί, οι δε ωφελούμενοι είναι 25 άτομα επίσης.

Μουτσάτσος: ‘’Από μέρα σε μέρα τα ειδικά σκευάσματα στο ίδρυμα «Αγ. Χαράλαμπος»’’

Από την πλευρά του, ο κ. Μουτσάτσος, αναφέρει στo protionline.gr για το τι ισχύει αυτή την στιγμή στο ίδρυμα «Ο Άγιος Χαράλαμπος»: «Λειτουργούμε με μεγάλη συνέπεια και τηρούνται επιμελώς όλα τα επιβαλλόμενα και υποχρεωτικά υγειονομικά μέτρα, με την απόλυτη σύνεση και την δέουσα προσοχή. Είμαστε σχολαστικοί στο ζήτημα αυτό. Κάθε 10 με 12 ημέρες το πολύ, γίνονται συνεχώς τεστ ανίχνευσης για τον covid-19 σε όλους ανεξαιρέτως».

Να αναφερθεί, ότι το έμψυχο δυναμικό της δομής, είναι 32 άτομα συνολικά μόνιμο προσωπικό και επιπλέον 8 ακόμα μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ορισμένου χρόνου, ο δε αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται είναι 52 άτομα.

Τέλος, ο κ. Μουτσάτσος αναφέρει: «Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τον ιό, στην δομή μας. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα τα ειδικά σκευάσματα και έχουν σταλθεί όλα τα ονόματα, όσων δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να λάβουν το εμβόλιο. Γνωρίζω ότι τον εμβολιασμό θα τον κάνει ειδικό κλιμάκιο που θα έρθει από την Πάτρα.
Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον θα λάβουν τον εμβολιασμό, για τους δε ωφελούμενους της δομής μας, ισχύουν για όλα τα καταχωρημένα ονόματα» καταλήγει να πει ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr