background img
banner
banner

Έτοιμο μέσα σε έναν μόλις μήνα!

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Χωρίς την παραμικρή εκκρεμότητα, καθώς τίποτα δεν θυμίζει τη… φρίκη που άφησε πίσω της η εμπρηστική επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου, ξεκινά σήμερα ξανά τη λειτουργία του το 1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας. Τα «τραύματα» φαίνεται πως… επουλώθηκαν πολύ γρήγορα, χάρη στην άμεση κινητοποίηση αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιάλειας και Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας, με τη συμπαράσταση εκπαιδευτικών και γονιών που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια.

Η κακή αυτή παρένθεση για το σχολείο, οφείλεται στην χωρίς λογική δράση γυναίκας από την Ακράτα. Υπενθυμίζεται ότι τη φωτιά έβαλε εσκεμμένα 37χρονη κάτοικος της περιοχής που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και ομολόγησε την αψυχολόγητη πράξη της, αποτέλεσμα της οποίας, συν τοις άλλοις, ήταν να σκορπίσει θλίψη και απογοήτευση για το γεγονός ότι μπήκε φωτιά σε ένα διδακτήριο εκεί που μικρά παιδάκια, μεταξύ των οποίων και το δικό της κοριτσάκι, λαμβάνουν τα πρώτα ερεθίσματα της γνώσης. Ήταν ένα κακό συμπλήρωμα στην ήδη αρνητική ψυχολογική κατάσταση εκπαιδευτικών, γονέων καθώς και των μικρών μαθητών που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, ενώ και μόνο στην είδηση ότι το σχολείο τους υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά, είναι βέβαιο πως όλοι λυπήθηκαν.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε υποδομές και εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί σε μία αίθουσα διδασκαλίας εκεί όπου είχε υποστεί ζημιές το γραφείο της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου. Καταστράφηκε το φωτοτυπικό μηχάνημα, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, τηλεόραση ενώ χάθηκαν και πολλά αρχεία. Μάλιστα, βάσει αρχικών εκτιμήσεων θα χρειάζονταν 4.000 με 5.000 ευρώ για να γίνει η αντικατάσταση και η αποκατάσταση των ζημιών.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι τα σχολεία δεν λειτουργούσαν και εργαστήκαμε εντατικά ώστε να αποκαταστήσουμε τις φθορές. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί τα καταφέραμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα΄΄.

Αναφορικά με τις εργασίες που εκτελέστηκαν αλλά και το κόστος που επιβάρυνε τη Σχολική Επιτροπή, είπε: ΄΄Έγινε ολική ανακαίνιση. Οι τοίχοι ξύστηκαν και βάφτηκαν πολλά χέρια και μάλιστα με οικολογικά χρώματα (παρότι κοστίζουν περισσότερο) με σκοπό να εξαφανιστεί κάθε ίχνος και μυρωδιά καμένου. Αντικαταστάθηκαν μοκέτες και χαλιά, φωτιστικά σώματα, κουρτινόξυλο, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, προμηθευτήκαμε νέα τραπέζια, ξύλινη βιβλιοθήκη, βεβαίως αντικαταστάθηκε το σπασμένο τζάμι, ενώ αγοράστηκε και καινούριος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Σε ό,τι αφορά το φωτοτυπικό μηχάνημα που υπέστη ζημιά, αναζητούμε λύσεις μήπως υπάρχει δυνατότητα επισκευής και δεν χρειαστεί να προμηθευτούμε καινούριο. Συνολικά, το κόστος των εργασιών ανήλθε σε 3.000 ευρώ, πολύ λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς κινηθήκαμε συντονισμένα ενώ υπήρξαν άνθρωποι που βοήθησαν΄΄.

Θερμές ευχαριστίες από διδακτικό προσωπικό και μαθητές

Εν τω μεταξύ, η προϊσταμένη, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας, με επιστολή τους, ευχαριστούν θερμά τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Δ. Ελευθεριώτη, τον δήμο Αιγιαλείας, την αντιδήμαρχο κ. Μ. Σταυροπούλου και την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Ακράτας κ. Α. Ευσταθίου για το αμέριστο ενδιαφέρον, την συνεχή υποστήριξη και προσφορά τους στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το σχολείο λόγω εμπρησμού στις 11-12-2020. Επίσης εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συνεισφορά τους στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας και ιδιαίτερα στην πρόεδρο κ. Κ. Καλύβα, στον ξυλουργό κ. Ν. Ψαρρό, , στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και ιδίως στην κ. Ε. Κοντολάτη και στο βοηθητικό προσωπικό του σχολείου κ. Π. Νταβέλη και του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας κ. Μ. Χριστοφιλοπούλου. ΄΄Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η προσφορά σας είναι σημαντική και πολύτιμη. Ευχόμαστε να συνεχίσετε την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών σας στα σχολεία με τον ίδιο ζήλο΄΄, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συντήρηση – ανακαίνιση τουαλετών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Πάντως η μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας δεν περιορίστηκε στο «λαβωμένο» Νηπιαγωγείο αλλά επεκτάθηκε και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, εκεί όπου εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η διευθύντρια Αναστασία Ευσταθίου, ΄΄οι εργασίες συντήρησης – ανακαίνισης των τουαλετών αγοριών – κοριτσιών, ολοκληρώθηκαν. Ευχαριστούμε τη Σχολική Επιτροπή Δ. Αιγιαλείας που κάλυψε τη δαπάνη και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Δ. Ελευθεριώτη για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τη σχολική μας μονάδα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr